THESTYLEBOX

Wonen

Huisrenovatie trends in 2022


In een jaar tijd kan er veel veranderen, zowel buitenshuis als binnenshuis. Nu thuiswerken de norm wordt in 2022, is thuis ongetwijfeld de plek waar we de meeste van onze dagen doorbrengen. Misschien heeft het staren naar de oude muren of je verouderde keuken uit verveling je doen beseffen dat je huis dringend een opknapbeurt nodig heeft. Maar het kan natuurlijk ook door social media komen, waar je de meest mooie en jaloersmakende huisrenovatie projecten tegenkomt. Wat de reden ook mag zijn, het is altijd een goed idee om je huis mooier, leuker en beter te maken, zodat jij en jouw gezin een hogere wooncomfort krijgen. Je zal bovendien niet de enige zijn die hierover nadenkt – Wij hebben de meest populaire huisrenovatie trends in 2022 voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

huisrenovatie trends 2022

1. Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is en blijft een hot topic, en behoort dan ook wat ons betreft absoluut bij de huisrenovatie trends in 2022. We weten dat het belangrijk is dat we zuinig moeten zijn met ons planeet, en proberen er dan ook van alles en nog wat in en rond ons huis te doen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Zo investeren we graag in zonnepanelen, dubbele beglazing, slimme thermostaten, noem maar op.

huisrenovatie trends 2022 zonnepanelen

2. Thuiswerkplek

Hybride werken is het nieuwe werken geworden – niet alleen in Nederland, maar over heel de wereld. Nu we in 2021 echt met z’n allen geproefd hebben hoe fijn en productief het kan zijn om thuis te werken, willen we in 2022 niet meer zonder – zelfs niet nu we weer naar kantoor mogen. Hoewel er altijd mensen zijn die het fijner vinden om op kantoor te werken, zal er een toename zijn van het aantal thuiswerkplekken en thuiskantoren. We verwachten dus dat andere soorten kamers hier opgeofferd voor zullen worden, zoals logeerkamers, inloopkasten, speelkamers, noem maar op. Met opofferen bedoelen we niet dat ze volledig zullen verdwijnen, maar het moet wel gedeeld worden met een fijne werkplek in dezelfde ruimte. Afhankelijk van hoe deze ruimtes er op dit moment uitzien bij mensen, zal dit vragen om een kleine of grote huisrenovatie.

Leestip: 5 zaken die van jouw thuiskantoor een prettige omgeving maken om in te werken

Dit is de mooie thuiswerkplek van Ivan. Klik hier voor meer foto's.

Dit is de mooie thuiswerkplek van Ivan. Klik hier voor meer foto’s.

3. Minder open

Een ruime open en lichte indeling werd altijd al als heel fijn beschouwd, maar maar de pandemie heeft aangetoond dat wonen in zones, ook voordelen heeft. Dit omdat je natuurlijk met meerdere mensen thuis werd opgescheept. Dan kan het soms wel zo fijn zijn om ergens te kunnen zitten waar je ongestoord je ding kunt doen. Of dat nou tijdens het koken is in een afgesloten keuken, een apart thuiskantoor of een eethoek die van de woonkamer is gescheiden. Dit betekent echter niet dat je alles opnieuw moet indelen en inrichten, een scheidingswand, glazen wand of deur kunnen wonderen verrichten. Het grote voordeel van glas, is dat je de lichtinval en ruimtelijkheid in tact houdt. En het ziet er natuurlijk prachtig uit.

In dit kleine appartement is er gekozen voor een glazen schuifwanden tussen de woonkamer en keuken. Klik hier voor meer foto's.

In dit kleine appartement is er gekozen voor een glazen schuifwanden tussen de woonkamer en keuken. Klik hier voor meer foto’s.

4. Tuin verbouwen

De tuin verbouwen is eigenlijk een topic die elk jaar terugkomt, en heeft niet alleen betrekken tot 2022. Ook in de komende jaren zullen mensen aan hun tuin werken, zodat ze optimaal van hun eigen buitenruimte kunnen genieten. In de tuin zien we wel een aantal trends die we steeds voorbij zien komen, buiten standaard aanpassingen zoals nieuwe schuttingen. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras, wat fijn is voor kleine kinderen om op te spelen, verticale tuin voor als je kleine tuin niet zoveel plek heeft voor planten, of een waterornament voor in de tuin. Een andere opvallende trend is het opzet zwembad in de tuin.

Een opzetzwembad is een musthave in een kindvriendelijke tuin!

Een opzetzwembad is een musthave in een kindvriendelijke tuin!

5. Binnen en buiten samenvoegen

In Nederland zijn we echte liefhebbers van de buitenlucht – we willen zoveel mogelijk buiten zijn. We willen dan ook niet alleen in de lente en zomer van de tuin genieten, maar ook in de herfst of zelfs in de winter. Daarom behoren alle werkzaamheden die het mogelijk maken om heel het jaar door in de tuin door te kunnen brengen, en binnen en buiten samen te voegen, ook allemaal tot de huisrenovatie trends in 2022. Denk bijvoorbeeld aan een overdekt terras, een tuinluifel, terrasverwarmers, luxe tuinhuisje, noem maar op.

Deze luxe glazen uitbouw in de keuken ziet er geweldig uit. Klik hier voor meer foto's.

Deze luxe glazen uitbouw in de keuken ziet er geweldig uit. Klik hier voor meer foto’s.

6. Schilderwerkzaamheden

Ook dit is niet een trend die alleen in 2022 terug zal komen – het is iets wat op regelmatige basis moet gebeuren. Kozijnen en deuren moeten nou eenmaal goed onderhouden worden, om ervoor te zorgen dat ze er mooi uitzien, en zo lang en goed mogelijk mee te laten gaan. Dit zijn dan ook werkzaamheden die je absoluut niet moet onderschatten en uitstellen. Schilder gezocht? Onze tip is om altijd meerdere offertes te vergelijken. Maar staar niet alleen blind op de kosten, het moet natuurlijk ook netjes zijn.

Kozijnen verven? Wat dacht je van zwarte kozijnen?

Kozijnen verven? Wat vind je van zwarte kozijnen?

7. Spa badkamer

De badkamer is meer dan ooit veel meer dan een ruimte waar je je wast en tandenpoetst. Het is een luxe ruimte geworden waar je zou moeten kunnen ontspannen. Een eigen spa badkamer is dan ook een hele populaire woonwens geworden waar heel veel mensen naar streven. Een ruime inloopdouche is een musthave, en het liefst in combinatie met een apart bad. Een designradiator is mooi, maar het liefst wil je comfortabele vloerverwarming. Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?

Ziet deze badkamer er niet uit als een droom? Klik hier voor meer foto's.

Ziet deze badkamer er niet uit als een droom? Klik hier voor meer foto’s.

8. Thuisgym

De thuisgym zou je een beetje kunnen vergelijken met het thuiskantoor. Steeds meer mensen werken aan hun gezondheid, en bewegen is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Hoewel steeds meer mensen een abonnement hebben voor de sportschool, groeit het aantal thuisgyms ook in een rap tempo. Natuurlijk speelt de pandemie van de afgelopen jaren daar een belangrijke rol in, toen alle sportscholen gedwongen dicht moesten. Hierdoor hebben veel mensen kunnen proeven hoe fijn het is om thuis ook een ruimte te hebben waar ze kunnen sporten.

De kelder of souterrain is een perfecte plek in huis voor een stoere thuisgym!

De kelder of souterrain is een perfecte plek in huis voor een stoere thuisgym!

9. Huis isoleren

Duurzaam wonen blijft een populair onderwerp waar we ons steeds meer van bewust zijn. Gelukkig maar! Steeds meer mensen gaan op zoek naar manieren om hun woning duurzamer te maken. En het fijne is dat de overheid ons daarin steunt met subsidies. Subsidies voor spouwmuurisolatie, maar ook voor dakisolatie en vloerisolatie. Meer lezen over subsidies voor huisisolatie? Klik hier.

huis isoleren trends 2022

Bekijk ook:
Huis verbouwen? 10x Tips!
Wat zijn de woontrends van 2021?

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply