THESTYLEBOX

Browsing Category

Landelijk interieur

Ben jij op zoek naar een warme, sfeervolle en gemoedelijke interieur stijl? Dan zal een landelijk interieur jou zeker aanspreken. Het is namelijk een sfeer die warmte oproept, een geborgen en gezellig gevoel geeft en gemakkelijk toe te passen is in welke ruimte dan ook. De landelijke sfeer wordt gekenmerkt door warme natuurlijke kleuren, zachte stoffen, houten vloeren, authentieke elementen en natuurlijke materialen. Een landelijk interieur wordt ook vaker gemixt met andere stijlen zoals modern, industrieel of sierlijk. Hierdoor ontstaan er weer geheel nieuwe stromingen binnen deze gemoedelijke interieur stijl. Elke combinatie vormt een unieke uitstraling met ieder zijn eigen kleuren en vormen.

… Lees meer >

Mix en match van stijlen

Een landelijk interieur kan sowieso al gezien worden als een mix van diverse stijlen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van zachte materialen in combinatie met stoere en robuuste meubels zoals een houten eetkamertafel met linnen gordijnen. Toch is dit juist een uniek kenmerk van een landelijk interieur en zie je dit niet vaak terug in andere interieur stijlen. De vormen van de meubels zijn vaak rond en gemaakt van diverse houtsoorten. Bankstellen, stoelen en fauteuils behoren comfortabel en sfeervol te zijn. Er wordt veel gebruik gemaakt van accessoires om een interieur mee aan te kleden. Denk hierbij aan vloerkleden, sierkussens, geweien, houten elementen, spiegels, servies en diverse manden. Wat absoluut niet vergeten mag worden bij het inrichten van een landelijk interieur is het toevoegen van elementen uit de natuur zoals planten, bloemen maar ook houten objecten of van dieren.

Laat je inspireren door een landelijk interieur

Door inspiratie op te doen alvorens het inrichten van een landelijk interieur, weet men steeds beter wat wel en niet mag terugkomen in de ruimte die opnieuw ingericht wordt. Inspiratie geeft ons nieuwe ideeën maar het maakt voor onszelf ook duidelijk wat we wel en niet mooi vinden aan een landelijk interieur. Hierdoor creëer jij zelf op een unieke manier je eigen landelijke sfeer en zal het interieur geheel naar jouw smaak ingericht worden. Blijf dus op de hoogte van de laatste landelijke interieur trends maar bekijk ook onze binnenkijkers in de mooiste woningen, de meest inspirerende landelijke interieurs en onze tips voor het inrichten van een landelijke stijl.

Liever een andere interieurstijl? Ga dan naar één van deze stijlen: Industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Hiernaast is het ook mogelijk om alle interieur ideeën te filteren op ruimte: slaapkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, keuken inspiratie, woonkamer inspiratie, tuin & balkon inspiratie en ten slotte hebben we super leuke binnenkijkers. Wij hopen met al onze blogs je op leuke badkamer inspiratie en ideeën te brengen!