THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie Interieur ideeën Keuken inspiratie

Een budget make-over met tegelstickers!


Je badkamer of keuken een make-over geven met een klein budget? Tegelstickers zijn het antwoord. Hiermee verander je de look van de ruimte compleet, terwijl het je weinig moeite én weinig geld kost. Wat wil je nog meer? In dit artikel lees je alles over tegelstickers.

Wat zijn tegelstickers precies?

Tegelstickers zijn simpelweg stickers die je op tegels kan plakken. Het zijn geen kleine stickertjes die je ergens op een tegel plakt, ze zijn bedoeld om de hele tegel te bedekken. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in alle gangbare tegelmaten. Ook qua kleuren en designs is het aanbod erg ruim.

Ben je de stickers beu? Dan kan je ze gewoon weer verwijderen.

Zijn alle stickers geschikt?

Als je op zoek gaat naar leuke tegelstickers, is het belangrijk dat je stickers kiest die hier echt voor bedoeld zijn. Normale stickers zullen niet lang mooi blijven en zijn ook niet goed schoon te maken. Tegelstickers kan je wel gewoon afnemen met een sopje.

Goede tegelstickers hebben een kleeflaag die extra sterk is. Aan de voorkant zit er een beschermlaagje op die de print van de sticker beschermt en mooi houdt. Dit is erg belangrijk, want dit laagje zorgt ervoor dat de stickers goed tegen vocht kunnen, wel zo fijn als je ze in de badkamer wilt gebruiken.

De vloertegels in deze hal zijn beplakt met de Zig Zag Black Vinyl tegelstickers van Quadrostyle.

De vloertegels in deze hal zijn beplakt met de Zig Zag Black Vinyl tegelstickers van Quadrostyle.

Tegelstickers in een huurwoning

Tegelstickers zijn ideaal in een huurwoning. Als je huurt, mag je immers niet zomaar de tegels in de woning veranderen. En als het al zou mogen, is het nog maar de vraag of je zit te wachten op de kosten en het werk dat dit met zich meebrengt. Tegelstickers zijn dan de ideale oplossing. Bijvoorbeeld om tegels die niet naar jouw smaak zijn te veranderen of om de ruimte persoonlijker te maken.

Tegelstickers voor de keuken

Tegelstickers worden het meest gebruikt in de keuken en badkamer. Daar hebben we immers meestal muurtegels. Als je keuken niet naar wens is of als je gewoon zin hebt in verandering of wat meer kleur, kan je hier dus met tegelstickers aan de slag.

Ga je tegelstickers plakken op de tegelwand achter je kookplaat? Dan is het van groot belang om voor sterke kwaliteit te kiezen. Op deze plek worden ze namelijk snel vies en zal je ze dus ook vaak schoon moeten maken. Ook vocht moet geen probleem zijn voor de stickers, aangezien ze regelmatig nat gestoomd zullen worden tijdens het koken.

Wist je dat je ook de trap kunt beplakken met tegelstickers? Deze mooie tegelstickers zijn hier te koop.

Wist je dat je ook de trap kunt beplakken met tegelstickers? Deze mooie tegelstickers zijn hier te koop.

Tegelstickers voor de badkamer

De tweede ruimte in huis waar tegelstickers erg populair zijn, is de badkamer. Ook hier is het belangrijk om voor sterke stickers te gaan in verband met vocht en stoom.

De meeste badkamers hebben niet zoveel sfeer. Ze zijn vaak een beetje kil en onpersoonlijk. Tegelstickers zijn ideaal om hier verandering in te brengen. Je voegt zo gemakkelijk wat kleur of een vrolijk printje toe. Het wordt helemaal mooi als je dezelfde kleuren laat terug komen in je badkameraccessoires. Denk bijvoorbeeld aan de badmat, het douchegordijn en het zeeppompje. Of andere leuke aankleding zoals planten (die horen zeker ook in de badkamer thuis!), kaarsen of een leuk mandje.

In deze leuke badkamer is de onderzijde van de wastafel-wand betegeld met een strook mooie quadrostyle Syracuse tegelstickers met een exotisch patroon.

In deze leuke badkamer is de onderzijde van de wastafel-wand betegeld met een strook mooie quadrostyle Syracuse tegelstickers met een exotisch patroon.

Tegelstickers in de toilet

Hetzelfde geldt voor de toilet. Vaak een beetje kil, saai en onpersoonlijk. Aan de slag met tegelstickers dus!

Het leuke van de toilet is dat het hier makkelijker is om wat meer risico te nemen. Omdat het een kleine ruimte is, durven mensen sneller voor wat gewaagdere stickers te gaan dan in de keuken of badkamer. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kleuren of wat drukkere designs.

Maak het echter ook weer niet te druk, zeker als je toilet al klein is. Dan kan de ruimte namelijk nog kleiner lijken.

Tegelstickers in andere ruimtes

Natuurlijk kan je tegelstickers ook in andere ruimtes gebruiken. Bijvoorbeeld in de bijkeuken of hal. Simpelweg overal waar je tegels op de muren hebt.

Zou je graag een mooie tegelwand creëren in een ruimte waar je geen tegels op de wand hebt? Dan kan je voor behang kiezen. Tegelstickers zijn hiervoor geen goede oplossing. Maar niet getreurd! Er is mooi behang te vinden met tegellook.

De vloertegels in deze badkamer zijn beplakt met de zwarte hexagon tegelstickers van Quadrostyle.

De vloertegels in deze badkamer zijn beplakt met de zwarte hexagon tegelstickers van Quadrostyle.

Hele wand of accenten?

In welke ruimte je ook aan de slag gaat met tegelstickers, je hebt de keuze om de hele tegelwand van stickers te voorzien of om de tegelstickers alleen als accent te gebruiken. Dit is een persoonlijke keuze.

Als je een klein budget hebt, is een stickerrand een goed idee. Dit is zeker al voldoende om de ruimte een heel andere uitstraling te geven en het is zacht voor je portemonnee.

In de badkamer kan het heel mooi zijn om alleen de tegels boven de wasbak van tegelstickers te voorzien. Of een mooi randje op de tegels in de douche. In de keuken is een rand stickers boven het aanrecht erg mooi.

Hier en daar een sticker kan ook als je van een speels effect houdt.

De tegels aan de wastafel wand is betegeld met de leuke oudroze Quadrostyle Starry Night tegelstickers.

De tegels aan de wastafel wand is betegeld met de leuke oudroze Quadrostyle Starry Night tegelstickers.

Effen of design

Een andere keuze die je moet maken is of je voor effen tegelstickers gaat of voor stickers met een design. De keuze is enorm ruim dus je vindt altijd wel iets wat bij jouw smaak past. Je kan je ruimte er een moderne look mee geven of juist een retro sfeer creëren.

Tegelstickers met een design in Portugese of Arabische stijl zijn erg populair. Of wat dacht je van mooie oud-Hollandse tegelstickers in blauw en wit? Of juist een chique marmerprint? Ook tegelstickers met een mozaïeklook staan in veel ruimtes mooi.

Wil je je ruimte juist een rustige en meer natuurlijke uitstraling geven? Dan zijn tegelstickers met steenlook perfect.

Het mag duidelijk zijn: er is ruim genoeg keuze!

Je kunt de tegelstickers om en om plakken, zoals aan deze witte keuken achterwand. De tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.

Je kunt de tegelstickers om en om plakken, zoals aan deze witte keuken achterwand. De tegelstickers zijn hier verkrijgbaar.

3D tegelstickers

Wil jij je tegelwand nog net iets extra’s geven? Kijk dan eens naar 3D tegelstickers. Deze zijn mooi als je de illusie wilt creëren van een mozaïek tegelwand of andere kleinere tegels. Dit geeft je ruimte een mooie luxe uitstraling.

Een prachtige lambrisering met de Funlife Evergreen tegelstickers in een prachtige badkamer.

Een prachtige lambrisering met de Funlife Evergreen tegelstickers in een prachtige badkamer.

Goed meten

Voor je de tegels aanschaft, is het belangrijk om je tegels nauwkeurig op te meten. Zo ben je er zeker van dat je exact het juiste formaat bestelt. Heb je er tegels tussen zitten die een afwijkend formaat hebben? Dan kan je de tegelstickers hiervoor op maat knippen.

Statische stickers of stickers met kleeflaag

Je kan kiezen uit stickers met een kleeflaag of statische stickers. Het voordeel van statische stickers is dat ze makkelijker te verwijderen zijn. Stickers met een kleeflaag blijven over het algemeen echter net wat beter zitten.

Wil je de stickers dichtbij een warmtebron aanbrengen? Ga dan voor stickers met een kleeflaag. Statische stickers kunnen door de warmte namelijk loslaten. In de badkamer wordt het ook al snel te warm voor deze stickers.

Stappenplan tegelstickers aanbrengen

Ga zorgvuldig te werk bij het aanbrengen van de tegelstickers. Je wilt dat ze goed blijven plakken en dat ze netjes recht zitten. Dit is daarom geen klusje om met haast te doen!

Bij het aanbrengen van tegelstickers zijn er twee methodes. Nat en droog. Met de natte methode breng je statische stickers aan. Bij stickers met een kleeflaag gebruik je de droge methode. Hieronder vind je het stappenplan voor beide.

Kijk altijd op de verpakking van de stickers welke instructies hier op staan. Als deze afwijken van ons stappenplan, kan je het beste de instructies van de verpakking aanhouden.

hoe tegelstickers plakken

Stap 1 voor beide methodes

Bij beide soorten stickers is het belangrijk om de tegels grondig schoon te maken. Anders loop je het risico dat de sticker niet goed plakt. Ze dienen vrij te zijn van stof, vet, vuil, kalk en siliconen. Bij kalkaanslag is het aan te raden om een goede kalkreiniger te gebruiken.

Tegelstickers aanbrengen droge methode

 1. Zorg dat de tegels na het schoonmaken volledig droog zijn.
 2. Haal de draagfolie van een tegelsticker.
 3. Zorg dat je de sticker exact in de juiste positie houdt. Zodra je hem plakt, kan je hem niet meer herpositioneren. Neem hier dus goed de tijd voor.
 4. Plak de sticker op de tegel. Druk de sticker goed aan met een zachte doek. Je kan eventueel ook een applicatiehulp gebruiken.

Tegelstickers aanbrengen natte methode

 1. Nadat je de tegels goed schoon en droog hebt gemaakt, ga je ze weer bevochtigen. Dit kan je het beste met een spuitfles doen. Een plantenspuit is ideaal. Deze spuit vul je met 1 liter water en 1 tot 3 druppels afwasmiddel.
 2. Spuit een tegel nat en plak daarna de sticker erop.
 3. Verschuif de sticker indien nodig tot deze perfect zit.
 4. Wrijf het overtollige water weg.
 5. Laat minimaal 1 tot 3 uur drogen.

Tegelstickers schoonmaken

Tegelstickers kan je gewoon schoonmaken met een sopje met allesreiniger. Bijtende schoonmaakmiddelen kan je beter vermijden. Ook schuursponsjes en schuurmiddel zijn geen goed idee.

Gebruik een zachte doek en wrijf vanuit het midden van de sticker naar de buitenkant. Zo voorkom je dat je de randen los wrijft of de randen beschadigd.

Bekijk ook:
Hexagon tegels zijn altijd een goed idee!
De meest fleurige tegeltjes in huis
Tegels met patroon in de badkamer
50x Badkamer ideeën voor elke stijl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  witte mengkraan met uittrekbare slang
  2 juni 2021 at 10:01

  Ik vind je blog leuk, blijf posten

 • Reply
  In een handomdraai je huis opknappen met plaktegels - THESTYLEBOX
  31 augustus 2023 at 16:24

  […] op de gewenste ondergrond. Sommige plaktegels hebben een zelfklevende achterkant (zoals bij tegelstickers). Anderen plak je vast met montagelijm of […]

 • Leave a Reply