THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Roomdivider met meerdere functies


witte roomdivider

Wil je graag van één kamer in je huis twee ruimtes maken? Dan is een roomdivider een makkelijke en goedkope oplossing! Er zijn een hoop opties om een ruimte op te splitsen.

Slapen & werken

Als je een grote slaapkamer hebt, kun je de ruimte gemakkelijk opsplitsen door een wand in het midden te plaatsen. Zo creëer je een slaap- en werkgedeelte in één ruimte. In de onderstaande slaapkamer is de wand in dezelfde tint geverfd als de muren in de kamer. Ook de accessoires passen hier mooi bij.

werkplek roomdividerroomdivider slapen werken

Extra opbergruimte

Een kast is een ideale roomdivider. Je kunt hem gebruiken als het hoofdeinde van je bed en daarnaast creëer je extra opbergruimte. Verf de roomdivider in dezelfde kleur als het bed of dekbed om de meubels met elkaar te verbinden en om te zorgen voor een mooi geheel.

kast roomdividerbruine kastopbergen roomdividerblauwe roomdivider

Extra zitplek

Oude deuren staan niet alleen fantastisch in het interieur, je kunt ze ook gebruiken als roomdivider. Door een oude deur te plaatsen in een ruimte, splits je de ruimte op in twee delen. Zo creëer je een extra plek waar je lekker kunt zitten. In onderstaande ruimtes kun je zien dat een ruimte niet persé groot hoeft te zijn om hem op te splitsen. Ook in kleine ruimtes is het gebruik van een roomdivider mogelijk.
roomdivider witzitplek roomdivider

Bronnen: vtwonen.nl | smallspaces.about.com | convoy.tumblr.com | goodideasforyou.com |

 

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    15x Kamerschermen en kamerverdelers - THESTYLEBOX
    14 juni 2020 at 07:00

    […] Heb je genoeg ruimte in de slaapkamer om het bed in het midden van de ruime te positioneren? Gebruik dan een kast als hoofdsteun, room divider en opbergruimte ineen. Zo scherm je het bed optisch van de rest van de ruimte af, terwijl je er nog steeds omheen kunt lopen. Bovenop de kast heb je bovendien ruimte voor verlichting, een stapeltje boeken of een mooie plant. Bekijk ook eens het inspiratieartikel over kamerschermen met meerdere functies. […]

  • Leave a Reply