THESTYLEBOX

Browsing Category

Klassiek interieur

De klassieke interieur stijl is een sfeer die we in zijn puurheid niet meer vaak tegenkomen. De klassieke stijl wordt namelijk vaak gecombineerd met een industriële of moderne uitstraling. Dit is ontstaan omdat men toch iets moderner wilde worden maar ook geen afscheid kon nemen van het mooie klassieke interieur. De interieur stijl is dan ook heel erg goed geschikt om te combineren met andere stijlen, vormen, materialen en kleuren. De pure klassieke interieur stijl ontstond in de renaissance en wordt gekenmerkt door donkere houtsoorten, ornamenten, sierlijsten, glimmende materialen, diepe kleuren en symmetrie.

… Lees meer >

Kies de juiste kleur en vorm

De juiste kleuren, vormen en materialen zijn van groot belang om die mooie klassieke stijl te bereiken. Denk bijvoorbeeld eens aan diepe kleuren zoals paars, zwart, bordeauxrood maar ook mooie blauw tinten en groen tinten die de show kunnen stelen in een klassiek interieur. Materialen zoals marmer, een donker houten vloer of een visgraatmotief zijn de perfecte basis voor een vloer in een klassieke stijl. Het mag luxe uitstralen! Wil je echt het ultieme klassieke effect bereiken? Dan mogen ornamenten en sierlijsten natuurlijk niet ontbreken. Belangrijke elementen in een klassieke ruimte zijn bijvoorbeeld de schouw, opvallende verlichting zoals een grootse kroonluchter, sierlijke en klassieke meubels, rijke stofferingen, gouden en zilveren details, fluweel en opvallende kunst.

Doe inspiratie op voor een klassiek interieur

Omdat een klassiek interieur zo specifiek is, is het dus ook belangrijk om de juiste meubels, accessoires, materialen, kleuren en vormen te kiezen. Daarom adviseren wij om goed geïnformeerd en geïnspireerd te beginnen met het ontwerpen en herinrichten van een (klassiek) interieur. Door jezelf te verrijken met inspiratie over klassieke interieurs, zal je merken dat je veel beter weet wat je graag in jouw eigen interieur wil zien terugkomen. Hier bij TheStyleBox bieden wij de mooiste klassieke binnenkijkers, inspirerende klassieke inrichtingen, unieke combinaties van een klassieke stijl samen met een andere stijl, materialen en kleuren voor een klassiek interieur maar ook bruikbare tips en ideeën voor het inrichten van een klassieke ruimte. Door gebruik te maken van al deze inspiratie, wordt jouw klassieke interieur alleen maar mooier en uniek in zijn soort!

Liever een andere interieurstijl? Ga dan naar één van deze stijlen: Industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Hiernaast is het ook mogelijk om alle interieur ideeën te filteren op ruimte: slaapkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, keuken inspiratie, woonkamer inspiratie, tuin & balkon inspiratie en ten slotte hebben we super leuke binnenkijkers. Wij hopen met al onze blogs je op leuke badkamer inspiratie en ideeën te brengen!