THESTYLEBOX

Geen categorie

Wat zijn de woontrends van 2021?


Word jij ook ieder jaar weer blij van de nieuwe woontrends? Wij wel! En zeker met die van 2021! In dit artikel ontdek je de leukste trends van dit jaar. Denk aan de trendkleuren, materialen, dessins en vormen. Dit zijn de woontrends van 2021!

woontrends 2021

Duurzaamheid

Laten we beginnen met een trend (die we misschien niet helemaal een trend kunnen noemen?) die erg belangrijk is. We hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid in ons leven. Minder afval, minder wegwerpmaatschappij, energie besparen en meer eerlijke materialen.

In de woontrends zien we dit ook al een tijd terug en dit is in 2021 niet anders. We zien het bijvoorbeeld aan de materialen die gebruikt worden. We kijken steeds meer naar waar die vandaan komen. Hoe schadelijk zijn ze voor het milieu? Zijn ze op een eerlijke manier geproduceerd? Wat zijn de waarden waar het bedrijf voor staat?

woontrends 2021 duurzaamheid

Vanzelfsprekend worden natuurlijke materialen populairder. Denk aan hout, rotan, bamboe en zeegras. Daarnaast worden er steeds meer woonproducten gemaakt van mais.

Ook wordt er steeds meer en meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en tweedehands winkelen wordt populairder.

Duurzaamheid zien we ook terug in ons koopgedrag. Steeds meer mensen gaan bewuster nadenken over hun aankopen. Niet allerlei goedkope prulletjes kopen voor in huis, omdat het toch zo weinig kost of omdat het in de aanbieding is, maar nadenken over welke spullen echt waarde hebben voor jou. Wat is het echt waard om te kopen? Ga je het echt gebruiken? Gaat het lang mee?

Leestip7x Duurzaam wonen tips

Trendkleuren 2021

Genoeg over duurzaamheid, op naar de trendkleuren! Of nou ja, hier zien we toch ook weer die interesse in duurzaamheid en natuurlijke materialen terug. Natuurlijke kleuren zijn namelijk erg geliefd in 2021.

Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het mooie warme terracotta of het stoere olijfgroen. Ook andere bruintinten en natuurlijke groentinten zijn populair. Maar saai hoeft het zeker niet te worden, want deze kleuren worden in 2021 volop gecombineerd met opvallendere kleuren.

woontrends 2021 olijfgroen

Zo zien we bijvoorbeeld neonkleuren, donkerblauw, paars en metallics. Zowel deze sterke kleuren als de natuurlijke tinten, kunnen gecombineerd worden met pastels voor een bijzonder effect.

Pastels zijn namelijk ook geliefd in 2021. En dan niet op een zoetige manier, maar in bijzondere combinaties waardoor het geheel juist iets gewaagds en krachtigs krijgt.

woontrends 2021 pastel kleuren roze bank

Lichtkleurige houtsoorten

Natuurlijke materialen zijn dus geliefd, waaronder hout. In 2021 zien we vooral veel lichte houtsoorten. Die zijn natuurlijk niet nieuw, we zien ze allang in Scandinavische interieurs. Wat in 2021 anders wordt, is dat ook in andere woonstijlen meer licht hout gebruikt wordt. Bijvoorbeeld in industriële interieurs.

We zien het hout terug in meubels en vloeren. Denk bijvoorbeeld aan houten tafels, kasten en stoelen. Het lichte hout heeft een rustgevende uitstraling. Perfect dus om een mooie balans mee te creëren.

woontrends 2021 licht hout

Bang dat het saai wordt met al dat lichte hout? Nergens voor nodig! Combineer het bijvoorbeeld met zwart, wat prachtig afsteekt tegen de lichte kleuren. Ook de trendkleuren van 2021 zijn perfect om te combineren met licht hout, zowel de natuurtinten als de opvallende kleuren.

Bij die houten vloeren kan je denken aan gewoon parket of laminaat. Wil je het net wat extra’s geven? Laat het dan in een Hongaarse punt leggen. Lijkt een beetje op een visgraatvloer, maar dan net even anders. Bij een Hongaarse punt vloer is de hoek groter, waardoor de uitstraling van je vloer strakker en rustiger wordt.

Ronde vormen

Deze trend is al een tijdje op gang en wordt ook in 2021 weer doorgezet: ronde vormen. Nu hoef je niet ineens heel je interieur te vervangen door cirkelvormige items. Ronde vormen doen hun werk eigenlijk het beste als je ze combineert met rechte lijnen. Zo worden al die rechte lijnen wat opgebroken en krijg je een mooie balans.

Ronde vormen geven je interieur wat meer warmte. Ze maken het zachter, speelser en vriendelijker.

Ook meer rond toevoegen aan je interieur? Ga bijvoorbeeld voor een rond tapijt, ronde (bijzet)tafels, krukjes, een poef, schalen, lijsten of spiegels. Als je het grootster wilt aanpakken, kan je voor een bank gaan die rond is afgewerkt of zelfs een rond bed!

woontrends 2021 hout interieur

Mini-oerwoud

We zien al een tijd meer groen in huis en dit zet zich ook in 2021 door. Kom maar op met die planten! Hoe meer, hoe beter. Ze mogen in allerlei vormen en maten. Ga je voor kleine planten? Combineer dan een heleboel plantjes met elkaar, om zo een mini-oerwoudje te creëren.

Die opvallende kleurcombinaties van dit jaar, kan je ook bij je planten terug laten komen. Bijvoorbeeld met de kleuren van je plantenpotten. Of door voor planten te kiezen die zelf duidelijke kleurcontrasten hebben. Bijvoorbeeld in hun bladtekening.

Ook kan je standaard groene planten combineren met planten met een bruin, roze of oranje blad.

Naast planten, zijn ook bloemen populair. En dan niet alleen verse bloemen, in 2021 zien we ook veel droogbloemen. Op zichzelf of in boeketten gecombineerd met verse snijbloemen.

woontrends 2021 planten slaapkamer

Statement piece

Statement pieces zijn ook in 2021 hot. Een statement piece is een bijzonder en opvallend item. Een item dat meteen de aandacht naar zich toe trekt. Een item dat je gewoon niet kan missen.

Dit kan bijvoorbeeld een bijzondere bank of fauteuil zijn, maar het kan ook om kleinere items gaan. Denk aan een opvallende design lamp, een grote vaas of een bijzonder beeld. Wil je er zeker van zijn dat jouw statement piece indruk maakt? Kies dan voor kleuren die contrasteren met de rest van je interieur, zodat het extra opvalt.

woontrends 2021 statement piece

Japandi

Heb je al gehoord van Japandi? Alleen van de naam word je al blij. Japandi is een nieuwe woonstijl waarbij Japanse en Scandinavische invloeden met elkaar worden gecombineerd. Twee heel verschillende werelden, maar met woonstijlen die blijkbaar perfect samengaan.

Ze hebben ook best wat overeenkomsten. Bij beide wordt waarde gehecht aan eenvoud, de schoonheid van simpele dingen, kwaliteit en vakmanschap. Ook zie je bij allebei veel natuurlijke materialen zoals hout en linnen. De perfecte match dus!

woontrends 2021 japandi interieur

Zijn de Japanse en Scandinavisch woonstijl dan bijna hetzelfde? Zeker niet. Er zijn ook grote verschillen. Zo zie je in de Japanse stijl meer ronde vormen en donkere kleuren. Bij Scandinavisch wonen zijn de kleuren lichter en worden er meer rechte lijnen gebruikt.

Bij de Japandi woonstijl zien we dus zowel veel lichte als donkere kleuren en ronde vormen samen met rechte lijnen. Andere kenmerken zijn veel hout, bamboe, jute, linnen en keramiek. Planten mogen ook zeker niet missen. En natuurlijk die mooie eenvoud die rust uitstraalt, terwijl het zeker niet kil wordt!

woontrends japandi interieur woonkamer

Bekijk ook:
Woontrends 2020

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply