THESTYLEBOX

Do-it-yourself Meubels

10x Tafel maken


Tafels kan je overal kopen, van salontafels tot eettafels, in verschillende formaten, stijlen, materialen en kleuren. Waarom zou je dan zelf een tafel maken? Gewoon omdat het super leuk is om te doen natuurlijk! Je kunt bovendien helemaal zelf bepalen hoe het eruit komt te zien, zodat het perfect in jouw eethoek of zithoek past. Wij hebben alvast 10 mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van DIY tafel maken, inclusief stap voor stap handleiding. Succes!

Een tafel maken is een super leuk DIY project voor alle mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met meubels maken. Het is namelijk relatief eenvoudig, mits je het juiste materiaal en het juiste gereedschap in huis hebt. Hout kopen kan tegenwoordig snel en makkelijk, en hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het gereedschap. Het enige wat je dan nog nodig hebt is wat inspiratie en een goede handleiding, waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. En guess what?! Die wij hebben wij voor jou – niet één, maar 10, zodat je ook nog eens de keuze hebt. We zijn erg benieuwd voor welke DIY tafel jij gaat.

1. Strakke eettafel en werktafel

Dylan en Molly van Woodbrew.tv wilden een eettafel maken, die ze ook als een werktafel voor bij de keuken kunnen gebruiken. Voor het tafelblad hebben ze in totaal zes planken aan elkaar vastgelijmd, in combinatie met platte houtverbindingen. Vervolgens hebben ze de strakke geometrische poten gemaakt van diezelfde houten balken. Om ervoor te zorgen dat de tafel zo lang mogelijk mooi blijft, hebben ze het afgewerkt met beits. En that’s it! Wil jij deze tafel maken voor jouw huis? Klik hier voor de handleiding, inclusief video!

strakke eettafel maken

2. Steigerhouten eettafel met zwarte hairpin poten

In eerste instantie had besloot Hayley, het gezicht achter Breaktheloop.net, een eikenhouten eettafel gemaakt. De tafel was super mooi geworden, en ze hadden het zelfs een tijdje in gebruik genomen in hun serre. Het probleem? Het werd super heet in de serre, waardoor er scheuren ontstonden in het tafelblad en ook vervormde. Na een aantal pogingen om de eettafel te repareren, besloot ze uiteindelijk een andere eettafel te maken – dit keer van steigerhout. Omdat steigerhout alle weersomstandigheden al hebben doorstaan, hoefden ze niet bang te zijn dat hetzelfde zou voorkomen. Het ziet er ook nog eens super stoer uit, vooral in combinatie met de zwarte hairpin poten. Lees er hier alles over.

steigerhouten tafel maken hairpin poten

3. Ronde salontafel van hout

Bij Anne van Annamaegroves.com kwamen we deze super leuke DIY ronde salontafel van hout tegen, waar we erg enthousiast over zijn. Ze werd geïnspireerd door een ronde eettafel die ze tegenkwam van Threve Mercantile+Interiors. In plaats van een eettafel besloot ze er dus een salontafel in dezelfde stijl te maken, voor in de zithoek van haar woonkamer. En het leuke is dat zij met haar ronde houten salontafel heel veel andere mensen heeft geïnspireerd een soortgelijke tafel te maken. Ben jij ook enthousiast? Klik hier om er alles over te lezen.

ronde salontafel maken van hout

4. Rustieke salontafel

Ook Mandy van Mandyshareslife.com besloot een eigen salontafel te maken – een stoere rustieke salontafel. Het is haar eerste DIY project voor haar huis, en ze was dan ook super blij met het resultaat. Mandy wilde al heel lang zo’n tafel, maar alle varianten die ze in de winkels tegenkwam waren super duur. Daarom besloot ze zelf haar salontafel te maken. Hoe ze dit heeft gedaan en wat ze hier allemaal voor heeft gebruikt? Lees het hier!

rustieke salontafel maken

5. Landelijke eettafel

Wil jij al heel lang jouw eigen rustieke landelijke eettafel in boerdrijstijl maken? Dan is dit je kans! Morgan & Mike van Mandmrustics.com hebben een super mooie landelijke eettafel gemaakt, en lieten op hun blog zien hoe zij dit hebben gedaan. Geloof het of niet, deze landelijk eettafel heeft in totaal slechts 150 dollar gekost en 12 uur aan arbeid. Direct aan de slag? Klik hier voor de volledige handleiding.

landelijke eettafel maken

6. Betonnen eettafel

Wil je een keer iets anders dan een houten eettafel? Jen van Jenwoodhouse.com laat op haar blog zien hoe je heel eenvoudig zelf je eigen betonnen eettafel kunt maken, gecombineerd met een super leuk houten onderstel. Let op dat het betonnen tafelblad super zwaar zal zijn (meer dan 200 kg), Dus zorg ervoor dat je wat hulp inroept bij het optillen van het tafelblad op het onderstel. Klik hier om de handleiding te downloaden.

betonnen eettafel maken

7. Industriële eettafel met stalen poten

Wil jij een stoere industriële eettafel met stalen poten maken? Clémentine van Quiaimeastuces.com laat op haar blog zien hoe je dat heel eenvoudig kunt doen. Het houten tafelblad is bestaat uit twee planken die aan elkaar zijn vastgelijmd. Voor extra stevigheid is het tafelblad aan de onderzijde ook voorzien van houten latjes. Daarna is het een kwestie van het vastschroeven van de stalen poten aan de onderzijde. Klik hier voor de volledige handleiding.

industriele tafel stalen poten maken

8. Visgraat eettafel

Ben jij een fan van visgraat, en wil je zelf je eigen visgraat eettafel maken? Op Hometalk.com vonden we deze super mooie visgraat eettafel, gemaakt door Caitlin. Het kostte een paar weekenden om de tafel te maken, dat vooral te maken had met het feit dat ze alleen aan het werk kon tijdens de dutjes van haar kind, maar over het algemeen was het een vrij eenvoudig DIY project. Zelf direct aan de slag? Klik hier voor de handleiding.

visgraat eettafel maken

9. Strakke houten eettafel

Geïnspireerd door een strakke houten eettafel die een vriendin bij West Elm had gezien, besloot Heidi van honeybearlane.com een soortgelijke strakke houten eettafel te maken. Het is niet bepaald de meest eenvoudige DIY tafel om te maken. Maar als je een goede zaag hebt, moet het niet een heel groot probleem zijn. Je zou het waarschijnlijk zelfs met een cirkelzaag kunnen doen, hoewel het het een stuk eenvoudiger is met een tafelzaag. Klik hier om de volledige handleiding te zien.

strakke houten eettafel maken

10. Strakke eikenhouten tafel

Bij Nicole, het gezicht achter de blog Simplyalignedhome.com, hebben we een eettafel gevonden met het ontwerp die vergelijkbaar is met de strakke houten eettafel van Heidi. Het grote verschil is dat Nicole de eettafel heeft gemaakt van eikenhout – naturel eikenhout, waardoor het meer een neutrale en natuurlijke uitstraling heeft gekregen. Interessant is dat ze het ook net iets anders heeft aangepakt om het tafelblad en de poten te maken. Hoe ze dit precies heeft gedaan, heeft Nicole heel mooi uitgelegd op haar blog. Klik hier om de handleiding te zien.

strakke eikenhouten tafel maken

Bekijk ook:
10x Tuintafel maken
10x DIY zelf bureau maken
Houten balken aan plafond maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply