THESTYLEBOX

Browsing Category

Modern interieur

De meest populaire interieur stijl van dit moment is een modern interieur. Het is een interieur stijl die veel mensen aanspreekt vanwege zijn eenvoud en strakke vormen. Daarnaast is deze interieur stijl ook vaak tijdloos te noemen waardoor de inrichting langer mee gaat en ook langer als modern ervaren wordt. De moderne interieur stijl is te herkennen aan een aantal opvallende stijl kenmerken, namelijk: de strakke vormen en lijnen, luxe materialen, veel zwart en wit tinten gecombineerd met een opvallende accent kleur zoals rood, bruin of (doe eens gek) geel! Tot de moderne materialen behoren bijvoorbeeld metaal soorten, aluminium, kunststof, staal en chroom. Luxe materialen die niet alleen duurzaam zijn maar ook een moderne en strakke sfeer uitstralen. Vloeren zoals een strakke gietvloer, een betonnen vloer, grote tegels of een hoogglans vloer versterken het moderne gevoel in een ruimte. Door daarnaast ook gebruik te maken van strakke meubels, een moderne bank zonder al teveel details of versieringen en opvallende accessoires, creëer je een echt modern interieur!

… Lees meer >

Het verschil tussen modern en minimalistisch

Er ontstaat vaak verwarring over dat een modern interieur hetzelfde is als een minimalistisch interieur. Ze lijken namelijk veel van elkaar weg te hebben (strakke lijnen, minimale kleuren) maar toch is een modern interieur voorzien van meer details en aankleding. Het is dus ook minder extreem dan een minimalistisch interieur. In een modern interieur mag meer gebruik gemaakt worden van kleuren en diverse materialen, terwijl het in een minimalistisch interieur juist heel sober wordt gehouden.

Inspireer jezelf en blijf op de hoogte van een modern interieur

De interieur trends op het gebied van moderne interieurs veranderen natuurlijk constant. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven en jezelf te inspireren! Dit doe je door binnen te kijken in de mooiste moderne interieurs, interieur ideeën op te doen voor jouw nieuwe interieur, te lezen over de nieuwste materialen en kleuren en tips te lezen over hoe je een modern interieur inricht. Lees bijvoorbeeld over echte design klassiekers, moderne salontafels of over het toevoegen van een hangstoel in een modern interieur. Je zult jezelf verrassen op wat voor een leuke ideeën je komt wanneer je veel inspiratie op doet!

Liever een andere interieurstijl? Ga dan naar één van deze stijlen: Industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Hiernaast is het ook mogelijk om alle interieur ideeën te filteren op ruimte: slaapkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, keuken inspiratie, woonkamer inspiratie, tuin & balkon inspiratie en ten slotte hebben we super leuke binnenkijkers. Wij hopen met al onze blogs je op leuke badkamer inspiratie en ideeën te brengen!