THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Opzet zwembad in de tuin


Een opzet zwembad in de tuin is een droom die uitkomt voor heel veel kinderen. Hoe leuk is het om elke dag te kunnen zwemmen in je eigen tuin!? En niet alleen kinderen vinden het leuk, ook volwassenen kunnen er heel veel plezier aan beleven. Wat is het toch lekker om op een zomerse dag in je eigen zwembad te kunnen afkoelen! Twijfel je nog om een opzet zwembad te kopen voor in jouw tuin? Lees hieronder wat de voordelen zijn van een opzet zwembad in de tuin!

opzet zwembad in tuin met overkapping

Een huis met een tuin met zwembad – velen zien dit als het ultieme droomhuis, omdat je daarmee hét vakantie gevoel kunt creëren. En wie wilt er nou geen vakantie hebben? Vroeger kon je alleen maar dromen van een tuin met een zwembad. Zwembaden zijn namelijk een flinke investering. Als je een traditioneel zwembad in de grond wilt aanleggen, ben je al snel tienduizenden euro’s kwijt. Dankzij het opzet zwembad kan je tegenwoordig veel makkelijker een tuin met een zwembad hebben. Naast dat het natuurlijk een stuk goedkoper is dan een zwembad in de grond, biedt een opzet zwembad in de tuin ook andere fijne voordelen. Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Voordelen van een opzet zwembad

Een opzet zwembad biedt veel praktische voordelen, ten op zichte van een zwembad in de grond. Deze voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Eenvoudig installeren en demonteren

Het installeren van een verzonken zwembad in de grond is een project an sich, dat alleen door ervaren professionals uitgevoerd kunnen worden. Naast dat een groot oppervlak uitgegraven moet worden, moet je het ook egaliseren en isoleren. En voordat je met dit project begint, is het bovendien belangrijk om na te denken over het ontwerp van je tuin. Waar wil je het zwembad installeren? Wat voor materiaal komt er rondom het zwembad? Allemaal belangrijke vragen die een belangrijk rol spelen.

Een opzet zwembad in de tuin daarentegen is iets wat je heel eenvoudig zelf kunt installeren. Het is minder arbeidsintensief, en het zwembad is veel sneller klaar voor gebruik. Tegelijkertijd kan je een opzet zwembad met net zoveel gemak demonteren. Daarom kan je het heel eenvoudig verplaatsen naar een andere plek in de tuin of zelfs mee verhuizen naar je nieuwe woning.

luxe opzet zwembad in tuin

Betaalbaarheid

Een ander belangrijk voordeel van een opzet zwembad, is de prijs. Een opzet zwembad is een stuk goedkoper dan een traditioneel zwembad die in de grond wordt geïnstalleerd. Het prijsverschil is enorm. Voor een traditioneel zwembad dat in de grond wordt geïnstalleerd, ben je al snel tienduizenden euro’s kwijt, terwijl een opzet zwembad al verkrijgbaar is voor een paar honderd euro. Een Exit zwembad kopen bij De Zomerspecialist kan al vanaf 460 euro. En daar krijg je een super mooi en compleet zwembad voor van 300 x 76 cm, inclusief filterpomp én overkapping.

Laag onderhoud

Een bovengronds opzet zwembad is eenvoudiger schoon te maken en te onderhouden omdat er niets verborgen is en alle onderdelen gemakkelijk toegankelijk zijn. Doordat ze hoger liggen, hebben bovengrondse opzet zwembaden minder kans dat vuil of insecten in het water komen. Een opzet zwembad is over het algemeen ook kleiner, dus ook al komen er bladeren in het zwembad, je kunt ze heel eenvoudig weer verwijderen. Je kunt bovendien het zwembad afdekken met een speciaal afdekzuil als het niet in gebruik is, waardoor het langer netjes en schoon blijft. En zelfs als de wanden of bodem van het zwembad beschadigd raken, zijn de reparatiekosten een stuk lager dan bij een ondergronds zwembad.

Veiligheid

Doordat een opzet zwembad vaak niet dieper is dan een meter, is het ook een stuk veiliger dan een ondergronds zwembad. Ze zijn ook gemakkelijker in en uit te stappen en de randen bieden een handgreep, die gebruikt kunnen worden om te voorkomen dat je wegglijdt. Een ander veiligheidsrisico van een ondergronds zwembad, is dat er kans bestaat dat je langs het zwembad uitglijdt, en in het zwembad valt. Dit risico heb je niet bij een opzet zwembad.

rond opzet zwembad tuin

Nadelen van een opzet zwembad

Net als met alles, moet je bij een opzet zwembad ook rekening houden met een aantal nadelen. Ook deze hebben we uiteraard hieronder voor je op een rijtje gezet:

Ze kunnen gemakkelijker worden beschadigd

De gemiddelde levensduur van bovengrondse zwembaden ligt tussen de 10 en 15 jaar, maar grondig onderhoud kan daar nog een decennium aan toevoegen. Toch is dat nog steeds de helft van de levensduur van traditionele ondergrondse zwembaden. Zwaar weer, vooral storm en sneeuw, kan de bekleding en wanden van bovengrondse opzet zwembaden beschadigen. Niemand wil te maken krijgen met duizenden liters zwembadwater die in hun tuin gemorst worden.

Ze verhogen de woningwaarde niet

Hoewel een traditioneel ondergronds zwembad veel meer kost dan een opzet zwembad, is het wel een investering. Het voegt meer waarde toe een je huis, waardoor je jouw huis ook voor een hoger bedrag kunt verkopen. Een opzet zwembad verhoogt daarentegen niet de waarde van je huis, en is dus puur een amusementsaankoop.

opzet zwembad in tuin

Beperkte veelzijdigheid

Hoewel je een bovengrondse opzet zwembad altijd kunt upgraden met functies zoals verwarming of aangepaste verlichting, zijn de ontwerpopties vrij beperkt. De standaard maximale diepte is een meter, terwijl de grootste breedte ongeveer vijf meter is. En hoewel je er nog steeds in kunt zwemmen, voelt het misschien een beetje dichter bij gewoon spetteren. Je hebt ook geen toegang tot functies zoals een duikplank, tenzij je bereid bent te investeren in een serieus op maat gemaakt opzet zwembad.

Ze kunnen er goedkoop uitzien

Laten we eerlijk zijn, opzet zwembaden hebben niet dezelfde luxe stijlvolle uitstraling als de ondergrondse zwembaden. En dan hebben we het niet eens over de luxe infinity pools. Sommige modellen kunnen overkomen als goedkope bubbelbaden of zelfs veredelde kinderbadjes. Let bij het kopen van een opzet zwembad dus altijd op de kwaliteit, van zowel het frame als de folie. Je kunt het ontwerp altijd verbeteren door een opzet zwembad te omringen met tuinplanten en andere leuke decoratie accessoires, maar het algehele effect is gewoon niet hetzelfde.

opzet zwembad in tuin

Bekijk ook:
Droom even mee.. zwembad in de tuin
Blijf jij thuis deze zomer en is het weer wisselvallig? Dit kun je doen.
20x Tuin ideeën
10x Tuinhuis ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply