THESTYLEBOX

Browsing Category

Vintage interieur

Een vintage interieur is eigenlijk een geheel authentiek interieur waar nauwelijks nieuwe elementen in te vinden zijn. Om het geheel toch iets minder zwaar en oubollig te maken wordt er hier en daar wel nieuwigheid aan toegevoegd om een goede balans te vinden. Vintage kan uit allerlei tijden en stromingen komen, als het maar minstens 25 jaar en maximaal 100 jaar oud is. Dan noemen we het echt vintage! Helaas zie je deze term nu overal verschijnen en maakt dit het moeilijk om nog een echt vintage vondst te doen. Vintage is te herkennen aan het materiaal, de vorm, het kleurgebruik en noem maar op.

… Lees meer >

Vintage door de jaren heen

Er zijn veel decennia die meedoen als we kijken naar een periode van 75 jaar. Zo kan je bijvoorbeeld vintage uit de jaren 50 herkennen aan materialen zoals het hout, houtlaminaat, linoleum of formica. De meest gebruikte kleuren uit deze tijd zijn bruintinten die werden gecombineerd met pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan strakke meubels zonder teveel details en organische vormen. Wanneer je dus iets tegenkomt wat aan deze kenmerken voldoet, dan zou je wel eens een mooie vintage vondst hebben! Een perfect element voor in een vintage interieur. Maar om nou een heel interieur vol te zetten met meubels uit de jaren 50, 60 of jonger, dat kan ook weer teveel van het goede worden. Daarom is het zo leuk om te variëren met oud en nieuw en licht en donker. Hierdoor vind je een mooie balans in een vintage interieur zonder dat het geheel te oubollig wordt!

Inspireer jezelf en bekijk een vintage interieur

Bekijk de mooiste vintage interieurs, kijk binnen in de verschillende binnenkijkers die we met jou delen, doe tips op voor het inrichten van een vintage interieur, lees over de nieuwste materialen, de leukste adresjes voor het vinden van vintage en interieur trends op het gebied van vintage. Door jezelf te inspireren maar ook te lezen over wat nou daadwerkelijk vintage is en wat niet, weet jij precies wat je zoekt voor in jouw eigen vintage interieur! Verras jezelf en anderen door een uniek en sfeervol interieur in een vintage stijl in te richten!

Liever een andere interieurstijl? Ga dan naar één van deze stijlen: Industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Hiernaast is het ook mogelijk om alle interieur ideeën te filteren op ruimte: slaapkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, keuken inspiratie, woonkamer inspiratie, tuin & balkon inspiratie en ten slotte hebben we super leuke binnenkijkers. Wij hopen met al onze blogs je op leuke badkamer inspiratie en ideeën te brengen!