THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

Mooie moderne badkamer met een natuurlijke uitstraling


Houd je van interieurs met mooie natuurlijke materialen? Kom een kijkje nemen in deze mooie moderne badkamer die ingericht is met een rustgevende natuurlijke uitstraling!

mooie moderne badkamer met een natuurlijke uitstraling

De badkamer is ontworpen en ingericht door interieur- en architectenstudio FIGR Architecture & Design, als onderdeel van het Silhoutte Hytte House project. Het Silhouette Hytte House is gelegen in de rustige straten van Elwood in Australië. De stoere gevel combineert zwart metaal met hout, een combinatie die je ook aantreft binnen in het interieur, in de woonkamer en ook in het ontwerp van de badkamer.

De woning is ingericht met een grote leefruimte met open keuken, twee slaapkamers en twee badkamers. Aan het einde van de hal is de master bedroom ingericht, met een bijbehorende ensuite badkamer. Deze badkamer is de grote badkamer, ingericht naast de keuken.

moderne woning zwarte houten gevel

Uitzicht op grote terrarium

Met een totale vloeroppervlakte van ongeveer 6m2 is de badkamer vrij ruim. Daarnaast heb je hier te maken met een lekker hoog plafond en is het voorzien van een mega grote raam. Je kijkt weliswaar uit op de schutting, maar het raam is hier mega waardevol. Niet alleen omdat het de badkamer ruimtelijk maakt, maar ook omdat het de ruimte voorziet van een enorme hoeveelheid natuurlijke lichtinval.

Ze hebben bovendien de smalle buitenruimte ingericht als een soort tuintje met verschillende mooie groene planten – een soort grote terrarium waar je vanuit de badkamer uitzicht op hebt. Omdat je hier geen inkijk hebt, hoef je niet bang te zijn dat je geen privacy hebt. Er is dan ook gekozen om geen raamdecoratie op te hangen.

mooie moderne badkamer met een natuurlijke uitstraling

Zoals gezegd heb je hier een lekker hoog plafond, voorzien van mooie sfeervolle houten balken. De plafonddelen tussen de houten balken zijn stoer zwart geverfd, passend bij de stijl van de gevel en de rest van het interieur.

Hout, terrazzo tegels en smalle verticale wandtegels

Als je de badkamer betreedt, kom je eerst in een soort entree gedeelte terecht, waar zowel de vloer, de wanden als het plafond bekleed zijn met mooie houten bekleding. Het ziet er niet alleen mooi uit, het hout zorgt ook voor warmte en een luxe uitstraling in de badkamer. het staat bovendien super mooi bij de vloertegels en de wandtegels in het grote gedeelte. De vloer is betegeld met stijlvolle witte terrazzo tegels, gecombineerd met lichte smalle verticale wandtegels.

houten bekleding badkamer

Open douche en vrijstaand bad

De badkamer is ingericht met luxe moderne gemakken, met een vage grens tussen een natte en een droge gedeelte. Het natte gedeelte is ingericht aan de kant van het raam, met een luxe en modern vrijstaand bad in ovaal vorm en een open douche. In de muur bij de douche is een brede nis gecreëerd waar douche- en badspullen in geplaatst kunnen worden.

Leestip: Nisje in de badkamer

Er is gekozen voor zwarte accenten, passend bij het zwarte plafond en het zwarte kozijn. Denk bijvoorbeeld aan de zwarte regendouche set, de zwarte inbouwkraan bij het bad, de zwarte wandlamp, en de zwarte radiator aan de muur. Het is een zogenaamde handdoekradiator waar je handdoeken aan kunt hangen en op die manier versneld te drogen. Het grote voordeel is natuurlijk ook dat je lekker met een warme handdoek kunt afdrogen.

Wil je ook zo’n radiator kopen? Neem een kijkje bij CVkoopjes.nl, waar soortgelijke radiatoren verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.

terrazzo tegels badkamer

Houten badkamermeubel

In het droge gedeelte van de badkamer vind je het toilet en de badkamermeubel met wastafel. De badkamermeubelset bestaat uit een zwevende houten wastafelmeubel en een aparte hoge zwevende wandkast. Beiden zijn gemaakt van hetzelfde mooie hout als de houten vloer, houten plafond- en wandbekleding bij de entree van de badkamer. De wastafelmeubel is afgewerkt met een chique witte marmeren blad, met daarop een mooie ronde wite waskom. En boven de wastafel vind je een hele grote ronde spiegel aan de wand, tussen de twee minimalistische zwarte wandlampen.

grote ronde spiegel boven wastafel badkamer

Het toilet is tegenover de wastafelmeubel ingericht, middels een glazen douchewand gescheiden van de open douche.

Bekijk ook:
75x Badkamers voorbeelden
50x Badkamer ideeën voor elke stijl
Mooie vtwonen badkamer

Bron: Figr.com.au
Fotografie: Tom Blachford
Styling: Ruth Welsby

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply