THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires

Zo vergroen je je tiny house


Wie “tiny” woont, kiest ervoor om veel verschillende dingen op een vierkante meter te doen. Klein wonen, maar wel op een functionele manier. Maar ook klein wonen, maar niet zonder groen! Hoe kun je minimalistisch wonen en toch optimaal van groen genieten? In de groene tiny ruimte! Zowel binnen als buiten.

Verticaal groen

Als je in een tiny house woont, dan kun je geen enorme palm in de ruimte neerzetten. Je kamer is immers vaak ook je keuken en je leefruimte. Maar kleine plantjes mogen eigenlijk niet ontbreken. Je kunt overwegen een groene muur te maken, door bijvoorbeeld planten boven elkaar aan de muur te bevestigen. Je kunt ook letterlijk een groene muur installeren met een plantenwand. Vind je dat een stap te ver? Zet dan hier en daar een bloembak met een mooie plant erin. Zelfs daar wordt een mens al gelukkig van.

LeestipVerticale tuin

bloempotten en bakken aan de muur

Het panorama buiten

Veel tiny houses staan in een groene buitenruimte. Het kan dus zijn dat je nauwelijks planten nodig hebt, omdat je hele uitzicht al groen genoeg is. Een uitzicht over de landerijen is niet alleen idyllisch, je snuift ook nog eens de gezonde buitenlucht op zodra je een stap over de drempel zet. En dat doe je met regelmaat, je leeft veel meer buiten als je klein woont. Uiteraard kun je rondom je tiny house ook veel groen kwijt. En hier hoef je minder op het formaat te letten: een aantal prachtige grote planten in een flink formaat bloembakken compenseert de kleine plantjes in je huis.

tiny house planten buitenkant

Gezondheid en groen

Dat groen een positief effect heeft op je gemoedstoestand dat is bewezen. Nu heb je bij een tiny house vaak al meer contact met de natuur omdat je veel meer buiten leeft. Een groene woonomgeving maakt dat je je niet alleen gezonder voelt, je ademt letterlijk gezondere lucht in. Zelfs die ene plant op de tafel in de woonkamer heeft al een beetje effect. Planten zorgen voor meer zuurstof en het zijn natuurlijke luchtbevochtigers. Maar dat niet alleen, planten maken je ook gelukkiger. Dus hoe klein je ook woont, vergeet niet een paar mooie plantjes neer te zetten.

gatenplant op vensterbank

Bekijk ook:
De veelzijdigheid van de containerwoning
25x Kleine slaapkamer inrichten tips
10x Klimplanten
12x Hangplant
10x Planten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply