THESTYLEBOX

Wonen

Verhuizen: wanneer begin je met inpakken?


Verhuizen is altijd een stressvolle periode. Want wat neem je mee en welke spullen gooi je weg? Begin je wel op tijd of wordt het een last minute inpak sessie? Er zijn maar weinig mensen die naar een verhuizing verlangen. Om het voor jou net even wat aangenamer te maken delen we wat handige tips!

Goede voorbereidingen

Het is slim om je voor een verhuizing goed voor te bereiden. Dit begint met het maken van een plan en het aanschaffen van goed materiaal. Voordat je begint met inpakken zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Namelijk het regelen van verhuisdozen, het maken van een lijst, en extra materiaal inkopen zoals tape, stiften, labels en meer. Je kunt al op tijd beginnen met inpakken, zolang je het overzicht maar goed bewaart. Dingen die je niet dagelijks gebruikt, kunnen al netjes ingepakt worden. Kies daarom vooral voor kwalitatief verhuismateriaal wat een tijd mee kan gaan.

Inpakken maar!

Het is handig om per kamer te bekijken wat er al ingepakt kan worden. Zet er een aantal dozen neer en vul deze per dag aan. Je hebt je schoonmaakspullen bijvoorbeeld nog nodig voordat je vertrekt. Pak deze dus niet gelijk in, maar bewaar ze tot het einde. Dit geldt ook voor toiletspullen en andere essentiële artikelen. Daarnaast is het goed om alert te blijven op de zwaardere spullen. Laad een doos niet vol met alleen maar boeken of kunststukken, dit is namelijk niet meer te tillen. Plaats de zwaardere spullen onderin en vul de doos aan met bijvoorbeeld beddengoed of kledingstukken.

verhuisdozen inpakken tips

Inpakken betekent ook weer uitpakken

Als je goede voorbereidingen hebt getroffen ben je goed op weg. Niet alleen tijdens het inpakken zijn er dingen waar je op moet letten. Ook bij het uitpakken is het handig om alert te blijven. Begin bijvoorbeeld met het schoonmaken van je nieuwe woning. Er staan immers nog geen meubels! Daarnaast is het slim om de dozen gelijk in de juiste kamers te zetten, dit scheelt een hoop tillen. En houd je vooral niet teveel bezig met het decoreren van je woning. Hier heb je nog alle tijd voor als alles eenmaal staat.

Aangezien je veel gaat inpakken, verplaatsen en verschuiven zijn goede dozen wel een must. Wij begrijpen al te goed dat dit niet teveel geld moet kosten. Kies daarom gewoon voor goedkope verhuisdozen en laat het verhuizen maar beginnen!

Bekijk ook:
10x Verhuistips
10x Housewarming cadeau idee

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Waarom wordt self storage beschouwd als de toekomst voor opslagruimtes? - THESTYLEBOX
    15 november 2022 at 10:14

    […] ook: Verhuizen: wanneer begin je met inpakken? 10x Verhuistips Complete verhuis […]

  • Leave a Reply