THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires

10x Mooie lichtschakelaars


Ben je op zoek naar mooie lichtschakelaars waarmee jouw interieur écht kunt afmaken? Zoek niet verder, want wij hebben de mooiste lichtschakelaars voor je op een rijtje gezet. Laat je ons weten voor welk ontwerp je hebt gekozen?!

mooie lichtschakelaars

Details zijn belangrijk! Het is gemakkelijk om kleine details over het hoofd te zien, omdat je te druk bezig bent met de grote beslissingen. Natuurlijk is zijn de muurkleuren, de vloer, de badkamertegels en de bank erg belangrijk, maar als je een interieur volledig af wilt hebben, dan zijn juist de kleine details essentieel. Denk bijvoorbeeld aan deurknoppen, ladegrepen en plafondkappen voor je hanglamp – Lichtschakelaars en bijbehorende afdekramen zijn daar ook een heel mooi voorbeeld van. Natuurlijk is er niks mis met de standaard witte lichtschakelaars. De Gira e2 kopen kan overal, zowel online als offline. Maar er zijn nog veel meer andere mooie lichtschakelaars verkrijgbaar. Benieuwd geworden? Kijk dan snel verder.

1. Buster & Punch

Deze designlichtschakelaars zijn gemaakt van massief metaal met een diamantgeslepen gekartelde knop voor een geweldig gevoel bij elke aanraking. De ontwerpen zijn plat en afgewerkt met de kenmerkende stevige penny-knoppen van Buster & Punch, en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen zoals messing, staal, brons, zwart en wit, en kunnen ook worden gecombineerd met de stopcontacten van hetzelfde merk in bijpassende afwerkingen.

mooie lichtschakelaar geborsteld staal

2. Basalte Sentido

Sentido is een eenvoudige maar innovatieve lichtschakelaar van het Franse bedrijf Basalte, dat domotica aanpakt met zijn KNX aanraakgevoelige lichtschakelaars. De gevoelige oppervlakken van elke unit kunnen worden gebruikt om verschillende functies te bedienen. Aan de andere kant heeft het ook een veelkleurige LED-achtergrondverlichting die de status aangeeft of verlicht om de lichtschakelaar in het donker te laten zien. Er is ook een ingebouwde interne temperatuursensor en een thermostaatlogica.

mooie lichtschakelaars basalte sentido domotica

3. Fontini

De DO collectie design lichtschakelaars van het Spaanse bedrijf Fontini by Font Barcelona werd gelanceerd in 2015. Door hout en metaal te combineren met porselein, zijn deze ronde lichtschakelaars geïnspireerd op de klassieke oude stijl van draaischakelaars. De DO collectie heeft een minimalistische uitstraling en is verkrijgbaar in opbouw- en inbouwversie in universele aansluitdozen.

mooie lichtschakelaars klassiek fontani

4. Sekhina

Het Hongaarse designmerk Sekhina heeft een serie lichtschakelaars en stopcontacten gemaakt van beton als esthetisch alternatief voor kunststof. Beton is volgens de ontwerper een geschikt materiaal voor schakelaars en stopcontacten vanwege zijn elektrisch isolerende en onbrandbare eigenschappen. Elk stuk heeft een uniek ontwerp, met verschillende bellen en markeringen op het oppervlak als resultaat van het gietproces. Naast de betonnen schakelaars heeft de ontwerper ook een reeks gepolijste lichtschakelaars in terrazzo-stijl gecreëerd in verschillende tinten, waaronder lichtroze, groen en blauw.

mooie lichtschakelaars sekhina terrazzo

5. Futagami

Het ontwerp van de Japanse Futagami lichtschakelaars in zandgegoten messing is super verfijnd. En we zijn verliefd op de manier waarop de schakelaar klikt. Het licht aan- of uitzetten was nog nooit zo bevredigend geweest. Wat erg bijzonder is, is dat de schakelplaten kunnen worden aangepast met een kamernaam in reliëf. Lijst met reeds bestaande kamernamen omvat: LIVING, DINING, KITCHEN, PORCH, TOILET, STAIRS, HALL, ROOM, ROOM.1, ROOM.2, ROOM.3, ROOM.4. Aangepaste woorden kunnen ook worden toegevoegd tegen een meerprijs.

mooie lichtschakelaars futagami

6. Kelly Hoppen by Focus SB

Interieurontwerper Kelly Hoppen heeft voor Focus SB een collectie premium lichtschakelaars en stopcontacten gecreëerd die een alternatief bieden voor ‘zeer conservatieve’ elektrische bedradingsaccessoires. Hoppen werkte samen met de Britse fabrikant van elektrische accessoires om een reeks producten te ontwikkelen die zijn gericht op de luxe horeca en residentiële markten in het Verenigd Koninkrijk en China. De collectie schakelaars en stopcontacten wordt door de fabrikant omschreven als ‘wandjuwelen’ en heeft een verscheidenheid aan afwerkingen die bedoeld zijn om high-end klanten aan te spreken.

mooie lichtschakelaars kelly hoppen focus sb

7. LIFX Switch

De slimme bediening van de LIFX Switch is een vervangend product voor conventionele lichtschakelaars dat zal helpen om een ultramoderne esthetiek en gebruikerservaring in huis te integreren. De schakelaar heeft in totaal vier knoppen, die kunnen worden gebruikt om alle aspecten van het verlichtingsschema te bedienen; Dankzij de programmeerbare functionaliteit van de knoppen kunnen gebruikers ze allemaal aanpassen aan hun behoeften. De slimme bediening van de LIFX Switch is verkrijgbaar in zwart-witte kleuropties en wordt gekenmerkt door zijn intelligente home-connectiviteitsmogelijkheden. Gebruikers kunnen hun verlichting naadloos bedienen met Amazon Alexa, Google Assistant en zelfs Cortana om hun binnenverlichting te optimaliseren om aan hun exacte specificaties of behoeften te voldoen. Het futuristische ontwerp van de schakelaar maakt hem tot een perfecte aanvulling op elke moderne leefruimte.

mooie lichtschakelaars lifx switch

8. Wandsworth Electrical

Met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van designlichtschakelaars en stopcontacten, is Wandsworth Electrical de belangrijkste fabrikant van elektrische accessoires in Groot-Brittannië. Hun constante aandacht voor detail maakt deel uit van elke fase, van het eerste ontwerp tot de montage en de afwerking, al het werk wordt met de hand uitgevoerd in hun basis in Woking, Surrey. Deze lichtschakelaar vind je in hun Victoriaanse collectie, gekenmerkt door een opvallend getrapt ontwerp die doen denken aan een opmerkelijke periode.

mooie lichtschakelaars wandsworth electrical

9. deVol

deVol zijn vooral bekend om hun prachtige keukens, maar zij hebben nu ook super mooie lichtschakelaars en stopcontacten. Originele ontwerpen die in eigen huis zijn ontwikkeld door het deVOL ontwerpteam. Geïnspireerd door de art-decostijl uit de jaren 1920, vintage dolly-schakelaars en unieke knoppen gestileerd uit oude Bentley- en WW2 Spitfire-dashboards, hebben deze kleine sieraden voor thuis ‘noodzakelijk tot begeerlijk’ gemaakt. Van eenvoudige stopcontacten tot boxdimmers en tuimelschakelaars, ze hebben een reeks klassieke en unieke vormen bedacht die heel eenvoudig elke kamer zullen verfraaien en kleine functies worden die onverwacht en toch zo perfect kloppen.

mooie lichtschakelaars devol

10. THPG

THPG-schakelaars zijn gebaseerd op de populaire schakelaars van porselein uit het begin van de 20e eeuw en zijn ontworpen om een vintage look te creëren met een strakke, strakke afwerking. Het zijn getrouwe replica’s – in feite gemaakt met originele machines en processen – maar ze komen ook niet te ouderwets over om een charmant brandpunt te zijn in een modern interieur. Het is een dimmerschakelaar waarover in jouw huis zal worden gesproken!

mooie lichtschakelaars thpg

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply