THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Alles wat je moet weten over het vloerkleed onder de eettafel


Vloerkleden onder eettafels zijn een punt van verwarring voor heel veel mensen. Vandaar het artikel van vandaag, waarin we het een en ander willen toelichten. Er is veel te overwegen als het gaat om een kleed onder de eettafel. De grootste vraag is natuurlijk: heb je er eigenlijk één nodig?

Vloerkleed onder de eettafel

Wel of geen vloerkleed?

Als je een open ruimte hebt met de woonkamer en eetkamer naast elkaar, dan is het niet cruciaal om een vloerkleed onder de eettafel te plaatsen. Laat je woonkamer het gebied zijn dat je opzoekt, en geef je eetgedeelte een ander structureel aandachtspunt. Kunst of een hanger of een paar mooie stoelen zijn hier bijvoorbeeld een goed idee. We zeggen niet dat het niet kan om in beide ruimtes een vloerkleed te plaatsen, maar het is in ieder geval niet essentieel. Als je ervan overtuigd bent dat je wel een vloerkleed wilt onder de eettafel, dan is het verstandig om een aantal opties te overwegen. Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet, die je kunnen helpen bij de zoektocht naar het perfecte vloerkleed.

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Spiegel de vorm van de eettafel

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is het beste om een ​​kleed in dezelfde vorm te nemen als de tafel. Heb je een ronde tafel, neem dan een rond tapijt. Een vierkante tafel, een vierkant kleed. Een vierkante tafel op een rond tapijt is een vreemde keuze, omdat de hoeken van de tafel de prominente eigenschap van de ruimte worden. Hetzelfde geldt voor een vierkante tafel op een rechthoekig tapijt. Als je dit zou doen, zou er een overdaad aan lege ruimte zijn boven het vloerkleed. Dit betekent natuurlijk niet dat het helemaal niet kan. Er zijn uitzonderingen. We hebben bijvoorbeeld een mooi voorbeeld gevonden van een ovalen eettafel, die op een mooi groot rechthoekig vintage vloerkleed is geplaatst. Maar wil je voor safe gaan, dan ga je voor een kleed dat de vorm van de eettafel weerspiegelt.

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Formaat

Iets wat je heel goed moet overwegen bij het vloerkleed onder de eettafel is het formaat. We hebben het hierboven al even gehad over een te groot vloerkleed, maar wat nóg erger is, is een te klein vloerkleed. Meten is weten, dus meet vooraf altijd eerst de maten op, van de ruimte, de eettafel en het vloerkleed. Je zou ook rekening moeten houden met de stoelen. Niet alleen voor onder de tafel, maar ook om ze onder de tafel vandaan te schuiven. Een vloerkleed dat ongeveer 50cm breder en langer is dan de eettafel is perfect!

Kleuren en patronen

Kleuren en patronen zijn ook erg belangrijk. Dit heeft allemaal te maken met het centrale punt in de ruimte. Elke kamer in in huis moet één centraal punt hebben; een ontwerpelement dat eruit springt als de dominante functie. Het kan een tapijt zijn, een kunstwerk, een speelmuur, beddengoed. Wat het ook is, dat ene moment is het ‘wauw’-stuk in je ruimte. Het is het element dat alle andere stukken in de kamer visueel ondersteunen.

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Overweeg in de eetkamer of het tapijt het brandpunt moet zijn. Als je dat dat wilt, kies dan een kleed in een gedurfde kleur of patroon. Als je in de kamer al iets anders hebt als brandpunt, kies dan voor een neutraler kleed. Laat het de ondersteunende speler zijn. Onthoud: elke kamer heeft visuele hoogtepunten en dieptepunten nodig. Het brandpunt is je visuele hoogtepunt. Zorg ervoor dat je genoeg visuele dieptepunten hebt rond de ruimte die niet concurreren. Het tapijt kan nog steeds neutraal en prachtig zijn en de aandacht trekken zonder een dominante functie te hebben.

Dagelijks gebruik

Vloerkleden onder eettafels moeten vooral ook praktisch zijn. Denk in de eerste plaats aan de eetkamerstoelen. Zijn het zware stoelen? Neem dan ook een zwaarder vloerkleed, anders zal het schuiven van de stoelen niet zo soepel verlopen. Een ander punt waar je op moet letten is het onderhoud. Omdat het gaat om de eettafel, zal je regelmatig te maken hebben met restjes op het vloerkleed. En vooral als je kinderen in huis hebt, is het belangrijk dat een vloerkleed eenvoudig te reinigen zijn.

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleed onder de eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Hoe combineer je twee vloerkleden? - THESTYLEBOX
    21 september 2023 at 15:30

    […] Bekijk ook: Alles wat je moet weten over het vloerkleed onder de eettafel […]

  • Leave a Reply