THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

10x Groen in de slaapkamer


Is groen jouw lievelingskleur, en zou je deze mooie kleur terug laten komen in jouw slaapkamer? De meeste mensen denken als eerst aan groene muren, wat natuurlijk heel mooi kan zijn, maar er zijn ook heel veel andere leuke ideeën om groen in de slaapkamer te gebruiken. Laat je inspireren door de leukste ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

groen in slaapkamer

Volgens feng shui is groen een houtelement. Het staat voor gezondheid, groei en levendigheid. Het is de kleur voor verjonging, hernieuwde energie en renaissance. Daarnaast is groen natuurlijk ook een rustgevende kleur uit de natuur. Er is dus geen betere plek in huis om groen in de slaapkamer te gebruiken. Met groen geniet je van de helende energie van de natuur, wat betekent dat het je hele lichaam uitstekend in balans brengt.

Het leuke is dat je groen op verschillende manieren kunt gebruiken in de slaapkamer. Je hebt bovendien keuze uit verschillende mooie groene tinten, van olijfgroen tot mintgroen en mosgroen. Stuk voor stuk super mooie groentinten die heel mooi te combineren zijn met andere kleuren. Wil jij dus ook groen in je slaapkamer gebruiken, maar je hebt nog geen idee hoe? Scroll snel verder naar beneden voor de leukste ideeën en inspiratie voorbeelden.

1. Groene muren

Groene muren zijn erg populair. Nee, niet appeltjes groen – we hebben het over mooie groene muren, zoals olijfgroene muren, mosgroene muren en mintgroene muren. Het is dé manier om een echte groene slaapkamer te creëren. Dit betekent overigens niet dat je alle muren groen moet verven. Het is juist ook leuk om een enkele groene accentmuur te combineren met andere kleuren. Naast het verven van een groene muur, kan het ook een leuk idee zijn om te kiezen voor groen behang, waarmee je een bepaalde sfeer of thema kunt creëren in de slaapkamer. Zo is groen jungle behang bijvoorbeeld erg populair!

groene muur slaapkamer muren

2. Planten

Groen is tweeledig. Het is natuurlijk een kleur, maar met groen kan je ook duurzaamheid omschrijven. Iets wat groen als kleur heeft en ook duurzaam en goed voor het milieu is, zijn natuurlijk planten. Ze zien er niet allen erg leuk uit, planten kunnen vervuilde stoffen opnemen via de poriën in hun bladeren, waardoor ze de lucht die je elke dag inademt, filteren en reinigen. Planten zijn wat ons betreft dus een absolute musthave in de slaapkamer, of je nou een grote of juist en kleine slaapkamer hebt. Plaats leuke plantjes op de vensterbank of op je nachtkastje. Niet genoeg ruimte? Wat dacht je van hangplanten of zelfs een verticale tuin aan de muur?

groen in slaapkamer planten

3. Groen hoofdbord

Als het gaat om slaapkamer meubels, dan speelt het bed natuurlijk dé hoofdrol. Een groen bed kan heel mooi zijn, maar omdat een bedframe vaak niet goed zichtbaar is door het dekbed, is het eigenlijk veel leuker om te kiezen voor een groen hoofdbord. Omdat het best een uitdaging kan zijn om een mooi groen hoofdbord te vinden die past bij jouw bed en slaapkamer, kan het een goed idee zijn om zelf je eigen groene hoofdbord te maken.

groen in slaapkamer hoofdbord

4. Groen dekbed

Hierboven hebben we het al gehad over het dekbed. Het is de meest eenvoudige en laagdrempelige manier om meer kleur toe te voegen in je slaapkamer. Heel fijn is dat je dekbedden moet afwisselen. Daarom kan je verschillende tinten groen uitproberen, maar ook totaal andere kleuren als je dat wilt. Hetzelfde effect kan je ook creëren met een groene bedsprei.

groen in slaapkamer bedsprei

5. Groene sierkussens

Sierkussens voegen kleur, karakter en textuur toe en laten een bed er stijlvol, gezellig en uitnodigend uitzien. Groene kussens zijn dus ook een leuke en laagdrempelige manier om groen in je slaapkamer te gebruiken. Een bed zonder kussens kan er leeg en onaantrekkelijk uitzien, maar pas op dat je niet te veel kussens gebruikt, wat ervoor kan zorgen dat het rommelig en druk wordt.

groen in slaapkamer kussens

6. Groen vloerkleed

Vloerkleden voelen warm en behaaglijk aan je voeten en de zachtheid geeft je vloeren de flexibiliteit om het gewicht van je voetstappen te absorberen. Dit zorgt voor een zachter oppervlak om met blote voeten over te lopen. Bovendien zullen we het er allemaal over eens dat het veel prettiger is om uit bed te stappen op iets zachts in plaats van op een koude harde vloer.

groen in slaapkamer vloerkleed

7. Groene kleding

Hoewel het netjes is om de meeste kleding op te bergen in de kledingkast, is het juist ook leuk om sommige kledingstukken gewoon buiten de kledingkast in de slaapkamer op te hangen. Niet alleen omdat het makkelijk is, maar ook omdat het decoratief kan zijn als je het op de juiste manier doet. Heb jij dus nog een mooie groene trui of groene jurk in de kast hangen? Haal het eruit en hang het op een een mooie wandhaak of kledingrek. Nog een groene jurk nodig toevallig? Neem eens een kijkje op Topvintage.

8. Groene kunst aan de muur

Natuurlijk kan je ook kiezen voor de meer traditionele vormen van kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene schilderij, een groene poster of een groene wandkleed. Naast dat het erg mooi is, kan je met een wandkleed ook heel veel warmte en textuur creëren in de slaapkamer.

groen in slaapkamer kunst aan de muur

9. Groene lamp

Verlichting speelt een belangrijke rol in huis, of dat nou in de woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer is. In de slaapkamer is het fijn om algemene verlichting te combineren met taakverlichting. Er zijn heel veel mooie groene lampen verkrijgbaar, van groene hanglampen tot groene wandlampen en tafellampen die je op je nachtkastje kunt plaatsen.

groen in slaapkamer hanglamp

10. Groen nachtkastje

Over nachtkastjes gesproken, ook die kunnen natuurlijk groen zijn. Niet iedereen heeft een nachtkastje in de slaapkamer, maar als je ooit een nachtkastje naast je bed hebt, wil je nooit meer zonder. Het is namelijk super handig, om bijvoorbeeld een glas water erop te kunnen plaatsen. Houd je van de minimalistische look? Kies dan voor een groen plankje. Wil je er meer spullen opbergen, zoals een leesbril, medicijnen of je telefoon? Dan kan het een goed idee zijn om te kiezen voor een nachtkastje met bijvoorbeeld een lade of een echt kastje eronder.

groen in slaapkamer nachtkastje

Bekijk ook:
Groene slaapkamer
Duurzame slaapkamer tips
20x Slaapkamer ideeën

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply