THESTYLEBOX

Interieur ideeën Keuken inspiratie Modern interieur Woonkamer inspiratie

Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken


Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker voor een open keuken. De voordelen, zoals het sociale karakter en de ruimtelijkheid, wegen veel meer dan de nadelen. Maar het één hoeft de ander natuurlijk niet uit te sluiten. Er zijn namelijk ook manieren om die nadelen te omzeilen. Onderstaande oplossing van interieur- en architectenbureau Ruslan Kovalchuk, is bijvoorbeeld een heel goed idee!

Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken

Voordelen en nadelen van een open keuken

Dit appartement is gelegen in Kiev in Oekraïne. Het architectenbureau kreeg vorig jaar de opdracht om dit appartement van 104m2 in te richten. De bewoners hadden de wens voor een ruime gezamenlijke ruimte, waar de woonkamer gecombineerd wordt met de keuken. Tegelijkertijd vinden ze de voordelen van een aparte keuken ook wel fijn. In een aparte keuken hoeven ze bijvoorbeeld niet tegen de vuile borden aan te kijken op het aanrecht. En in een aparte keuken heb je ook niet te maken met de vieze kooklucht. Ze twijfelden dus tussen een open keuken en een aparte keuken.

Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken

Glazen schuifwand

De architecten hadden daarom een oplossing bedacht. Tussen de woonkamer en de keuken is een glazen schuifwand geplaatst. Een grote matglazen schuifwand, waarmee je in een handomdraai zowel een open keuken als een ‘aparte’ keuken kunt creëren. Op die manier kan de keuken profiteren van de lichtinval vanuit de woonkamer, en blijft het geheel lekker ruimtelijk. Handig, en het ziet er ook nog eens super strak uit.

Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken

Glazen schuifwand tussen woonkamer en keuken

Aparte keuken

Ook de rest van het interieur is natuurlijk erg mooi. Er is gekozen voor een mooie moderne keuken, bestaande uit lage kasten én een hoge vaste kastenwand. Het verlaagde plafond met de inbouwspotjes zorgen ervoor dat de keuken nog meer van de woonkamer wordt gescheiden. De houten vloer vormt een mooie combinatie met de strak afgewerkte wanden, en de wit geschilderde bakstenen muur vormt daarin ook een mooi contrast.

Bron: Artpartner.com.ua

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply