THESTYLEBOX

Browsing Category

Scandinavisch interieur

Design en interieur inspiratie komt van alle kanten, maar één van de meest inspirerende kanten is toch wel de Scandinavische interieur stijl. Hieronder vallen interieurs en design uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Landen waar ze al jaren bezig zijn met design, materialen, vormen, innovatie en interieurs. Hun stijl is te omschrijven als tijdloos, natuurlijk en warm. Een typisch Scandinavisch interieur is te herkennen aan designklassiekers, natuurlijke elementen, houten vloeren, veel daglicht, neutrale ruimtes, veel wit, warmte en contrast. Het is een variant op een modern interieur maar dan met veel meer sfeer en warmte. Deze warmte is te danken aan de natuurlijke materialen die veel gebruikt worden in Scandinavische interieurs. Prachtige houtsoorten zijn een belangrijke en onmisbare basis in de Scandinavische stijl.

… Lees meer >

Form Follows Function

Wie deze uitdrukking niet kent, zal wel begrijpen wat er bedoelt wordt. De vorm vloeit voort uit de functie van het product. De elementen die we in een Scandinavisch interieur zien terugkomen zijn vaak niet alleen eenvoudig en wonderschoon maar ook functioneel. Je zal niet gauw al te veel poespas terugzien in een Scandinavisch ingerichte woning. Natuurlijk mag er gebruik gemaakt worden van decoraties maar op een moderne en eenvoudige manier. Daarnaast volgen de kleuren ook de functie van de ruimte. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van wit wat ervoor zorgt dat het weinige daglicht dat er in het noorden schijnt, direct gereflecteerd wordt. Om meer contrast toe te voegen aan interieur wordt er een donkere tint zoals grijs of zwart toegevoegd in combinatie met hier en daar soms een pastel tint.

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Van geometrische en grafische patronen, tot natuurlijke materialen, lichte ruimtes en designklassiekers: allemaal belangrijke onderdelen van een Scandinavische inrichting die wij graag met jou delen. Kijk met ons mee in de mooiste Scandinavische binnenkijkers, interieurs uit het noorden, de nieuwste ontwerpen van merken zoals HAY of IKEA, natuurlijke materialen en lees de meest handige tips voor het inrichten van een Scandinavisch interieur. Door jezelf te inspireren en te informeren hoe je deze stijl nou het beste toepast, weet jij precies wat je graag wil in jouw huidige of nieuwe interieur.

Liever een andere interieurstijl? Ga dan naar één van deze stijlen: Industrieel interieur, klassiek interieur, landelijk interieur, modern interieur, Scandinavisch interieur, vintage interieur.

Hiernaast is het ook mogelijk om alle interieur ideeën te filteren op ruimte: slaapkamer inspiratie, kinderkamer inspiratie, keuken inspiratie, woonkamer inspiratie, tuin & balkon inspiratie en ten slotte hebben we super leuke binnenkijkers. Wij hopen met al onze blogs je op leuke badkamer inspiratie en ideeën te brengen!