THESTYLEBOX

Industrieel interieur

Alles wat je moet weten over gevelbekleding


Ben je opzoek naar een manier om je huis een boost te geven? Ga dan voor aluminium gevelbekleding! Gevelbekleding zorgt er over het algemeen voor dat je huis opvalt, maar dit is niet het enige voordeel. Daarbij zijn er meerdere soorten gevelbekleding waar je uit kunt kiezen. Ben je benieuwd naar wat gevelbekleding precies is? Of ben je benieuwd welke soorten er precies bestaan? Lees dan maar snel verder om alles te weten te komen over gevelbekleding.

zwarte gevelbekleding

Wat is gevelbekleding precies?

Eigenlijk is de betekenis van gevelbekleding vanzelfsprekend. Het is letterlijk bekleding die je gevel versiert. Maar gevelbekleding doet meer dan alleen mooi zijn. Ook tegen extreme weersomstandigheden is gevelbekleding in principe bestand. Dit is handig, want je wilt natuurlijk niet dat je gevel beschadigd raakt. Dan is de kans groot dat je je gevel binnen de kortste keren moet renoveren. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Hieronder lees je meer over verschillende soorten gevelbekleding.

Kies voor aluminium gevelbekleding

Een van de beste keuzes is gevelbekleding van aluminium. Niet alleen is deze gevelbekleding verkrijgbaar in alle kleuren en maten, maar ook met diverse cassetteopties. Ze zijn over het algemeen te leveren met een specifieke poedercoating. Ook de kleur van de poedercoating staat niet vast. Een ander belangrijk voordeel is dat de aluminium gevelbekleding duurzaam is. Het product gaat lang mee en is daarnaast ook nog eens recyclebaar. Wat wil je nog meer?

zwarte aluminium gevelbekleding

Onderhoud de houten gevelbekleding

Iets wat tegenwoordig minder vaak wordt gekocht is houten gevelbekleding. Dit heeft te maken met dat hout over het algemeen beter onderhouden moet worden. Niet iedereen heeft daar zin in. Daarom kiezen mensen de laatste tijd vaak voor vergrijzend hout. Dit hoeft immers niet geschilderd worden. Het vergrijst alleen. Dit kan mooi zijn, maar het nadeel is wel dat de kans op rotten erg groot is. Houd dit dus goed in de gaten.

vergrijsd houten gevelbekleding

Kies voor kunststof gevelbekleding

Iets wat steeds populairder aan het worden is, is kunststof gevelbekleding. Men kiest hier vaak voor, omdat het haast geen onderhoud vergt. Schilderen en lakken is niet nodig en zelfs tegen weersomstandigheden is deze gevelbekleding bestand. Het lijkt heel erg op houten bekleden, maar dan met meer voordelen. Het is dus niet zo gek dat de kunststof gevelbekleding tegenwoordig erg gewild is.

Ga voor groene gevelbekleding

Waar je ook voor kunt kiezen, is om je met groen te bekleden. En ja, hiermee wordt uiteraard écht groen mee bedoeld. Dit zijn dus zowel planten als mos. Dit geeft een fijne sfeer en is vooral erg origineel. Niet veel mensen kiezen doorgaans voor groene gevelbekleding. Het grote voordeel van dit product is dat het mos CO2 opneemt en schadelijke stoffen omzet in zuurstof.

Het heeft een isolerende werking

Waarom je nog meer moet kiezen voor gevelbekleding? Voornamelijk vanwege de isolerende werking! De buitengevelisolatie werkt namelijk heel erg goed. Haast iedere soort gevelbekleding zorgt ervoor dat het warm blijft in je woning en ook van geluidsoverlast zul je niet zo snel last hebben. Meer weten? Bezoek deze website voor meer woontips!

houten gevelbekleding beits

Bekijk ook:
Zwarte kozijnen zijn een blijvertje
Een design huis in Australië
Huisrenovatie trends in 2022

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply