THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

75x Badkamers voorbeelden


Als je hard op zoek bent naar inspiratie voor de badkamer ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel zet 75 badkamers voorbeelden voor je op een rijtje. In elke stijl en voor elk budget. Of je nu groots gaat verbouwen of gewoon wat ideeën wil opdoen voor je naar de woonboulevard gaat. Veel plezier met deze inspirerende badkamers voorbeelden!

Landelijke badkamers voorbeelden

Hou je van een rustige sfeer en natuurlijke materialen? Dan is een badkamer in een landelijke stijl wat voor jou. Deze stijl is in Nederland een van de populairste en dat is niet voor niks. Het geeft je interieur een gezellige en rustige sfeer, zonder de functionaliteit van de meubels uit het oog te verliezen. Naast natuurlijke materialen is ook het kleurenpalet van een landelijk interieur grotendeels ‘natuurlijk’, bestaande uit beige, bruine, groene en grijze tinten.

#1 Hou je van een rustige sfeer en natuurlijke materialen? Dan is een badkamer in een landelijke stijl wat voor jou. In deze eerste badkamer is het kleurenpalet mooi licht gehouden met witte muren en tegels, en crème details. De houten vloer, houten wastafels en rotan stoel brengen een beetje van buiten naar binnen. Prachtig voor een uurtje heerlijk ontspannen in bad.

badkamers voorbeelden houten vloer

#2 Het nadeel van een houten vloer is dat hij niet goed tegen water kan. Maar daar bestaan inmiddels zulke goede oplossingen voor dat je zelfs kunt overwegen een houten vloer in je douche te leggen! Een houten douchevloer bestaat uit een mengsel van hout en kunststof, waardoor hij waterbestendig is. De ruimte tussen de plankjes laat water via een ingebouwde afvoer wegstromen. Hier vormt de douchevloer een mooi landelijk detail in de verder strak afgewerkte badkamer.

badkamers voorbeelden houten doucheplaat

#3 Over bijzondere vloeren gesproken: wat dacht je van een kiezelmozaïekvloer? Dit is vaak gewoon een tegelvloer, maar dan met ingelegde kiezels in hun verschillende, natuurlijke vormen. Hierdoor zie je de voegen tussen de tegels niet eens. Bijkomend voordeel: de kiezels voelen prettig aan en stimuleren de bloedsomloop als je er blootsvoets overheen loopt. In combinatie met de houten decoraties geeft de kiezelvloer deze inloopdouche en mooie, landelijke uitstraling.

kiezelmozaïek

#4 De landelijke stijl kan ook in de vormgeving van de meubels terugkomen. In deze badkamer is gekozen voor badkamermeubilair met omlijste deuren en laden. Dit geef het geheel een ambachtelijke en klassieke uitstraling die goed past bij het gewoven kleed. De kleur blauw is weliswaar opvallend, maar blijft natuurlijk ogen naast het donkergrijs en wit van de tegelafwerking.

blauw interieur

#5 Naast de vloer en het meubilair zijn ook alle decoraties in deze badkamer van een landelijk tintje voorzien. Van de linnen handdoeken tot de houten luxaflex en de houten badplank. De boomstronk als bijzettafeltje en het dierenvel op de grond maken het geheel helemaal rustiek.

badkamers voorbeelden landelijke badkamer

#6 Wil je het geheel toch zoveel mogelijk strak houden, dan kan dat natuurlijk ook! In deze moderne badkamer zorgen de houten vloer, de dierenhuid en de bruine badmat voor een landelijk contrast met de strak afgewerkte grijs-witte ruimte. Het landelijke thema komt ook nog op subtiele wijze terug in het houten dak.

badkamers voorbeelden landelijke details

Moderne badkamers voorbeelden

Moderne interieurs kenmerken zich door strakke meubels en nieuwe, vaak kunststof materialen. Strakke en minimalistische interieurs zijn onderdeel van de moderne stijl en worden in dit artikel apart besproken. Hier worden voorbeelden gegeven van badkamers die door middel van kleurgebruik, materiaalkeuze en vormgeving een moderne uitstraling hebben gekregen.

#7 De moderne badkamer is allang niet meer een rechthoekige ruimte met bad-douchecombinatie. In deze L-vormige ruimte is op een interessante en moderne manier een badkamer gerealiseerd. Het badkamermeubel heeft eveneens een L-vorm en is tegen een tegelwand met glazen omlijsting gesitueerd. De ingebouwde spotjes in het verlaagd plafond en de naadloze gietvloer dragen bij aan de moderne uitstraling van deze ruimte.

wastafel inspiratie

#8 Door veel glas te gebruiken, ziet elke ruimte er al gauw modern uit. Hier heeft de inloopdouche een prachtig strakke, glazen douchewand gekregen. In tegenstelling tot de meeste douchewanden heeft deze variant geen rand of omlijsting. Hierdoor vormt het een eigentijds component in deze verder vrij simpele badkamer.

glazen douchewand

#9 Verlichting doet eveneens veel voor de sfeer in je interieur. In moderne interieurs zien we steeds meer indirect licht van verborgen lichtbronnen. Ook in deze badkamer is de verlichting effectief achter de muren en het plafond weggewerkt. Dit vormt een spannend, modern contrast met het klassieke marmer. Overal in dit huis, ingericht door ZOOI Interior Studio, is op vergelijkbare wijze met verborgen lichtbronnen gewerkt.

badkamers voorbeelden verborgen verlichting

#10 De tijd dat badkamers wit (of in elk geval lichtgekleurd) moesten zijn, is ook al lang voorbij. Hoe sfeervol een zwarte badkamer kan zijn, bewijst dit moderne voorbeeld. Zelfs het toilet, de gootsteen en de handdoeken zijn hier zwart. Het ontwerp is interessant gehouden door op de vloer en muren met verschillende structuren te spelen. Het plafond is lichter gehouden en het warme hout van de wastafel springt extra in het oog. Ook hier is een gedeelte van de verlichting overigens op onzichtbare wijze achter het plafond verwerkt.

zwarte interieurs

#11 In deze badkamer is eveneens voor een donker kleurenpalet gekozen. Maar daar is nog een ander modern detail aan toegevoegd: wandtegels in hongaarsepuntpatroon. De visgraat en Hongaarse punt zijn twee vergelijkbare patronen voor tegels en houten vloeren, die steeds meer in moderne interieurs terugkomen. Hier is de tegelwand in verschillende tinten donkergrijs en zwart uitgevoerd, waardoor het patroon extra levendig oogt.

badkamers voorbeelden hongaarse punt

#12 Meer nog dan de zwarte afwerking, zorgt in deze badkamer het kleurrijke, abstracte schilderij voor een modern tintje. Het hoge plafond draagt ook bij aan de eigentijdse uitstraling van deze ruimte. Het effect hiervan wordt nog eens versterkt door de smalle douche- en toegangsdeur. Meer foto’s van dit door Zooi Interior Studio modern ingerichte huis vind je op Behance.net.

marmeren douchewand

badkamers voorbeelden muurschildering 2

#13 In dit badkamervoorbeeld zijn voor moderne varianten van klassieke badkamermeubels gekozen. Het bad is extra laag en vrijstaand en heeft een staande kraan. De hanglamp is een moderne spin op de klassieke schemerlamp. En het suède stoeltje vormt een opvallend moderne toevoeging aan dit badkamerinterieur.

badkamers voorbeelden laag bad

Kleine badkamers voorbeelden

Veel foto’s van de meest prachtige badkamers geven je ongetwijfeld talloze ideeën, maar zijn alleen geschikt als je minstens twintig vierkante meter voor je badkamer ter beschikking hebt. Dat is bij de meesten van ons echter niet het geval. Deze badkamers voorbeelden geven je inspiratie over hoe je een klein oppervlak efficiënt én stijlvol kunt inrichten!

#14 Bij kleine badkamers is optimaal ruimtegebruik een vereiste. In deze smalle badkamer is zoveel mogelijk opbergruimte gecreëerd door onder, boven en naast de wastafel kastruimte te realiseren. Hier is zelfs plaats voor de wasmachine, die op deze manier ook niet in de weg staat.

badkamers voorbeelden optimaal ruimtegebruik

#15 Dit voorbeeld bewijst dat je op twee vierkante meter een badkamer kunt realiseren die van alle gemakken voorzien is! De douchecabine is slim in een hoek gebouwd, waardoor hij fors minder ruimte inneemt en er voldoende plek overblijft voor een degelijke wastafel met opbergruimte. Aan de rechterkant bevindt zich ook nog een toilet.

badkamers voorbeelden mini badkamer

#16 Je zou er misschien liever een brede of dubbele wastafel neerzetten, maar in deze smalle ruimte is voor een compactere oplossing gekozen. Door een smalle wastafel en toilet naast elkaar in het hoekje te proppen, blijft aan de andere kant ruimte over voor een ruime inloop-regendouche. De spiegel zorgt voor een optische vergroting van de ruimte.

badkamers voorbeelden smalle badkamer

#17 Ook hier is net voldoende ruimte voor alles wat je nodig hebt: een toilet, wastafel en luxe regendouche. De douchecabine is weliswaar behoorlijk smal, maar vormt toch een mooie eyecatcher door de natuurstenen tegels. De rest van de badkamer is met hoogglanzend witte tegels afgewerkt. Dit doet de ruimte optisch zo groot mogelijk lijken.

hoogglanzend witte tegels

#18 In deze badkamer is ruimte bespaard door met een ronde douchecabine met douchegordijn te werken. Wordt de douche niet gebruikt, dan schuif je het douchegordijn open, waardoor in een oogwenk een stuk meer bewegingsruimte bij de wastafel ontstaat. Het opvallende ontwerp met halfronde nis en houten vloer is gespiegeld bij het toilet. Dit zorgt voor eenheid en maakt dat het ruimtebesparende ontwerp van de douchecabine er niet vreemd uitziet.

badkamers voorbeelden ronde douche

#19 Om de relatief grote regendouche in deze kleine badkamer niet te laten overheersen, is ervoor gekozen het inloopgedeelte van de douche zwart te betegelen. De rest van wanden in deze badkamer zijn met witte tegels bekleed. Hierdoor wordt de douche optisch van de rest van de ruimte gescheiden en valt hij enigszins in het hoekje weg.

badkamers voorbeelden zwarte tegel

#20 Hier is heel efficiënt op de beschikbare ruimte bespaard door een inloopdouche en -bad ineen te creëren! Het bad is nog altijd van de douche gescheiden (je staat dus niet in bad te douchen), maar beide onderdelen van de badkamer bevinden zich achter dezelfde glazen scheidingswand. Dit betekent wel dat je bad ook nat wordt als je doucht, maar of dat nu zo’n probleem is?

badkamers voorbeelden scheidingswand

#21 Een badkamer op zolder of onder een schuin dak vormt altijd een uitdaging. Maar hier is optimaal van de beschikbaar hoogte gebruikgemaakt door het bad onder het schuine dak te plaatsen (hier hoef je immers toch niet te staan) en de wastafel onder het hoogste gedeelte van de ruimte te situeren. De charme van het schuine dak is hier bovendien extra benadrukt door er een mooie print op aan te brengen. Zo gebruik je wat eens een belemmerende factor was in je voordeel!

zolderinrichting

Strakke badkamers voorbeelden

Helemaal tot rust komen, dat doe je in een strak afgewerkte badkamer zonder tierelantijntjes. Een strakke badkamer creëert tussen alle onderdelen van het interieur zoveel mogelijk eenheid. Bijvoorbeeld door alle muren hetzelfde af te werken, de vormen van de meubels op elkaar af te stemmen en een klein kleurenpalet te gebruiken. Ook zien we veel symmetrie, gladde materialen en verborgen verlichting.

#22 Hou je van zo min mogelijk ‘gedoe’ in je badkamer? En wil je een zo strak mogelijke afwerking? Kies er dan voor de hele ruimte met éénzelfde, grote tegel af te bekleden. Grote tegels betekenen automatisch minder voegen en dat resulteert in een strak geheel. De spiegel, die hier zo breed is als de ruimte zelf, draagt nog eens extra aan het strakke effect bij.

badkamers voorbeelden grote tegel

#23 Spullen, tierelantijntjes, de wasmachine, en zelfs je ladekast hou je eenvoudig uit het zicht door ze in een ombouwkast met grote deuren te plaatsen. Zijn de deuren dicht, dan oogt je badkamer direct rustiger en strakker. Kijk maar wat een verschil dat maakt!

badkamers voorbeelden weggewerkte wasmachine 2

ombouwkast

#24 Boven deze wastafel is zelfs de spiegel ‘op te ruimen’. Hij bevindt zich achter een deurtje dat op dezelfde manier is afgewerkt als de rest van de ruimte. Zo verdwijnt de spiegel op haast onzichtbare wijze in de muur als het deurtje dicht is. Superstrak!

badkamers voorbeelden verborgen spiegel

#25 Ga je de badkamer groots aanpakken, overweeg dan plankjes, zitjes en nisjes in het ontwerp van de muren op te nemen. Hier zijn in de douche daardoor geen aparte hangrekjes nodig voor shampoo en douchegel. Ook kun je er tijdens het afdrogen prima even bij gaan zitten. Door alles in dezelfde natuursteen uit te voeren, blijft het een strak geheel.

zwarte douche

#26 Hier is voor een vergelijkbare afwerking van het wastafelmeubel gekozen. Het gehele meubel, inclusief de kast ernaast, lijken in de ruimte op te gaan, omdat ze naadloos zijn afgewerkt. Dit effect creëer je door het meubel met de wanden mee te stuccen. Het resultaat is eenheid en rust!

badkamers voorbeelden ingebouwde kasten

#27 Een strak resultaat dat rust uitstraalt creëer je ook relatief eenvoudig door met een eenheid in vormen te werken. In deze badkamer zijn bijvoorbeeld zoveel mogelijk onderdelen in rechthoeken uitgevoerd. Van het bad tot de wastafel en de spiegel, en van de douchekop tot het bedieningspaneel van het toilet: vrijwel alle details bestaan hier uit rechthoeken. Daar is over nagedacht!

badkamers voorbeelden vierkante vormen

modern appartement

#28 Ook in deze badkamer is veel met rechthoekige vormen gewerkt. Maar het strakke resultaat is nog het allermeest het resultaat van de symmetrie. De set van lampen, de spiegel en de wastafel, het stapeltje handdoekjes en de badmat: elk onderdeel van deze badkamer is er in tweevoud. Je zou bijna denken dat je dubbelziet!

symmetrische interieurs

#29 Minimalistische badkamers staan bekend om hun strakke afwerking. Dat is zeker ook het geval bij deze inloopdouche. De vloer en de wanden zijn op identieke wijze bekleed en het plankje voor doucheartikelen is hierbij geïncorporeerd. Er is verder voor een strakke, in zwart uitgevoerde douche gekozen, die mooi past bij de zwarte details van de kaarsrechte afvoergoot.

badkamers voorbeelden strakke douche

Minimalistische badkamers voorbeelden

Zetten we minimalistische badkamers op een rijtje, dan zien we de eenvoud in wandafwerking vaker terugkomen. Bij de minimalistische stijl draait het om eenvoud. Alleen de essentiële onderdelen van het interieur zijn aanwezig. En dan vaak met een zeer vereenvoudigde, praktische vormgeving. Om een ruimte interessant te houden, wordt soms één uniek detail in de spotlights gezet. Bijvoorbeeld een opvallende kleur, een in het oog springend meubelstuk of een interessante indeling van de ruimte.

#30 Ook hier voert eenvoud de boventoon. Bad en douche bevinden zich zonder scheidingswand in dezelfde ruimte. En alleen de meest noodzakelijke accessoires zijn aanwezig, zoals een handdoekrek aan de wand en een losse handdouche bij de regendouche. Dit is kenmerkend voor minimalistische interieurs. Veel minimalistischer kan deze badkamer niet worden.

vrijstaand bad

#31 De strakke, lichte tegelvloer zorgt in deze badkamer voor een prachtige, minimalistische uitstraling. Op het eerste gezicht lijkt het wel een gietvloer! Het bad op de achtergrond en de wastafels zijn bovendien op dezelfde, moderne manier vormgegeven. Houten details en warme verlichting zorgen ervoor dat het geheel niet te kil oogt.

badkamers voorbeelden strakke gietvloer

#32 Om de badkamer zo clean en rustig mogelijk te laten ogen, is hier zoveel mogelijk van wit gebruikgemaakt. De wanden, de douchevloer, het plafond, de wastafel en toilet en zelfs de handdoeken zijn hier wit. Minimalisme betekent niet altijd automatisch dat kleur verboden is, maar in deze badkamer met weinig natuurlijke lichtinval is het wel extra effectief.

badkamers voorbeelden geen kleur

#33 Dat een minimalistische badkamer ook van opvallende kleuren gebruik kan maken, bewijst dit voorbeeld. Hier is voor een wand- en vloerafwerking in kleine, roze tegeltjes gekozen. Door de inrichting zo eenvoudig mogelijk te houden en zo weinig mogelijk accessoires neer te zetten, is echter toch een strak geheel ontstaan. Opvallend is de focus op de douche (en toiletrolhouder) in het zwart.

roze tegelwand

#34 De grootste valkuil van een minimalistisch interieur is dat het al gauw saai kan worden. Om dit te voorkomen, kun je met textuur spelen. Het kleurgebruik en de vorm van het bad in deze badkamer zijn nog altijd strak en eenvoudig, maar de hexagontegels op de muur zijn in reliëf aangebracht. Dit geeft een interessant detail aan de ruimte, zonder dat het de rust verstoort.

hexagontegels

#35 Deze badkamer is eveneens minimalistisch, maar verre van saai! Door met witte en zwarte vlakken te werken is een interessant lijnenspel ontstaan. Dit wordt nog eens versterkt door horizontale en verticale randen met verlichting. Glaswerk en spiegels zorgen ervoor dat je niet in één oogopslag begrijpt hoe de ruimte in elkaar zit.

badkamers voorbeelden minimalistisch

Luxe badkamers voorbeelden

Misschien spring jij ‘s ochtends in vijf minuten in en uit de douche en poets je verder alleen je tanden in de badkamer. Maar als je een echte self care junkie bent en vaak in de badkamer te vinden bent, is dit misschien wel de belangrijkste ruimte van je huis. De volgende voorbeelden geven je genoeg inspiratie om jouw badkamer een luxe upgrade te geven.

#36 Breng jij graag veel tijd in bad door? Wat dacht je dan van een volledig ronde variant? Hierin kan je je vrij bewegen en zit je niet aan een bepaalde oriëntatie vast. Het staat bovendien hartstikke luxe. Hier is ronde bad strategisch onder het dakraam geplaatst. Omgeven door grind krijgt de ruimte een natuurlijke en rustieke uitstraling.

badkamers voorbeelden rond bad

#37 En voor wie het de investering waard vindt, is er de jacuzzi, whirlpool of het bubbelbad. Deze termen duiden allemaal hetzelfde soort luxe bad aan: een verwarmd bad met luchtbellen en massagestralen. Hou er bij de aanschaf wel rekening mee dat een bubbelbad flink wat meer onderhoud nodig heeft dan een normaal bad. Zo moeten regelmatig de filters vervangen worden. De eigenaar van deze badkamer heeft dat er kennelijk voor over. Hier is een mooi vormgegeven hoek-bubbelbad gerealiseerd.

badkamers voorbeelden jacuzzi

#38 Je maakt het spagevoel helemaal compleet met een eigen sauna. Naast deze schitterende inloopdouche onder een groot dakraam is een intieme sauna gebouwd. Precies groot genoeg voor met z’n tweetjes. En heb je er genoeg van, dan stap je direct onder een verkoelende regendouche.

badkamers voorbeelden sauna in de badkamer

#39 Dacht jij dat je romantisch bezig was met kaarsjes rondom het bad? Als je dit ziet, wil je vast niets anders meer. Deze badkamer is namelijk voorzien van een heuse openhaard! Neem voor het gemak een variant op gas, die zet je met één druk op de knop aan of uit. Zo kun j3 zorgeloos genieten van de ultieme sfeerverlichting.

badkamers voorbeelden openhaard

#40 Voor wie niet met een goed boek kan ontspannen, of graag simpelweg te allen tijde het nieuws wil kijken, is er de badkamertelevisie. In deze badkamer valt het platte exemplaar aan de muur nauwelijks op. Sta je hier te douchen? Dan kijk je tegelijkertijd je favoriete serie of tv-programma. Ook ideaal voor aan de muur als je een bad hebt!

badkamers voorbeelden televisie

#41 Luxe zit ‘m echter lang niet altijd in de nieuwste gadgets. Dat blijkt uit het ontwerp van deze badkamer. Hier zorgt het grote, vrijstaande, marmeren bad voor een luxe uitstraling. Marmer is al sinds de oudheid een gewild materiaal in de interieurs van de elite, en die associatie heeft het nog steeds. De gigantische spiegelwand geeft deze badkamer nog extra schwung.

badkamers voorbeelden gigantische spiegel

#42 Toegegeven, de belangrijkste eigenschap van deze badkamer is het uitzicht. In dit hooggelegen appartement is optimaal gebruikgemaakt van het schitterende uitzicht door een groot bad voor het raam te plaatsen. Tja, niemand die je kan zien op die hoogte! Standaard een dienblad met fles wijn in de badkamer is trouwens ook geen overbodige luxe.

loft met uitzicht

#43 Wie graag wat meer van buiten zou willen genieten in de badkamer, haalt buiten gewoon naar binnen! De douchecabine in deze luxe badkamer is in een soort serre geplaatst. In de serre is een grote boom en groen aangelegd, zodat het lijkt alsof je in de natuur staat te douchen. Het hoge plafond van deze ruimte heeft het bovendien mogelijk gemaakt ook bij het toilet een grote boom in pot te plaatsen.

badkamers voorbeelden tuin in de badkamer

Vintage badkamers voorbeelden

Een vintage badkamer brengt je op een leuke manier een beetje terug in de tijd. Naar de jaren ’50 en ’60 om precies te zijn. Kleur (zowel pasteltinten als warme en diepe kleuren zoals okergeel) speelt in vintage interieurs een belangrijke rol. Net als grafische prints, die we in badkamers veelal op de vloer tegenkomen. Met ouderwetse elementen zoals lambrisering en badmeubilair op pootjes, en materialen als koper, hout en rotan geeft een vintage badkamer je een heerlijk nostalgisch gevoel.

#44 Een vintage badkamer brengt je op een leuke manier een beetje terug in de tijd. Wie kent ze nog, deze zwart-witgeblokte vloeren in badkamers en keukens? In deze verder in het wit afgewerkte badkamer komt de vloer volledig tot zijn recht. De sierlijst in hetzelfde geblokte motief op de muur vormt bovendien een uniek accent.

zwart-wit geblokte vloer

#45 Als je het aandurft, kun je ook voor een net wat gekkere, retro vloertegel gaan. Hier is ook een geblokte vloer gecreëerd, maar dan met een patroon met iets meer diepte. De vloer lijkt hierdoor uit allemaal kubussen te bestaan. Ook hier is ervoor gekozen de rest van de badkamer rustig te houden, zodat de vloer verdiend in de spotlights staat.

abstracte tegelvloer

#46 Ook schrootjes zijn weer helemaal terug van weggeweest in vintage interieurs. Hier hebben ze een verouderde look gekregen, die mooi past bij de uitstraling van het bad op pootjes en de (wederom) geblokte vloer. De zachte kleuren in deze badkamer doen het bovendien goed in een vintage ontwerp. Pasteltinten als roze, lila en mintgroen passen perfect binnen dit thema.

badkamers voorbeelden schrootjes

#47 Mintgroene tegeltjes zijn in deze badkamer gecombineerd met gouden details. De kranen van zowel de douche als de wastafel hebben een leuke, ouderwetse vormgeving en vormen dan ook de perfecte aanvulling op deze vintage badkamer. De accessoires, de spiegel en het bedieningspaneel voor het toilet zijn hier met oog voor detail bij uitgekozen. En was je de zoveelste geblokte vloer al opgevallen?

badkamers voorbeelden gouden details

#48 In plaats van goud kun je ook voor koper kiezen. Hierdoor lijkt het alsof je badkamer nog authentieke koperen leidingen heeft. Meer vintage krijg je het niet! Deze koperen douche heeft ook nog een ouderwetse splitsing met retro kraantjes in de leiding zitten. Net alsof-ie al vijftig jaar aan de muur hangt.

badkamers voorbeelden koperen leidingen

#49 Hou je wel van de vintage stijl, maar hoef je nou ook weer niet je hele badkamer vol vintage te hebben staan? Ga dan voor enkele opvallende, authentieke elementen. In deze moderne zwart-witte badkamer is bijvoorbeeld een prachtig ouderwets ladekastje tot wastafel omgetoverd. Ook de lamp aan het plafond is een uniek detail.

badkamers voorbeelden vintage details

#50 Ook dit is een vrij strakke en moderne badkamer, maar de houten details zorgen voor een vleugje nostalgie. Vooral de houten toiletdeksel is een sfeervol detail. Voor het toilet is bovendien gekozen voor een ouderwetse stortbak hoog aan de wand. Inclusief trekkoordje! Alle foto’s van dit appartement, ontworpen door ZOOI Interior Studio, zijn te vinden op Behance.net.

vintage toilet

#51 Om het af te leren: een volledig vintage-rustiek ingerichte badkamer. Als je op zoek bent naar inspiratie voor dit thema, dan heeft deze badkamer het allemaal. Van de schattige tegeltjesvloer en het bad op pootjes, tot het ouderwetse douchegordijn en het opgeschuurde ladekastje. Ook de brocante spiegel doet veel voor deze ruimte. De groengrijze kleur op de muren geeft het geheel een rustige en natuurlijke uitstraling.

vintage wastafel

badkamers voorbeelden rustiek 2

Industriële badkamers voorbeelden

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van stoere materialen en kleuren. Beton, cement en steen zijn bijvoorbeeld populair. En in veel badkamers wordt donkergrijs en zelfs zwart als hoofdkleur gebruikt. Industriële interieurs doen daarmee een beetje aan de inrichting van fabrieken en loodsen denken, maar dan wel op een stijlvolle en moderne manier natuurlijk!

#52 Deze badkamer heeft een bakstenen muur en betonlook tegels met elkaar gecombineerd. Een opvallend detail zijn de richels en scheuren in het plafond. Dit geeft het strakke ontwerp een mooi, rauw randje. De tropische planten geven deze badkamer kleur en vormen een interessant contrast met de industriële elementen.

badkamers voorbeelden betonlook

#53 De betonlook creëer je ook eenvoudig met betonstuc of beton cire. Betonstuc is een pleistermateriaal gemaakt van cement, betondeeltjes, hars en kleurpigmenten. Een opgedroogde laag betonstuc is zeer hard, naadloos en waterafstotend, waardoor het heel geschikt is voor badkamers. In deze badkamer zijn alle oppervlakken met gemêleerde betonstuc afgewerkt. Het eenvoudige, hangende peertje draagt bij aan de industriële sfeer.

badkamers voorbeelden vloer-, wand-, plafondbekleding

#54 Nog zo’n typisch materiaal voor industriële interieurs is microcement. Microcement geeft vloeren, wanden en plafonds de uitstraling van massief cement. In het echt is het simpelweg een coating bestaande uit cement, kunsthars en kleurpigmenten. Omdat het oppervlak in het geheel met microcement bekleed kan worden, ontstaan er geen voegen. Dat maakt het materiaal onderhoudsvriendelijk en erg geschikt voor de badkamer. Hier is microcement in lichtgrijs en zwart met elkaar gecombineerd voor een chique uitstraling.

badkamers voorbeelden micro cement

zwart toilet

#55 Er zijn maar weinig materialen die zo aan de industrie doen denken dan golfplaat. Golfplaat is een goedkoop bouwmateriaal dat in allerlei kleuren verkrijgbaar is. Behalve het prijskaartje is het materiaal ook nog eens bijzonder aantrekkelijk voor gebruik in de badkamer, omdat het waterafstotend en eenvoudig schoon te maken is. De aluminiumkleur golfplaten die in deze badkamer zijn gebruikt vormen een stoer contrast met de houten wand- en plafondbekleding.

badkamers voorbeelden golfplaat

#56 Ben je niet van plan om je hele badkamer te verbouwen, maar wil je de ruimte wel een industriële uitstraling geven? Ga dan aan de slag met industriële accessoires. Dit is een origineel handdoekenrek gemaakt van koperen buizen. Stoer en functioneel.

handdoekenrek

#57 We zagen hem al eerder voorbijkomen, maar de industriële lamp is een gaaf accessoire voor industriële interieurs. Voor de uitvinding van de tl-buis werden fabrieken verlicht door grote, hangende gloeilampen. De bolvormige peertjes zonder kap die je eenvoudig aan het snoer ophangt, vormen een speelse knipoog naar deze vervlogen tijden. Tegen de bakstenen wand komt deze lamp mooi tot zijn recht.

badkamers voorbeelden hangende lamp

Scandinavische badkamers voorbeelden

De Scandinavische stijl vormt het gezellige antwoord op de minimalistische stijl. Scandinavische interieurs houden eveneens van een strakke vormgeving en lichte kleuren, maar incorporeren natuurlijke materialen, een kleuraccent of enkele mooie decoraties. Hierdoor zijn Scandinavische badkamers vaak mooi strak en overzichtelijk, maar verliezen ze niets op karakter en sfeer.

#58 In deze badkamer van ZOOI Interior Studio komt de basis van menig Scandinavisch interieur duidelijk naar voren: wit en hout. De afwerking is strak en bestaat uit rechte lijnen. Het gebrek aan sierlijke details is kenmerkend voor deze stijl. De vierkante tegeltjesmuur met reliëf en het unieke badkamermeubilair zorgen ervoor dat de sfeer behouden blijft.

badkamers voorbeelden wit en hout

badkamers voorbeelden wit en hout 2

#59 Houtlooktegels zijn een must voor Scandinavische badkamers. Ze creëren een warme, natuurlijke sfeer, maar hebben dezelfde handige eigenschappen als normale badkamertegels. Hootlooktegels, officieel keramisch parket genoemd, zijn gewoon bestand tegen water en kunnen prima gecombineerd worden met vloerverwarming. In deze badkamer is de gehele vloer en de douchewand dan ook van ‘hout’ voorzien.

badkamers voorbeelden houtlooktegels

#60 Dit is een typisch voorbeeld van een strakke, Scandinavische badkamer. De inloopdouche is op een moderne manier afgewerkt met zwarte accessoires en glazen wanden. De houten wastafel, het houten krukje en de stenen vloer vormen echter enkele landelijke details die de ruimte een warme uitstraling geven.

badkamers voorbeelden natuurlijke tinten

#61 Ook hier is voor een strak en modern design gekozen. Het kleurgebruik zorgt er echter voor dat de badkamer een warme en uitnodigende uitstraling heeft gekregen. De beige, licht gevlamde tegels doen aan natuursteen denken. Dit past mooi bij de houten afwerking van de opbergruimte naast de gootsteen. Alle foto’s van dit Scandinavisch ingerichte appartement vind je op Behance.net.

badkamers voorbeelden natuurlijke materialen maar strak

#62 Veel Scandinavisch ingerichte huizen hebben een mooie, massief houten vloer. Dit soort vloeren kunnen helaas niet goed tegen vocht, dus ben je genoodzaakt in de badkamer met ander materiaal te werken. Naast houtlooktegels kun je in dat geval ook voor een PVC-vloer kiezen. PVC is vochtbestendig, met vloerverwarming te combineren en het ziet eruit als echt parket!

Scandinavische interieurs

#63 Ook deze badkamer is voorzien van een PVC-vloer, maar dit keer in een unieke, zachtroze tint. Met PVC zijn namelijk allerlei soorten kleuren en afwerkingen mogelijk. Het roze geeft warmte aan de verder witte badkamer. Met accessoires van natuurlijke materialen, zoals deze linnen wasmand, geef je de ruimte een Scandinavische vibe.

badkamers voorbeelden scandinavische details

Badkamers zonder bad

Ga je niet of nauwelijks in bad? Dan is het zonde om zoveel ruimte te laten innemen door een bad dat nooit gebruikt wordt. Vooral kleine badkamers profiteren ervan een bad weg te laten en de beschikbare ruimte te gebruiken voor een ruime douche, dubbele wastafel of extra opbergruimte. Onderstaande voorbeelden bewijzen dat een bad helemaal geen must is.

#64 In deze badkamer was wellicht wel ruimte geweest voor een bad, maar in plaats daarvan is gekozen voor een luxe inloopdouche, brede wastafel en ruime opzet rondom het toilet. Zo oogt de L-vormige badkamer van deze loft toch ruimtelijk en luxueus. En dat ondanks het gebruik van een donker kleurenpalet!

badkamers voorbeelden zonder bad

donker interieur

#65 In het ontwerp van deze badkamer is dezelfde afweging gemaakt. Ook hier had makkelijk een bad gerealiseerd kunnen worden, maar is ervoor gekozen dat niet te doen. De douche past precies in een hoek achterin en de rest van de ruimte is open en licht gehouden.

badkamers voorbeelden ruimtelijk

#66 Dat er in dit huis voornamelijk gedoucht wordt, blijkt wel uit de afwerking van deze badkamer. De focus ligt volledig op deze interessante inloop- regendouche door de zwart-witte tegels in Hongaarse punt op de wanden. Wie heeft er nog een bad nodig als je zo in stijl kunt douchen?

badkamers voorbeelden diagonale tegels

#67 Het gebrek aan bad maakt deze badkamer ruimschoots goed met een dubbele douche! Zijn jij en je partner allebei gek op een lange douche, maar maken jullie altijd ruzie over wie er eerst mag? Besteed de ruimte die je normaal gesproken aan een bad kwijt bent dan aan een dubbele douche. Zo hoef je nooit meer op elkaar te wachten.

badkamers voorbeelden dubbele douche

Badkamers met inloopdouche

#68 Inloopdouches zijn steeds gewilder in de moderne badkamer. En dat is ook wel logisch. Een inloopdouche heeft geen aparte douchecabine met deuren of opstaande randjes. En idealiter loopt de badkamervloer gewoon door tot in de doucheruimte, waar een afvoergoot ingebouwd is. Een inloopdouche is daarmee niet alleen hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, het staat ook gewoon hartstikke strak en modern!

#68 De inloopdouche in deze badkamer heeft de ruimte veel eenheid gegeven. Door de glazen douchewand is goed zichtbaar dat de vloer in de inloopdouche is doorgetrokken. Je hoeft bovendien geen douchedeur open en dicht te doen en het glas blokkeert de lichtinval van het grote raam niet. Het resultaat is een open en lichte ruimte die groter oogt dan hij daadwerkelijk is.

badkamers voorbeelden lichte badkamer

#69 In deze badkamer is de nadruk op de prachtige inloopdouche gelegd door de achterwand goudkleurig te maken. Dit past mooi bij de gouden kranen en vormt een uniek accent in deze verder kleurloze ruimte. De grote glazen douchewand zorgt ervoor dat het douchewater niet richting de wastafel spettert.

goudkleurige douchewand

#70 Heb je een grote ruimte tot je beschikking? Dan is een douchewand niet eens noodzakelijk. In deze badkamer met prachtig uitzicht bevindt de inloopdouche zich simpelweg om een hoek. De afvoer is mooi onder het hout weggewerkt en het beton van de rest van de vloer kan prima tegen spetters.

buitendouche

#71 Ook hier zijn alle gebruikte materialen waterbestendig en onderhoudsvriendelijk, waardoor een douchewand niet noodzakelijk is. Deze inloopdouche is daardoor heel minimalistisch achter een muur gerealiseerd. De wastafel vormt hier overigens één geheel met een plank die prima gebruikt kan worden om douchespullen op te zetten. Handig!

badkamers voorbeelden inloopdouche achter betonnen muur

#72 Deze ruimte is eveneens groot genoeg om er één open ruimte van te maken. De hoekige vorm van de badkamer is praktisch ingedeeld door de regendouche en het bad aan één kant in een hoekje te situeren. Ook de vloer is hier overal gelijk, waardoor eenheid en rust ontstaat.

badkamers voorbeelden één ruimte

#73 We zijn dit concept al eerder in dit artikel tegengekomen, maar hier is de uitwerking wel heel optimaal: een inloopdouche en -bad ineen! Je kunt optimaal van de ruimte gebruikmaken door de douche direct naast het bad te plaatsen en dit als geheel van de rest van de ruimte af te scheiden (hier door een muur, maar dit kan ook met een glazen wand. De doucheruimte kan hierdoor heel smal gehouden worden, want er is alsnog voldoende bewegingsruimte. Het maakt bovendien niet uit als de badkuip door het douchen een beetje nat wordt.

inloopdouche

#74 Ook hier is het door de indeling mogelijk slechts een smalle douchewand te gebruiken. Het water wat eventueel uit de douche spettert, komt hier in of rondom het bad terecht en niet bij de houten wastafel. Door de smalle douchewand is genoeg bewegingsruimte bewaard gebleven en oogt het ontwerp, ondanks het beperkte aantal vierkante meters, ruimtelijk en open.

badkamers voorbeelden smalle douchewand

#75 Kan je je inloopdouche in een goed bescherm hoekje situeren? Dan heb je de optie massagestralen toe te voegen! In deze dubbele inloopdouche kunnen douchekoppen vanaf de zijkant water sproeien, zodat je na een lange dag van een heerlijk warme waterstralenmassage kan genieten. De douche bevindt zich zodanig verscholen dat het geen kliederboel in de badkamer wordt.

badkamers voorbeelden massagestralen

Ben jij al badkamermoe? Of jeuken je handen om je eigen badkamer onderhanden te nemen? Hopelijk heeft dit artikel je de nodige ideeën gegeven. Zo niet, bekijk dan ook het artikel over 50x badkamer ideeën. Succes met ontwerpen, plannen, decoreren of misschien wel verbouwen!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply