THESTYLEBOX

Interieur ideeën Landelijk interieur Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Woonkamer inspiratie

Ronde salontafel


ronde salontafel

De ronde salontafel is er al zólang in onze hippe interieurwereld. Het wordt bijna een klassieker. Tijd om eens te kijken wat tegenwoordig te koop is. Gaan we nog steeds voor het combineren van tafeltjes? Welke materialen gebruiken we nu? Kijk snel verder!

Breek de ruimte

De ronde salontafel is dus een blijvertje en je kiest voor een ronde salontafel als je de ruimte wilt breken. Wanneer je al veel rechte lijnen in het huis hebt, dan is het mooi om andere vormen te gebruiken. Daarvoor is een ronde salontafel perfect.

Een goed voorbeeld zie je op het eerste plaatje. Het is een woonkamer waar ik verliefd op ben. De vloer. De posters aan de muur. De kleuren. In deze mooie woonkamer staat een grote ronde salontafel. Hieronder zie je een voorbeeld van een salontafel die als bijzettafeltje dient.

houten ronde salontafel

houten salontafel

Combineren mag nog!

Een aantal ronde salontafeltjes combineren mag nog steeds. Het is dan wel mooi als tafeltjes van hoogte verschillen, zodat er een dynamische mix ontstaat. Speel ook met verschillende soorten materialen. Uiteraard kun je een ronde salontafel ook combineren met een mooie ronde poef van wol of vilt.

ronde salontafel scandinavisch

scandinavische tafel

Grafische vormen

Bovenstaande salontafel (links) zie je tegenwoordig steeds meer. Een rond blad met een gekruist onderstel. Ook het rechter bijzettafeltje past nog steeds binnen de laatste trends. Het grafische, stalen onderstel zorgt voor een doorzichtig, maar spannende mix van vormen en materialen. In het geheel van de gehele woonkamer combineren beide tafeltjes ook goed, doordat er gespeeld is met verschillende materialen.

Ronde salontafel

Ronde salontafel

Ronde salontafel

Ronde salontafel

Ronde salontafel

Ronde salontafel

Heb jij ronde salontafeltjes bij jou in huis? Hoe combineer jij deze?

Bronnen: petrabindel.com | estmagazine.com.au | thedesignchaser.com | instagram.com/oh.eight.oh.nine | thedesignchaser.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

  • Reply
    Industriële salontafels, hoe kies je de perfecte? - THESTYLEBOX
    14 april 2021 at 10:14

    […] ook: Ronde salontafel Industriële salontafel Industrieel […]

  • Leave a Reply