THESTYLEBOX

Binnenkijker Scandinavisch interieur

Persoonlijk interieur met vintage en design


Houd je van witte interieurs, maar toch ook van kleur? Dan is deze binnenkijker een absolute mustsee voor jou – Niels en Simone hebben hun woning in Nijmegen namelijk super leuk ingericht met een witte basis, die ze vervolgens hebben gevuld met prachtige vintage en design meubels en accessoires in de leukste kleuren. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder!

persoonlijk interieur met vintage en design

Deze binnenkijker hebben we gevonden Bij Flinders. Flinders is één van de grootste design woonwinkels van Nederland, die naast hun Designstudio’s in Zaandam en Gent, ook een webshop hebben, met meer 150 designmerken en meer dan 36.000 designproducten in de collectie. Omdat hun missie ‘woondromen waarmaken’ is, en mensen helpt met bijzondere interieurproducten, maar ook mensen inspireert, kan je op hun website ook heel veel wooninspiratie opdoen. Je vindt er onder andere de nieuwste woontrends, shop de looks, en dus ook hele leuke binnenkijkers. Zo hadden ze onlangs ook de binnenkijker laten zien van Niels en Simone, die zó leuk en inspirerend is, waardoor we deze ook met jullie willen delen.

Niels en Simone wonen in een super leuke karakteristieke woning in Nijmegen, gekenmerkt met prachtige originele details zoals het kleurrijke glas in lood in het bovenste gedeelte van de grot ramen.

witte woonkamer kleurrijk vintage vloerkleed

Wit interieur

Het stel heeft gekozen voor een wit interieur in de basis. Wit geschilderde houten vloeren zijn gecombineerd met strakke witte muren, witte plafonds witte kozijnen, witte plinten en witte radiatoren. Zelfs de raamdecoratie is volledig wit, een combinatie van plissegordijnen en lichtdoorlatende overgordijnen. Deze witte basis zorgt ervoor dat de lichtinval door heel het huis wordt weerkaatst, waardoor het huis super fris en licht aanvoelt.

Kleurrijke vintage en design meubels

De witte basis voelt niet alleen super fris en licht aan, het biedt ook de mogelijkheid om te spelen met kleur in het interieur. Zo is er bijvoorbeeld een groot kleurrijk vintage vloerkleed geplaatst in de zithoek van de woonkamer, gecombineerd met een grijze bank met daarop een paarse kussen, een roze en een oranje lounge chair, en een roze bijzettafel.

Aan de andere kant van de ruimte, is de eethoek ingericht. Hoewel daar gekozen is voor een strakke witte eettafel met voornamelijk witte draadstoelen van Pastoe, vind je daar ook heel veel kleur, dankzij het ronde vloerkleed onder de eettafel, de grote ingelijste poter op de schouw, het glas in lood en de verzameling platen.

witte eethoek rond vloerkleed onder eettafel

Planten

Wat ook opvalt zijn de super leuke planten, die door heel het huis is verspreid. Grote en kleine planten in onder andere leuke terracotta poten zijn geplaatst op de vloer, op tafel en kastjes, en als hangplanten aan de muur opgehangen. Deze geven het interieur niet alleen een vleugje kleur, maar zijn natuurlijk ook goed voor de luchtcirculatie in huis – en zijn dus ook goed voor de gezondheid.

Houten accenten

Iets anders wat een belangrijk aspect in dit witte interieur, zijn de houten accenten. Door verschillende houten accenten te gebruiken, hebben Niels en Simone meer sfeer en warmte gecreëerd in huis. Denk bijvoorbeeld aan de houten spijlenstoel van HAY, die als een soort bijzettafel wordt gebruikt in de hoek van de slaapkamer, de houten lijst aan de muur boven de bank in de woonkamer, de ronde houten deurknoppen van de inbouwkast, en de houten kasten van de Stringkast combinatie in de kinderkamer. Daarnaast hebben ze in de woonkamer zelfs een houten muur gecreëerd achter het bed – een combinatie van een hoofdbord en een bijzettafel waar verschillende leuke kleine spullen op geplaatst kunnen worden.

witte slaapkamer underlayment muurtje hoofdbord achter bed

witte stringkast houten kasten kinderkamer

Witte keuken

Diezelfde lijn van wit en kleur is ook doorgetrokken in de keuken. Witte keukenkasten zijn gecombineerd met een zwart keukenblad, een diepe witte wastafel, en witte vierkante wandtegels aan de keuken achterwand. Boven het werkblad zijn leuke hanglampen opgehangen met opvallende blauwe draden. Met leuke. plantjes, kookboeken en bijvoorbeeld het roze dienblad op het aanrecht, is er nog meer kleur toegevoegd in de keuken.

vintage witte keuken kleur

Gezellige tuin

Tot slot kunnen we ook zien hoe leuk Niels en Simone hun tuin hebben ingericht, wat een hele fijne buitenruimte is voor hun gezin. Houten schuttingen zijn gecombineerd met stenen als bestrating. En uiteraard vind je ook in de tuin heel veel groen, in plantenborders, grote terracotta potten, een grote cortenstaal plantenbak, en klimplanten aan de houten schuttingen. En met de groene Palissade set van HAY, bestaande uit een tuinbank, stoel en voetenbank, hebben ze er ook een designtuin van gemaakt!

hay Palissade tuinmeubelen groen

Bekijk ook:
10x Tips voor een wit interieur
Een modern kleurrijk interieur
Een licht en kleurrijk interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply