THESTYLEBOX

Do-it-yourself Kantoor inspiratie

10x DIY zelf bureau maken


diy zelf bureau maken

Niet iedereen heeft een bureau in huis, maar als je regelmatig thuiswerkt of als je kinderen hebt, dan is een werkplek met fijn bureau eigenlijk een absolute musthave. Heel veel meubels moet je wel in de winkel kopen, maar er zijn ook meubels die je heel eenvoudig zelf kan maken. Een bureau is daar het perfecte voorbeeld van. Vandaag laten we aan de hand van een aantal mooie en leuke inspiratie voorbeelden zien, inclusief handleiding, hoe je zelf een bureau kan maken. Lees de handleidingen goed door voor specifieke informatie, zoals wat de ideale diepte, breedte of hoogte is voor het bureau. Welk bureau vind jij het leukst? Laat het ons weten?

1. Betonnen bureau op houten schragen

Dit DIY bureau hebben we gevonden bij Home Depot, bestaande uit een betonnen tafelblad, dat ondersteund wordt door twee houten schragen. Het beton geeft het bureau een stoer industrieel tintje, terwijl het hout van dit bureau voor een natuurlijke warme uitstraling zorgen. Een mooi balans dus. Wil jij dit stoere DIY bureau zelf maken? Klik hier voor de complete handleiding.

betonnen bureau houten schragen zelf maken

2. Boomstam wandbureau

Voor een inspirerend project hebben Caitlin en Manda van The Merrythought dit stoere bureau gemaakt. Het is het bureau voor een jongenskamer op de zolderverdieping. Na een lange brainstormsessie, waar heel veel ideeën werden gewisseld, hebben ze besloten om een stoer DIY boomstam wandbureau te maken. Het rustieke bureau geeft de lichte kamer met witte muren en lichtgrijze vloer heel veel sfeer en warmte. Klik hier voor de stap voor stap handleiding om dit stoere bureau zelf te maken.

boomstam wandbureau zelf maken

3. Modern houten bureau met ladekast

Ook dit DIY bureau hebben we bij The Merrythought gevonden. Caitlin en Mandy hebben dit bureau gemaakt als onderdeel van de tienerkamer makeover van Lincoln. Het bijzondere van dit moderne bureau is dat het houten tafelblad ondersteund wordt door verschillende tafelpoten. Aan de linkerkant wordt een zwarte ladeblok als poot gebruikt, terwijl je aan de andere kant mooie ronde houten poten vindt. Klik hier om voor de instructies om dit bureau zelf te maken.

modern houten bureau met ladekast zelf maken

4. Houten bureau met steigerbuizen onderstel

Dit stoere industriële bureau is gemaakt van steigerbuizen. April Hoff van House By Hoff heeft het ontworpen als de DIY uitdaging voor The Home Depot Blog. Het stoere steigerbuizen onderstel vormt een hele goede combinatie met het houten tafelblad. En de wielen onder de tafel zijn ook erg handig, waarmee je het bureau eenvoudig kunt verplaatsen. Wil jij dit bureau zelf maken? Klik hier om te zien hoe je stap voor stap aan de slag kunt gaan.

houten bureau steigerbuizen onderstel zelf maken

5. DIY sta-bureau

Het is algemeen bekend dat het niet goed is om een lange tijd achter elkaar achter je bureau te zitten. Als oplossing voor dit probleem heeft Emma van A Beautifull Mess dit bureau ontworpen. Een DIY sta-bureau. Staand werken is een stuk beter voor je lichaam. Door er stoere barkrukken bij te plaatsen, is het soms tóch nog mogelijk om even plaats te nemen. Klik hier voor de complete handleiding.

diy sta bureau zelf maken

6. Rustiek bureau met opbergruimte

Dit rustieke bureau ziet er niet uit als een DIY bureau die je zomaar even zelf kan maken. Shades of Blue Interiors laat zien hoe je dat wel kunt doen. Het bureau ziet er niet alleen erg mooi en verfijnd uit, het bevat ook een handige opbergvak onder het bureaublad. Vind je dit bureau ook zo leuk? Klik hier en bekijk de handleiding om het zelf te maken!

Rustiek bureau met opbergruimte zelf maken

7. Bureau op hairpin poten

We zijn dol op hairpin poten. Daarmee kan je namelijk heel veel meubelstukken heel eenvoudig een stoer, vintage en industrieel tintje geven. Dit mooie DIY bureau is gemaakt door Modish & Main, die vier stoere hairpin poten heeft gebruikt als ondersteuning van het mooie houten tafelblad. Love it! Klik hier voor meer informatie en de handleiding.

diy bureau op hairpin poten

8. Landelijk hoekbureau

Houd je van lekker veel ruimte? Dan zou je een groot hoekbureau kunnen maken. Een hoekbureau is ideaal voor als je met en zonder computer werken wilt afwisselen. Dit hoekbureau heeft een mooie landelijke uitstraling gekregen, dankzij het witte onderstel en het rustieke houten tafelblad. Klik hier om te zien hoe je het heel eenvoudig zelf kunt maken.

landelijk hoekbureau zelf maken

9. Wandbureau van houten pallets

Houten pallets zijn geweldig, omdat je er de tofste dingen mee kunt maken voor huis en tuin. Bij Emma van Empathyen & Compassed hebben we dit stoere wandbureau gevonden. Zij heeft met een houten palleteen heel stoer wandbureau gemaakt. De houten pallet wordt als een soort wandrek aan de muur gemonteerd, terwijl het houten tafelblad met kettingen aan de houten pallet is verbonden. Lees er hier alles over!

wandbureau houten pallets zelf

10. Minimalistisch bureau met opbergruimte


Dit DIY bureau vonden we bij Paper & Stitch. Carlijn laat zien hoe je dit mooie bureau met opbergruimte kunt bouwen voor minder dan €100,-, een handvol gereedschap en benodigdheden. Het houten tafelblad wordt aan de linkerkant aan de muur gemonteerd, terwijl de andere kant ondersteund wordt door een een blok met open vakken. Dit DIY bureau behoort absoluut tot één van onze favorieten! Vind jij het ook leuk? Klik hier om te zien hoe je het zelf kunt maken.

minimalistisch bureau opbergruimte maken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    10x Tuintafel maken - THESTYLEBOX
    5 juli 2021 at 07:01

    […] ook: 10x DIY zelf bureau maken De populairste materialen voor tuinmeubelen 20x Tuin […]

  • Leave a Reply