THESTYLEBOX

Geen categorie

Luxe glazen uitbouw voor een modern keuken


Veel mensen laten een uitbouw realiseren om meer woonoppervlakte te creëren. De bewoners van deze mooie woning, gelegen in de zeer gewilde wijk Little Venice in West-Londen, kozen voor een glazen uitbouw, die niet alleen voor meer woonoppervlakte zorgt, maar ook voor meer ruimtelijkheid en lichtinval op de begane grond. Benieuwd hoe het is geworden? Kom snel binnenkijken!

luxe glazen uitbouw moderne keuken

Het interieur van het huis had een frisse wind nodig. Daarom hadden ze de hulp ingeschakeld van DOSarchitects die dit project in 2014 had gerealiseerd.

Veel van de binnenmuren zijn verwijderd om een luchtige, open woonkamer op de begane grond te creëren. De eigenaren waren erop gebrand de prachtige originele details van het huis te behouden en te herstellen, dus veel van de focus van het project lag op de begane grond, waar veel van de originele architectonische details waren verwijderd door een vorige eigenaar.

Glazen uitbouw

Om een ​​meer gezinsvriendelijke ruimte op de benedenverdieping te creëren, hebben ze ervoor gekozen om enkele interne scheidingswanden vrij te maken en een achteraanbouw toe te voegen om meer natuurlijk licht in het pand te krijgen. De uitbreiding, bestaande uit een hightech roestvrijstalen frame met glazen inzetstukken en glazen schuifwanden, werd een gewaagde toevoeging aan het huis die, naar onze mening, de schoonheid van beide architecturen verder versterkt door hun contrasterende karakter.

luxe woonkeuken glazen uitbouw

Woonkeuken met eethoek

De keuken is ingericht aan de achterzijde van de woning. Een ruime woonkeuken die dankzij de uitbouw lekker ruimtelijk en licht is. Aan de voorzijde is de keuken ingericht, met moderne roestvrijstalen keukenkasten en een bijpassend luxe RVS fornuis en afzuigkap. In plaats van wandkasten, is er gekozen voor vaste planken boven de lage keukenkasten, waar servies op een stijlvolle manier wordt opgeborgen.

Daarnaast vind je er ook een groot keukeneiland dat afgewerkt is met een stoer dik werkblad van beton. Naast dat het extra werkruimte biedt, kan je er ook aan zitten. De stijlvolle houten barkrukken staan er super leuk bij.

rvs keuken glazen uitbouw

In het nieuwe gedeelte is de eethoek ingericht – Het gedeelte waar het heerlijk licht is. Je vindt er een stoere eettafel met daaromheen de iconische Wishbone chairs. De mooie lampenserie van Tom Dixon boven de tafel past er ook geweldig bij.

tom dixon hanglampen boven industriele eettafel

Er is een grote houten dressoir tegen de muur geplaatst, met daarboven een mega grote schilderij, die heel veel kleur toevoegt in de eethoek.

glazen serre eethoek

Luxe woonkamers

De woning heeft in totaal maar liefst drie woonkamers. Hieronder zien we de twee aangrenzende woonkamers met daartussen prachtige karakteristieke dubele deuren. In de voorkamer is het rustig en eenvoudig gehouden, terwijl in de achterkamer een echte lounge is gecreëerd. In de zithoek vind je een chique bank, twee bijpassende luxe stoelen en twee ronde poefs. Daartussenin is een grote gestoffeerde tafel geplaatst, waar de mooie collectie tafelboeken een plekje hebben gekregen.

Aan de grote muur, waar de originele open haard zich bevindt, zijn op maat gemaakte boekenkasten gebouwd, in dezelfde elegante stijl als de rest van de kamer.

luxe karakteristieke woonkamer vaste boekenkast

Een derde woonkamer, is meer meer casual modern van stijl ingericht, met twee moderne grijze banken en een bijzettafel achter de bank. Aan beide zijden van de originele schouw zijn vaste banken gerealiseerd met aan de onderkant handige ladekasten.

moderne woonkamer twee banken tegenover elkaar

Slaapkamer met inloopkast

De master bedroom ensuite heeft een gedurfd bladbehang in taupe en goud en gezellig wit beddengoed met turquoise accenten. Naast vaste open boekenkasten vind je tegenover het bed ook een mooie vintage ladekast.

luxe slaapkamer behang

Dubbele deuren met originele glazen deurknoppen leiden naar de ruime inloopkast en kleedkamer. De prachtige kristallen kroonluchter geeft een vleugje verfijning en elegantie aan de functionaliteit van de ruimte.

luxe inloopkast in slaapkamer

Bekijk ook:
Een veranda in de winter
Serre
Glazen schuifpui

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply