THESTYLEBOX

Woonaccessoires

12x Hangplant


hangplant

Er zijn zoveel manieren om planten een plekje te geven in huis. Je kunt ze op de vensterbank plaatsen of de kast, en gewoon op de vloer kan ook een goed idee zijn. Als het een grote plant is, kan de grote pot direct op de vloer geplaatst worden. Is het een klein plantje? Dan zou je bijvoorbeeld een plantenstandaard kunnen nemen. Hangplanten zijn ook heel leuk. Om ergens aan op te hangen, maar een hangplant kan je ook gewoon ergens op plaatsen. Het belangrijkste is dat de plant de verticale ruimte krijgt om lekker naar beneden te hangen. Het ziet er niet alleen erg leuk uit, het geeft je kamer ook extra dynamiek, vooral als je het middels een planthanger ophangt. Dat is ook nog eens ruimtebesparend. Er zijn heel veel verschillende leuke en mooie hangplanten, wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

1. Luchtplant Tillandsia

De Tillandsia is een luchtplant, en zoals je het kan raden, leven deze planten letterlijk in de lucht. Het bijzondere is dat ze geen wortels hebben, en daardoor hebben ze ook geen aarde nodig. De luchtplanten halen namelijk hun voeding en water uit de lucht. Dit betekent echter niet dat ze zelfvoorzienend zijn. Je moet ze zéker ook de nodige aandacht geven. Naast dat je ze af en toe water moet geven, vinden luchtplanten het vooral fijn om lekker vrij en blij in de lucht te hangen. Het Luchtplantje is hier verkrijgbaar.

Luchtplant Tillandsia

2. Chinees lantaarnplantje

Het Chinees lantaarnplantje staat bekend om de lange slierten waar prachtige hartvormige blaadjes aan groeien. Deze slierten kunnen wel een meter lang worden! Omdat ze ook nog eens super onderhoudsvriendelijk zijn, behoort de Chinese lantaarnplantjes tot één van onze favoriete hangplanten. Vanwege de hartvormige blaadjes, worden ze ook wel String of Hearts genoemd. Ze zijn dus ook nog eens erg romantisch! Het Chinees lantaarnplantje is hier verkrijgbaar.

hangplant chinees lantaarnplantje

3. Erwtenplant

Een hangplant die wel wat weg heeft van het Chinees lantaarnplantje, is de Erwtenplant. Senecio rowleyanus is de botanische naam van de Erwtenplant, en je herkent ze aan de mooie slierten met kleine groene bolletjes, die op erwten lijken. Ze komen oorspronkelijk uit Zuid Afrika, die in het wild eigenlijk gewoon kruipende planten zijn. Maar vanwege de prachtige slierten komt de Erwtenplant natuurlijk het mooist tot haar recht als hangplant. Net als het Chinees lantaarnplantje heeft de Erwtenplant ook weinig verzorging nodig. De Erwtenplant is hier verkrijgbaar.

hangplant erwtenplant

4. Philodendron

Als er een plant is die perfect is voor mensen die niet goed zijn met planten, dan is het wel de Philodendron. Ze zijn niet alleen gemakkelijk in de verzorging, ze zien er natuurlijk ook super mooi uit. Deze Zuid-Amerikaanse hangplant heeft lange, kronkelende stengels die sierlijk uit een pot hangen. De hartvormig bladeren zijn prachtig donker van kleur. Geef je een lichte plek in huis en je zult er ontzettend lang plezier van hebben! De Philodendron is hier verkrijgbaar.

hangplant philodendron

5. Epipremnum Aureum

Een andere mooie hangplant is de Epipremnum Aureum, oftewel de Goudrank, Scindapsus of Pothos. In haar oorspronkelijke woonplaats in Zuidoost Azië, leeft deze mooie plant als klimplant, maar hier staat het vooral bekend als de hangplant. Het is niet erg om deze plant in een kleine variant te kopen, want hij groeit super snel. Vind je dat het op een gegeven moment te lang worden? Dan kan je ze gerust korter maken door ze te snoeien. De Pothos is hier verkrijgbaar.

hangplant pothos

6. Graslelie

De meeste mensen plaatsen de Graslelie gewoon ergens op. Op de kast of op de vensterbank, maar deze mooie plant kan je ook heel leuk als hangplant ophangen. De bladeren worden weliswaar niet zo lang als de slierten van het Chinees lantaarnplantje of de Erwtenplant, maar de dunnge sprieterige bladeren zorgen ervoor dat ze ook erg mooi zijn in de lucht. De Graslelie is bovendien een luchtzuiverende plant, die ook nog eens heel makkelijk in de verzorging is. Wat wil je nog meer? De Graslelie is hier verkrijgbaar.

hangplant graslelie

7. Lippenstiftplant

De Lippenstiftplant, ook wel bekend als Aeschynanthus mona lisa of Schaamrood, kenmerkt zich met vrij dikke stengels, waar smalle groene bladeren aan groeien. Het is een tropische plant die haar oorsprong vindt in Azië. De prachtige mooie buisvormige rode bloemen maken deze plant bijzonder, die ook verantwoordelijk zijn voor de bijzondere naam van deze plant. En omdat ze ook draaiende bladeren hebben, wordt deze hangplant ook wel Twister genoemd. De Lippenstiftplant is hier verkrijgbaar.

hangplant lippenstiftplant

8. Dubbeltjesplant

Een hangplant die je onder hetzelfde rijtje kunt scharen als het Chinees lantaarnplantje en de Erwtenplant, is de Dubbeltjesplant. Dischidia nummularia is de botanische naam van deze mooie hangplant. Aan de lange slierten groeien kleine vrij dikke rondvormige blaadjes. Heel soms, als je geluk hebt, komt het ook in bloei met mooie kleine witte bloempjes. En ook deze plant is erg makkelijk in de verzorging. De Dubbeltjesplant is hier verkrijgbaar.

hangplant dubbeltjesplant

9. Venushaar

De Venushaar is één van populairste varens, die je als kamerplant kunt gebruiken. Je herkent ze aan de zwarte stengels met zachte groene blaadjes, die sierlijk naar beneden hangen. Daarom is het erg leuk om de Venushaar als hangplant in huis op te hangen. Ze zijn heel klein verkrijgbaar, maar je hebt ze ook in hele grote formaten. Omdat ze oorspronkelijk uit Brazilië komen, houden ze van vochtige ruimtes. Zoek je dus een mooie hangplant voor de badkamer? Neem de Venushaar! De Venushaar is hier verkrijgbaar.

hangplant venushaar

10. Krulvaren

Een andere populaire varen is de Nephrolepis exaltata, beter bekend als de Krulvaren of de Green Lady. Deze luchtzuiverende kamerplant heeft rijke, gekrulde en geveerde bladeren. Deze prachtige bladeren blijven heel het jaar mooi groen. In tegenstelling tot de Venushaar, hoef je de Krulvaren niet perse in een vochtige ruimte te plaatsen. Ze zullen ook erg blij zijn op een plek in de woonkamer of slaapkamer met lichte schaduw tot halfschaduw. De Krulvaren is hier verkrijgbaar.

hangplant krulvaren

11. Rhipsalis

Je zou het niet zeggen, maar de Rhipsalis is eigenlijk een cactus. In plaats van stekels, heeft de Rhipsalis mooie lange slierten als bladeren. Vandaar dat ze ook wel rotskoraal of koraalcactus worden genoemd. En daarom zijn het ook prachtige hangplanten, of beter gezegd hangcactussen. Wat ook fijn is aan deze kamerplant, is dat ze erg makkelijk in de verzorging zijn. Ze zullen je het makkelijk vergeven als je een keer vergeet om water te geven. De Rhipsalis is hier verkrijgbaar.

hangplant rhipsalis

12. Zaagcactus

Ook de Zaagcactus kan je heel leuk als hangplant ophangen. De bijzondere naam is natuurlijk te danken aan de gekartelde, zig-zagvormige bladeren. Als deze lang genoeg zijn, zullen ze heel mooi naar beneden hangen. En als je er eenmaal hebt, kan je er gemakkelijk meer creëren. De Zaagcactus kan je namelijk heel eenvoudig stekken. De Zaagcactus is hier verkrijgbaar.

hangplant zaagcactus

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply