THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

30x Ensuite badkamer inspiratie


Luxe, praktisch en steeds gewilder: de ensuite badkamer. We associëren ensuite badkamers misschien vooral met villa’s, hotelkamers of master bedrooms, maar ook in een doodnormaal rijtjeshuis kun je een badkamer ensuite realiseren. Een ensuite badkamer is direct verbonden met de slaapkamer en is ook alleen via die slaapkamer te betreden. Dit geeft veel privacy, aangezien je daardoor niet met je handdoek om je heen over de gang hoeft te lopen.

Voor gasten is een apart toilet echter wel een must. Je wil immers niet dat gasten door je slaapkamer heen moeten lopen om naar het toilet te gaan. Verblijven je gasten soms voor langere tijd, of heb je een groter gezin? Dan is een tweede badkamer noodzakelijk. In luxe woningen zie je steeds vaker dat ook de logeerkamer een ensuite badkamer heeft. Zo kunnen ook je gasten van hun privacy genieten!

In dit artikel hebben we 30 totaal verschillende ensuite badkamers voor je op een rijtje gezet. Of je nu groot of klein woont, en van welke stijl je ook houdt, hier zit ongetwijfeld de nodige inspiratie voor je bij.

1. Geïntegreerde ensuite badkamer

De mooiste ensuite badkamer sluit naadloos aan op de slaapkamer waar hij bij hoort. In dit ontwerp zijn alle muren, in zowel slaapkamer als badkamer, op dezelfde strakke manier afgewerkt. Ook de witte vloer loopt naadloos van de ene ruimte op de andere over. Zwarte details komen terug in het bed, de gordijnen en een wand in de badkamer. Via de glazen schuifdeur zorgt de enorme badkamerspiegel ook in de slaapkamer voor ruimtelijkheid en weerkaatsing van daglicht. En had je de haard tussen bad en bed al opgemerkt? Wauw!

ensuite badkamer glazen schuifwand

2. Open ruimte

Ook hier is ervoor gekozen de slaapkamer en badkamer met elkaar te verbinden door dezelfde tegels te gebruiken. Deze grote ruimte is verder heel open gehouden. Er is bijvoorbeeld geen gebruikgemaakt van deuren. Hierdoor is bijna geen sprake meer van een aparte badkamer. Na een warme douche duik je zo schoon je bed in.

ensuite badkamer open

3. In de spotlight

Hier kan de ensuite badkamer door middel van een schuifdeur en gordijn volledig van de slaapkamer afgesloten worden. Maar doe je dat niet, dan staat de badkamer welverdiend in de spotlights. Vanaf het bed kijk je rechtstreeks naar het prachtige vrijstaande bad. Dit bad is duidelijk de focus van de ruimte. Maar voor wie liever een douche neemt, is om de hoek ook een moderne inloopdouche gerealiseerd. Meer foto’s van deze ruime badkamer ensuite vind je op Yellowtrace.com.au.

vrijstaand bad

ensuite badkamer ruimtelijk 3

wit marmer

4. Pronkbad

Ook hier kan de ensuite badkamer met een glazen deur afgesloten worden. Het vrijstaande bad, recht achter de glazen deuren gesitueerd, blijft echter zichtbaar. Het vormt hierdoor het pronkstuk van de badkamer en nodigt uit even de tijd voor jezelf te nemen. Meer foto’s van dit huis vind je op Homeadore.com.

ensuite badkamer bad

5. Centrale regendouche

De term ‘ensuite’ is op deze schitterende ruimte eigenlijk nauwelijks nog van toepassing. Badkamer en slaapkamer zijn hier volledig geïntegreerd door een grote regendouche in het midden van de ruimte te plaatsen. Door met glazen wanden, een niveauverschil in de vloer en een verlaagd plafond te werken, staat de douche optisch los van het slaapgedeelte en de inloopkast. Een ontwerp waar goed over nagedacht is!

ensuite badkamer regendouche

6. Bad in de slaapkamer

Wie echt fan is van badderen, plaatst het bad gewoon midden in de kamer. Het liefst voor het raam — als je niet al te veel inkijk hebt. Zo kun je volop van het uitzicht genieten. Hier zijn de vloer en de wanden met tegels afgewerkt, zodat niet per ongeluk waterschade ontstaat.

vrijstaand bad

7. Buitenbadkamer

Breng buiten naar binnen met een ensuite badkamer aangrenzend aan tuin, terras of balkon. Hier is een soort tussenruimte gecreëerd tussen de slaapkamer en het balkon. Een glazen wand met glazen deur scheiden de slaapkamer van de badkamer. In de badkamer, tegen het raam, bevindt zich een ligbad. Eenmaal in bad geniet je van extra veel lichtinval door ramen aan alle kanten, waardoor het bijna lijkt alsof je buiten bent.

ensuite badkamer buitenbad

ensuite badkamer buitenbad 2

8. Ensuite badkamer met dakraam

Ten tijde van het fotograferen moest de slaapkamer nog ingericht worden, maar dit belooft een prachtige ruimte te worden. Aan de slaapkamerkant bevindt zich een raam dat van de vloer tot het plafond reikt, dat aan de andere kant wordt gespiegeld door een glazen wand die eveneens van de vloer tot het plafond reikt. Achter deze glazen wand is de ensuite badkamer gerealiseerd. De badkamer is net zo breed als de rest van de ruimte en wordt bekroond met een al net zo breed dakraam. Meer foto’s van dit simpele en elegante ontwerp vind je op Archinect.com.

dakraam

ensuite badkamer dakraam 3

grote ramen

9. Licht en uitzicht

Ook hier is volop gebruikgemaakt van het enorme raam met prachtige uitzicht. De ensuite badkamer is op zo’n manier gesitueerd dat zowel in de slaapkamer als in de badkamer van dit uitzicht genoten kan worden. Het vrijstaande bad is natuurlijk niet voor niets strategisch aan de raamkant geplaatst. De glanzende, zwarte badkamertegels vormen een spannend contrast met de zachte, beige vloerbedekking. Meer foto’s van dit moderne huis vind je op Ckarchitects.com.au.

ensuite badkamer uitzicht

10. Marmeren ensuite badkamer

Dat grijs-wit gemarmerde tegels het goed doen tegen een zwarte achtergrond, bewijst ook deze moderne ensuite badkamer. Deze relatief smalle badkamer bevindt zich achter het hoofdeinde van het bed en kan volledig afgesloten worden met een zwarte schuifdeur. Eenmaal gesloten verdwijnt de schuifdeur optisch in de zwarte inrichting van de slaapkamer. De witte badkamer vormt hiermee een verrassend contrast. Het vensterbankzitje in de badkamer is een uniek en praktisch detail. Bekijk de volledige inrichting van dit penthouse op Cecconisimone.com.

ensuite badkamer marmer

wit marmer

11. Zwart-wit

In deze slaapkamer met ensuite badkamer is eveneens voor een zwart-wit kleurenschema gekozen. De zwarte details in de slaapkamer komen hier mooi terug in de pikzwarte wand in de badkamer. De goudkleurige kranen passen op hun beurt weer mooi bij het goudkleurige nachtkastlampje. Op deze manier is in deze ruimte rust een eenvoud gecreëerd.

ensuite badkamer zwart-wit

12. Moderne eenvoud

Om het af te leren: nog zo’n mooie slaapkamer-badkamercombinatie waar zwart, wit en marmer voor een prachtige plaatje hebben gezorgd. Deze kleurcombinatie komt niet voor niets in het hele huis terug — alle foto’s bekijk je op Lashedarchitecture.com. De zwarte visgraatvloer en matzwarte kranen geven dit ontwerp een stoer randje. Wil je liever niet dat je van het bed naar de douche of het bad kunt kijken? Deze matglazen wanden verschaffen de nodige privacy.

ensuite badkamer modern

zwart-wit interieur

13. Glazen wand

In deze modern ingerichte hotelkamer van het Paros Agnanti hotel in Athene is een andere oplossing voor de glazen wand tussen slaap- en badkamer gekozen. In deze glaswand is een portretfoto en de naam van het hotel verwerkt. Zo functioneert de wand als hoofdeinde van het bed, als douchewand en als kunstwerk ineen.

ensuite badkamer hotel

ensuite badkamer hotel 2

14. Luxe inloopdouche

Bij een open ontwerp is het van belang dat de ensuite badkamer over voldoende ventilatie beschikt. Je wil natuurlijk niet dat de condens in je slaapkamer op de muren staat. In een van de appartementen van The Levee in Tel Aviv is een open ontwerp gerealiseerd door de douchecabine volledig van glas te maken. Je kunt hierdoor vanaf de slaapkamer direct de badkamer inkijken. Maar omdat de opening van de inloopdouche zich helemaal om de hoek bevindt, blijft vochtige lucht zoveel mogelijk in de badkamer.

glazen douchecabine

ensuite badkamer luxe

15. Iedereen een ensuite badkamer

Heb je vaak gasten te logeren? Of heeft iedereen in jouw huishouden simpelweg behoefte aan privacy? In deze Toscaanse villa is elke slaapkamer van een ensuite badkamer voorzien. Een hoek van elke kamer is besteed aan het inrichten van een badkamer. De ombouw eromheen is voorzien van kastruimte en de houten lambrisering integreert het ontwerp mooi met de rest van het houtwerk in de villa.

ensuite badkamer logeerkamer 2

houten lambrisering

16. Kleine ensuite badkamer

In kleine slaapkamers is misschien niet voldoende ruimte voor een volledige ensuite badkamer. Maar dit studentenappartement bewijst dat een badkamer ensuite helemaal niet veel ruimte hoeft in te nemen. Zo hoef je niet op een douchende huisgenoot te wachten. Ook hoef je ’s nachts niet over de koude gang naar het toilet te lopen.

17. Simpele oplossing

Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? In deze slaapkamer is het badkamergedeelte simpelweg van de slaapkamer afgescheiden door een op maat gemaakt (douche)gordijn op te hangen. Ventilatie is hier wel van groot belang. Maar zo simpel kan het dus zijn! In dit appartement is op nog een aantal andere manieren slim met gordijnen gewerkt – alle foto’s vind je op Dezeen.com.

ensuite badkamer gordijn

18. Minimalistisch

De slaapkamer hou je zo rustig mogelijk door de ensuite badkamer zo min mogelijk te laten opvallen. Hier is voor een heel minimalistisch ontwerp gekozen. De ingang naar de badkamer is smal en vanuit de slaapkamer zie je enkel wat decoratief opgevouwen handdoeken op plankjes. De douchecabine of het bad is onzichtbaar om de hoek gerealiseerd.

minimalistische slaapkamer

19. Zwarte omlijstingen

In deze slaapkamer bevindt zich achter het hoofdeinde van het bed een inloopdouche en smalle inloopkast. Maar de prachtige regendouche en douchecabine met zwarte omlijsting zijn naast het bed opzettelijk zichtbaar gehouden. Dit past erg goed bij de inrichting van dit penthouse in zijn geheel, aangezien zwarte omlijstingen in elke ruimte een opvallende rol spelen.

ensuite badkamer douchecabine

ensuite badkamer douchecabine 2

20. Glaswerk

In grote slaapkamers wordt vaak glas gebruikt om een badkamer te realiseren. In deze luxe slaapkamer is het bad in dezelfde ruimte als het bed geplaatst, maar het toilet en de regendouche bevinden zich in een met glas afgescheiden ruimte. Het licht blauwgroen getinte glas past hier mooi bij de kleur van het marmer en het groen van buiten.

landelijk modern

21. Gazen box

Dit kleine appartement van 44 vierkante meter bestaat uit slechts één ruimte. Deze ruimte moet dus dienstdoen als woonkamer, slaapkamer en badkamer in één. Het appartement is op schitterende wijze ingericht, waardoor het er – ondanks de beperkte afmetingen – luxe en ruimtelijk uitziet. Maar het mooiste element is ongetwijfeld de badkamer. Een glazen box sluit de badkamer van de rest van het appartement af. De incorporatie van het raam zorgt voor voldoende ventilatie. En het opvallend gevormde bad en de minimalistische inrichting maakt dat de badkamer nog een lust voor het oog is ook.

ensuite badkamer glazen box

ensuite badkamer glazen box 2

inrichting klein appartement

22. Sauna

Door hout in de badkamer te gebruiken, doet de ruimte al gauw aan een luxe spa of wellnesscenter denken. In deze slaapkamer met ensuite badkamer is het gehele plafond bekleed met van die smalle houten planken die zo typisch zijn voor de sauna. Dit creëert een warme en relaxte sfeer. De inloopdouche is al voorzien van hoge glazen deuren, maar de gehele badkamerruimte kan ook nog met een houten schuifdeur worden afgesloten.

ensuite badkamer inloopdouche

23. Inloopkast

Veel ensuite badkamers worden direct van een inloopkast voorzien. Zo rol je vanuit je bed direct onder de douche en liggen schone kleren voor het grijpen. Dat dat ook in kleine ruimtes mogelijk is, bewijst deze ensuite badkamer. Rechts bevindt zich de douche, in het midden de wastafel en links een smalle inloopkast. Meer foto’s van dit kleurrijke huis bekijk je op Planete-deco.fr.

ensuite badkamer inloopkast

geel in je interieur

24. Ensuite badkamer en inloopkast

Heb je ruimte te over? Dan kun je meerdere ‘inloopruimtes’ rondom de slaapkamer creëren. Recht tegenover het bed bevindt zich in dit voorbeeld de ensuite badkamer met dubbele wastafel en ligbad. Naast het bed is in een aparte nis een inloopkast ingericht. De term ‘privévertrekken’ misstaat hier niet! Ook de andere slaapvertrekken van dit huis zijn de moeite van het bekijken waard.

ensuite badkamer privacy

ensuite badkamer privacy 2

25. Van alle gemakken voorzien

Deze slaapkamer lijkt op het eerste gezicht alleen over een bad te beschikken. Maar ga je het hoekje om, dan vind je nog een ruim badkamermeubel met wastafel en make-uptafel, en een heuse inloopkast met passpiegel. Het vrijstaande bad tegen een speelse tegelmuur steelt weliswaar de show, maar dit achterste gedeelte mag er ook wezen. Een mooi detail is de grote spiegel aan de kopse kant van de inloopkast die het groen van buiten weerspiegelt.

scheidingswand

ensuite badkamer scheidingswand 2

ensuite badkamer scheidingswand 3

26. Ingenieuze badkamerindeling

Ook in deze ruimte moet je eerst een rondje lopen voordat je het gehele ontwerp van de ensuite badkamer kunt bewonderen. Naast het bed, achter een schuifdeur, bevindt zich het bad. Recht tegenover het bed is een L-vormige muur geplaatst, waarachter twee prachtige wasbakken schuilgaan. Ga je het hoekje om, dan vind je het toilet. En achter het volgende hoekje bevinden zich twee stortdouches. Een ingenieus badkamerontwerp voor twee!

opvallende badkamers

ensuite badkamer aparte indeling 3

ensuite badkamer aparte indeling 2

27. Gescheiden ruimtes

Ook in deze mooi met kleur ingerichte woning is de ensuite badkamer in verschillende gedeelten verdeeld. Achter een gordijn en glazen wand bevindt zich allereerst de douche. Na nog eens een glazen wand vind je de wastafel. En achter de muur zit ten slotte het toilet.

ensuite badkamer indeling 2

ensuite badkamer indeling

28. Ensuite badkamer op een verdieping

Over bijzondere ruimtes gesproken: deze slaapkamer heeft zo’n hoog plafond dat de ensuite badkamer op een verdieping is gerealiseerd. De afscheiding wordt extra benadrukt door een donkergekleurd hangend plafond. De ruimte onder de badkamer functioneert als een soort inloopkast. In dit ontwerp is overigens ook met niveauverschillen gewerkt om het slaapgedeelte van het zitgedeelte te scheiden.

hoog plafond

29. Schuin dak

Dat een ensuite badkamer ook juist prima onder een laag dak past, bewijst deze zolderkamer. Het bad is hier strategisch onder het schuine dak geplaatst. Je hoeft hier immers toch niet te kunnen staan! Houten balken en spijlen scheiden de badkamer optisch van het slaapgedeelte, zonder de lichtinval te blokkeren.

ensuite badkamer schuin dak

30. Ensuite badkamer op zolder

Niets zo irritant aan een zolderkamer dan het feit dat je in het holst van de nacht een verdieping naar beneden moet voor het toilet. Of dat je na het douchen in je handdoek gewikkeld weer omhoog moet klauteren. In dit opvallend vormgegeven huis is daarom een ensuite badkamer bij de slaapkamer op zolder gemaakt. Klein, maar fijn, en super praktisch!

ensuite badkamer zolder

Ga je binnenkort een verbouwing aan of ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan heeft dit artikel je hopelijk overtuigd van de voordelen van de ensuite badkamer!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

3 Comments

 • Reply
  Badkamer op zolder inrichten? 10x Tips! - THESTYLEBOX
  9 november 2020 at 07:01

  […] gebruikt voor van alles en nog wat. Vooral in een luxe master bedroom op zolder mag een ensuite badkamer natuurlijk niet ontbreken. Een ‘normale’ badkamer inrichten kan al best een uitdaging […]

 • Reply
  Twee appartement samenvoegen was dé oplossing voor dit groeiend gezin! - THESTYLEBOX
  27 november 2020 at 07:03

  […] aan het einde van het appartement, vind je de master bedroom met de bijbehorende badkamer ensuite. Deze master suite is middels grote op maat gemaakte kledingkasten gescheiden van de rest van het […]

 • Reply
  Mooie moderne badkamer met een natuurlijke uitstraling - THESTYLEBOX
  7 december 2020 at 07:01

  […] en twee badkamers. Aan het einde van de hal is de master bedroom ingericht, met een bijbehorende ensuite badkamer. Deze badkamer is de grote badkamer, ingericht naast de […]

 • Leave a Reply