THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

12x Badkamers met inloopdouche


Tegenwoordig is een moderne badkamer niet meer compleet zonder een inloopdouche. Deze kan je echter op verschillende manieren inrichten. Wil jij ook een inloopdouche? Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden van badkamers met inloopdouche, inclusief leuke ideeën en handige tips!

badkamers met inloopdouche

Wat is een inloopdouche?

Wat is een inloopdouche eigenlijk? Het is misschien een onnodige vraag, maar er zijn nogal wat verwarringen over wat een inloopdouche precies is. Technisch gezien is een inloopdouche vrij van drempels, deur of douchegordijn waarmee je de douche volledig kunt afsluiten. Dus de term moet je heel letterlijk nemen – het is een douche waar je zo in in kunt lopen, zonder dat je eerst een deur open hoeft te doen of over een drempel hoeft te stappen. Wil je een ‘normale’ douche bestellen, dan heb je de keuze om deze af te sluiten met een deur. Deze deur, wat vaak van glas is, kan een ‘normale’ deur zijn, een schuifdeur, een vouwdeur of dubbele deuren zijn. Maar technische gezien spreek je dan niet meer van een inloopdouche. Een inloopdouche kan wel een glazen wand of zijwand hebben, maar dus geen deur. Benieuwd hoe dit dan eruit kan zien? Laat je inspireren door onderstaande inspiratie voorbeelden van mooie badkamers met inloopdouche.

1. Glazen wand met witte stabilisatiestang en douche

Deze badkamer is ontworpen door interieur- en ontwerpstudio October Design Studio, als onderdeel van een modern appartement in Litouwen. Ondanks dat het een vrij kleine badkamer is, is het een hele fijne, praktische en vooral erg stijlvolle ruimte geworden. Groene geometrische tegels op de vloer zijn gecombineerd met vierkante witte wantegels en rechthoekige marmeren wandtegels. De inloopdouche is ingericht met een glazen wand, die voorzien is van een mooie witte stabilisatiestang. Daarbij is een bijpassende grote witte regendoucheset gekozen.

badkamers met inloopdouche witte douche marmer

2. Zwarte metrotegels en gouden accenten

Heirloom Studio heeft deze stijlvolle eclectische badkamer ontworpen, met hele stoere patroontegels op de vloer, gecombineerd met glanzende zwarte metrotegels aan de wanden in de inloopdouche. De glazen wand is precies geplaatst op de grens tussen de deur van de badkamer en de inloopdouche. Maar als er iets is wat deze badkamer zo bijzonder maakt, dan zijn het de gouden accenten, zoals de gouden douche die in het plafond is verwerkt, de wastafelkraan, de handdoekrek en de klassieke gouden spiegel.

badkamers met inloopdouche zwarte metrotegels gouden douche

3. Zwarte douche en glazen wand tot het plafond

Bij Britse architect Neil Dusheiko vonden we deze mooie badkamer, die hij ontworpen heeft voor een gezin dat in een Victoriaans rijtjeshuis woont in Noord Londen. De kleine badkamer kenmerkt zich met een mooi exclusief ontwerp, met grijze vloertegels, ronde mozaïektegels aan de wanden en houten plafondbekleding. Er is zowel een bad bij het raam ingericht als een ruime inloopdouche aan de andere kant van de badkamer. Middels een grote op maat gemaakte glazen wand tot het plafond is de wastafel van de inloopdouche gescheiden. Let vooral ook op de kleine details zoals de luxe zwarte regendouche, het nisje in de muur, en de afvoer die midden in de douche is gecreëerd in plaats van aan de zijkant.

LeestipDe voor- en nadelen van zwarte kranen

badkamers met inloopdouche zwarte douche

4. Terracotta schubben tegels

Dit is de mooie badkamer van het Terracotta project van Need Design. Het in interieur- en architectenbureau uit Oekraïne heeft het interieurontwerp gerealiseerd voor een modern appartement met 78m2. En als je kijkt naar de geweldige accentmuur in de inloopdouche van deze badkamer, kan je al raden waarom het project Terracotta is genoemd. Maar niet alleen de terracotta tegels zijn mooi, ook de terracotta vloer en de bijzondere wandafwerkingen zorgen ervoor dat deze badkamer uniek is.

LeestipWarmte en sfeer in huis met terracotta

badkamers met inloopdouche terracotta schubben tegels

5. Betonlook tegels

De ontwerpers van Dylan Barber Building Design hebben in Australië een jaren ’90 woning  in 2016 opnieuw ontworpen, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelde. Ze hebben ook een nieuwe badkamer gerealiseerd, ingericht met stoere betonlook tegels op de vloer en aan de wanden. De ruime badkamer heeft naast een luxe vrijstaand bad, en een grote badkamermeubel met dubbele wastafels, ook een fijne inloopdouche gekregen met een op maat gemaakte glazen wand tot aan het plafond.

badkamers met inloopdouche betonlook tegels

6. Droog en nat gedeelte

Architect Christopher Polly heeft deze mooie moderne badkamer ontworpen, voor een vrijstaande moderne bungalow met twee woonlagen. Het is een vrij ruime badkamer met een groot dakraam, dat de ruimte voorziet van een fijne natuurlijke lichtinval. De vloer is betegeld met super strakke betonlook tegels, terwijl de wanden afgewerkt zijn met betonstuc. De ontwerper heeft gekozen voor een scheiding tussen een droog gedeelte met de zwevende houten badkamermeubel met wastafel, en een nat gedeelte met een inloopdouche en luxe ovaal vrijstaand bad. Deze twee gedeeltes zijn subtiel middels een glazen wand tot aan het plafond van elkaar gescheiden.

badkamers met inloopdouche naast vrijstaand bad

7. Stalen douchewand

De ontwerpers van Fraher Architects kozen voor het ontwerp van deze badkamer voor een combinatie van hout, staal en marmer. Dit heeft geresulteerd in een prachtige badkamer met een luxe en tegelijkertijd stoer tintje. Kleine marmeren hexagon tegels op de vloer zijn gecombineerd met grote rechthoekige marmeren wandtegels. En er is een inloopdouche gecreëerd met een op maat gemaakte stalen douchewand met bijpassende zwarte douche uit het plafond. Super mooi!

badkamers met inloopdouche hout marmer staal

8. Minimalistisch wit

Er zijn verschillende manieren om een kleine badkamer groter te doen lijken. Didoné Comacchio Archtitects laat dat heel goed zien in deze kleine badkamer. Ze hebben gekozen voor een minimalistisch ontwerp met zowel witte wand- als vloertegels. Daarnaast hebben ze een inloopdouche met een grote glazen douchewand ingericht, waardoor de badkamer erg ruimtelijk is geworden. En in plaats van een badkamermeubel met poten, is er een warme zwevende houten badkamermeubel aan de muur gemonteerd.

badkamers met inloopdouche minimalistisch wit

9. Strak, modern en luxe

De ontwerpers van Finney Construction heeft deze luxe moderne badkamer ingericht, als onderdeel van een prachtige villa. Strak, modern en luxe zijn de woorden waarmee je dit badkamerontwerp perfect kan omschrijven. Er is genoeg ruimte voor moderne gemakken zoals een ovaal vrijstaand bad, een grote op maat gemaakte badkamermeubel met dubbele waskommen, en een ruime inloopdouche in de grote nis achterin de badkamer. De grote grijze vloertegels lopen strak door in de inloopdouche.

badkamers met inloopdouche strak modern luxe

10. Inloopdouche scheidingswand

In een kleine badkamer heb je vaak minder keuze als het gaat om de indeling van de badkamer. In een grote badkamer kan je iets creatiever zijn. Dat laten de ontwerpers van interieur- en architectenstudio Life Spaces Group zien in deze moderne badkamer van het Courtyard House project, een luxe villa uit Australië. Ze hebben een grote effectieve scheidingswand gecreëerd, die het toilet, de inloopdouche en de rest van de badkamer van elkaar scheidt. Het vrijstaande bad is tegen de scheidingswand geplaatst, met daarboven een smal houten plankje waar kleine spullen op geplaatst kunnen worden.

badkamers met inloopdouche scheidingswand

11. Open badkamer

Ook in deze badkamer is een echte inloopdouche ingericht. Op onderstaande foto is het niet te zien, maar het is een open badkamer ensuite, ingericht bij de master bedroom van een moderne luxe villa, gelegen in het Australische Perth. De Residential Attitudes hebben voor de hoofdslaapkamer een open badkamer ensuite ingericht, met een bad, een aparte inloopdouche en een grote houten badkamermeubel met dubbele wastafels.

badkamers met inloopdouche open badkamer

12. Betonstuc

Interieur architect Aida Šniraitė van het interieur- en ontwerpbureau Authentic Interior uit Litouwen heeft deze stoere badkamer ontworpen. Het is niet een hele grote badkamer, maar dankzij een praktische indeling en de betonstuc afwerking op zowel de vloer, de muren, als het plafond, is het een hele fijne badkamer geworden die erg ruimtelijk aanvoelt. De inloopdouche is achterin de badkamer ingericht, gescheiden door een luxe glazen douchewand met een zwarte stalen frame.

badkamers met inloopdouche betonstuc

Bekijk ook:
75x Badkamers voorbeelden
30x Ensuite badkamer inspiratie
50x Badkamer ideeën voor elke stijl
Regendouches: luxe en comfort in de badkamer
Douche met glazen wand

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    zwarte mengkraan met uittrekbare slang
    31 mei 2021 at 06:00

    Bedankt voor het leveren van hele mooie artikelen. Ik hoop dat je ze kunt blijven updaten

  • Leave a Reply