THESTYLEBOX

Interieur ideeën

15x Groene muur


Groene muur

Van de week hadden we het over de verticale tuin. Verticaal tuinieren is echter niet de enige manier om een mooie groene muur te creëren binnen in je interieur. Sterker zelfs, de makkelijkste manier om een groene muur in je interieur te creëren, is door het te verven. En laat groen nou net dé meest trending muurkleur zijn van het moment. Onlangs heeft ‘Flexa Tranquil Dawn’ zelfs uitgeroepen tot kleur van het jaar 2020. Een prachtige zachte groene kleur, die geïnspireerd is door de mooie kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad. Groen heeft bovendien heel veel verschillende tinten, die allemaal hun eigen schoonheid en charme uitstralen.

Wil jij ook een groene muur in je interieur? Wij hebben de mooiste groene muurverf merken voor je op een rijtje gezet, inclusief voorbeelden van interieurs met groene muren, waarmee jij jouw perfecte groene muur kunt creëren in huis. Welke groene muurverf vind jij het mooist?

1. Flexa Classic car

Dit is de super leuke badkamer van Dabito, de oprichter en creative director van Old Brand New. Hij heeft zelf zijn eigen badkamer ontwerp gerealiseerd. De kleuren wit, groen en geld spelen de hoofdrol. Naast geweldige groene patroontegels op de vloer, heeft hij ook gekozen voor groene muren. Daar heeft hij de muurverf Forest Edge van het merk BEHR voor gebruikt, een mooie vrij donkere groene kleurtint. Het slechte nieuws is dat BEHR niet in Nederland verkrijgbaar is. Het goede nieuws is dat we een muurverf van Flexa hebben gevonden, dat er heel erg op lijkt, namelijk Classic car!

groene muur badkamer flexa classic car muurverf

2. Flexa Woudgroen

Groen is een kleur die je heel mooi kan combineren met andere kleuren. In deze stoere woonkamer kan je zien hoe mooi de groene muren bij bruin staan. Er is gekozen voor donkergroene muren, gecombineerd met een groot wit Beni Ouarain vloerkleed, vintage cognac leren banken, een lage dressoir met kastanje houten deurtjes en een gouden ronde salontafel. Vind je deze groene muurkleur mooi? Woudgroen van Flexa lijkt daar heel erg op!

groene muur flexa woudgroen verf

3. Flexa Mild Jade

Dit is de kinderkamer van Herman, die volledig ontworpen en ingericht is door zijn mama Thea. Zij wonen in een super mooi appartement gelegen in Østerbro in Kopenhagen, gekenmerkt door prachtige karakteristieke details en mooie muurkleuren. In de woonkamer is er gekozen voor grijze muren, en voor de kamer van Herman, hebben ze gekozen voor een hele mooie groene kleurtint. Een milde gedempte grijsgroene kleur, die erg leuk staat bij de houten vloer en de verschillende multiplex onderdelen. Met de muurverf Mild Jade Pure van Flexa kan je dezelfde muren creëren in jouw interieur!

Groene muur kinderkamer Flexa Mild Jade

4. Flexa Grachten groen

Tóch liever een donkergroene muur? Grachten groen van Flexa is één van de meest donkere groene tinten van het merk. Als je de Grachtengroene muur bekijkt van bepaalde hoeken, lijkt het soms zelfs een beetje op donkergrijs of zwart. In deze super mooie karakteristieke hal hebben ze de gehele muren, inclusief de plinten, de deurposten én de radiator in Grachtengroen geverfd. De leuke geometrische vloertegels passen er ook heel mooi bij. Klik hier om deze muurverf te zien.

groene muur flexa grachten groen

5. Fall & Barrow Lichen

Houd je meer van lichtgroene muren? In deze prachtige Scandinavische woonkamer zijn de muren lichtgroen geverfd. Dit hebben ze gecombineerd met een lichte houten vloer, een wit plafond en verschillende houten accenten, zoals de houten salontafel. Helaas konden we niet achterhalen met welke muurverf er gebruikt is, maar het lijkt in ieder geval op de groene muurverf Lichten van het merk Fall & Barrow. Lichten is een rustige gedempte groene tint, die vernoemd is naar de steeds veranderende, subtiele kleur van kruipende algen. Klik hier voor meer informatie.

groene muur woonkamer farrow ball lichen

6. Farrow & Ball Bancha

Olijven zijn niet alleen erg leuker, ze kenmerken zich ook met een hele mooie kleur met een gele gloed. Sterker zelfs, wij vinden olijfgroen is één van de mooiste groene kleurtinten. In deze stoere landelijke keuken is een gedeelte van de muur én het plafond geverfd met de olijfgroene muurverf Bancha van Farrow & Ball. Zoals het merk zelf omschrijft, creeert deze kleur een sobere toon in het interieur, die kalm en sereen aanvoelen. Wat een prachtige kleur. Lees er hier meer over.

Olijfgroene muur Farrow & Ball Bancha

7. Farrow & Ball Verdigris Green

We hebben hierboven al een kinderkamer met groene muren laten zien, deze kinderkamer heeft ook groene muren gekregen, maar wel een hele andere groene kleurtint. Hier zijn de muren geverfd met Farrow & Ball muurverf Verdigris Green. Een echte levendige groene kleur, die vooral leuk is voor een kinderkamer. De kleurrijke kunstwerkjes aan de muur passen er ook super leuk bij. Meer weten over Verdigris Green? Klik hier!

Groene muur kinderkamer Farrow & Ball Verdigris Green

8. Farrow & Ball Studio Green

De laatste groene muurverf die we van Farrow & Ball willen laten zien, is Studio Green. Studio Green is de meest donkere groene kleur van Farrow & Ball. Afhankelijk van de lichtinval, kan het soms groener worden, maar ook bijna zwart. Fotograaf en interieurblogger Marrit de Lang heeft de grote muur in haar prachtige kleurrijke woonkamer geverfd met Studio Green. Klik hier om meer van haar woonkamer te bewonderen!

Groene muur farrow ball studio green

9. Karwei NCS S5010 B90G

Ook blogger Missjettle heeft voor een groene muur gekozen in haar woonkamer. Eigenlijk is het de muur tussen de eethoek en de open keuken. Deze muur heeft al verschillende afwerkingen en kleuren gehad, waaronder de lichtroze tint ‘Sensueel’ van Histor, maar in 2018 besloot ze de muur groen te verven. Ze koos voor de muurverf NCS S5010 B90G, die verkrijgbaar is bij Karwei. Een goede keus wat ons betreft!

groene muurverf karwei NCS S5010 B90G

10. Histor Pale Moss Green PPG1121 3

Ook bij Histor heb je heel veel keuze uit verschillende mooie groene tinten. Pale Moss Green PPG1121 3 is daar één van. Een mooie en frisse pastelgroene muurverf, die leuk is voor verschillende kamers. Pastelgroen is leuk voor de kinderkamer, voor de slaapkamer, maar ook gewoon voor de woonkamer. In deze woonkamer zijn alle muren pastelgroen geverfd, die heel mooi tot hun recht komen dankzij de enorme lichtinval. De witte marmeren keuken, de pastelroze bank én de pastelblauwe wandrek staan er allemaal super leuk bij.

pastelgroene muur histor pale moss green

11. Histor 100% Eucalyptus

Je kunt één muur groen schilderen of alle muren, maar je kunt ook een lambrisering verven. Daar hebben de interieurontwerpers van interieur- en ontwerpbureau White Interior Design Studio voor gekozen voor deze stoere woonkamer. Er is een mooie groene lambrisering geschilderd, gecombineerd met stoere betonstuc aan de bovenkant van de muren. De donkergrijze leren bank en de fluwelen groen fauteuil staan er geweldig bij. Vind je deze groene tint mooi? 100% Eucalyptus van Histor lijkt er heel erg op!

Groene muur Histor 100% Eucalyptus

12. Histor 100% Eucalyptus

De super mooie groene muurkleur die je hier aantreft is gerealiseerd met de groene muurverf Lady Local Green van het Noorse verfmerk Jotun. Helaas is dit merk lastig in Nederland verkrijgbaar, maar we hebben we een tint gevonden van Histor, die er heel erg op lijkt, namelijk de mengverf 100% Laurier. Je vindt hem niet tussen de groene muurverf, maar wel bij de gele tinten. Het is namelijk een prachtige geelgroene muurkleur.

groene muur histor eucalyptus

13. Histor Forgotten Garden PPG1133 5

Dit is één van de kamers van Room Mate Giulia, een super mooi boutique hotel uit Milaan. Het ontwerp is gerealiseerd door ontwerpester Ontwerpster Patricia Urquiola. De vintage stijl kamers hebben verschillende muurkleuren gekregen. Je hebt kamers met blauwe muren, oranje muren, roze muren en ook groene muren. In deze kamer, waar je te maken hebt met een super hoog plafond, hebben ze een hoge houten lambrisering gecreeerd, die ze groen hebben geverfd. Vind je deze groene tint ook mooi? Mengverf Forgotten Garden PPG1133 5 van Histor lijkt er heel erg op!

Groene muur Histor Forgotten Garden PPG1133 5

14. Histor Forgotten Garden PPG1133 5

In deze Scandinavische keuken vind je een heel stoer contrast tussen de rauwe bakstenen muur en de super lichtgroene muren. We hebben bij Flexa gezicht naar een verfkleur die er heel erg op lijkt, en zijn gekomen op de kleur Ocean Of Calm PPG1129 2. En het klopt inderdaad dat het een hele mooie kalme kleur, nice!

groene muur verf histor ocean of calm

15. Histor Dried Holly PPG1135 6

Grijsgroen is ook een hele populaire kleur voor aan de muren. In een prachtig Zweeds appartement, hebben ze alle muren in het hele interieur grijsgroen geverfd. Om het geheel iets meer sfeer en karakter te geven, hebben ze dit gecombineerd met een hoge witte strook aan de bovenkant. Op die manier worden de muren meer bij het plafond betrokken. Het resultaat is inspirerend mooi. Klik hier om de hele binnenkijker te zien. Op zoek naar een mooie grijsgroene muurverf? Wat dacht je van Dried Holly van Histor?

groene muur histor verf dried holly

Bron: Inrichting-huis.com | Homease.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply