THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Woontrends 2020


We zijn pas op de helft van het jaar, maar we kijken alvast vooruit op de woontrends van 2020. En dat doen we met heel veel plezier, want eigenlijk net als elk jaar, kunnen we ook volgend jaar heel veel leuks  en vooral goeds verwachten. Bepaalde trends die we de afgelopen jaren hebben zien groeien, zetten ook in 2020 door. Daarnaast zijn er ook zéker een aantal verrassende nieuwe ontwikkelingen, waar we super enthousiast van worden. Deze hebben namelijk vooral te maken met bewust zijn, bewust en zuinig zijn met de natuur. Bekijk alle leuke woontrends van 2020 en laat ons weten wat jij het leukst vindt!

Duurzaam en milieubewust

Duurzaam was het afgelopen jaar al een belangrijk thema in de wereld van interieur & design. De verwachting is dat deze interieurtrend alleen maar zal groeien. Steeds meer mensen willen weten hoe en waar producten worden geproduceerd, en er wordt zelfs gekeken naar de waarden waar het bedrijf achter staat. Zo zijn er ook heel veel mensen tegen massaproductie en zijn juist voor ambacht en handwerk. Veel bedrijven spelen hier op in en stellen zich ook transparanter op. Gloeilampen en halogeenlampen worden bijvoorbeeld massaal vervangen door led lampen. Daar zullen webshops zoals Ledwereld.nl daar goed van profiteren. Het leuke is dat duurzaamheid en schoonheid tegenwoordig hand in hand gaan. Er wordt steeds vaker bewezen dat wat mooi is, geen schadelijke gevolgen hoeft te hebben op de natuur.

Woontrends 2020 decoratie

Veel innovatieve bedrijven en jonge ontwerpers experimenteren al met het gebruik van overgebleven materialen, het hergebruik van wat anderen als afval beschouwen en het creëren van innovatieve materialen en trends. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals zeegras, bamboe of maïs heeft al een sterke niche en invloed op de productie van moderne meubelelementen en decordetails.

Klein en hybride wonen

Doordat er steeds meer mensen in de stad gaan wonen, worden er steeds meer kleine appartementen gerealiseerd. Kleine appartementen die kleiner zijn dan 50m2. Hierdoor krijgen ook architecten steeds vaker te maken met de uitdaging om super effectief om te gaan met beperkte ruimte. We zien dan ook een nieuwe interieurtrend in opkomst, namelijk hybride wonen. De traditionele scheiding van gemeenschappelijke ruimtes, kamers, keukens en badkamers werkt niet langer voor moderne woningen. De ontwerpers krijgen een interessante uitdaging te zien om werk te combineren met plezier en ontspanning en om het privé-leven van de bewoners samen te voegen met meer openbare en open programma’s.

Woontrends klein en hybride wonen

Woontrends klein en hybride wonen

Woontrends klein en hybride wonen

Woontrends klein en hybride wonen

Daar waar het in de stad steeds drukker wordt, zien we ook dat er juist ook mensen uit de stad vluchten. Mensen die op zoek zijn naar rust en minimalisme. Tiny homes waren al een trend, en de komende jaren zal het alleen maar serieuzer worden.

Woontrends 2020 tiny homes

Natuurlijke kleuren en materialen

De interieurtrend van duurzaam en milieubewust wonen heeft zéker ook effect op kleuren en materialen van een interieur. Veel populaire natuurlijke materialen kennen we al zoals hout en marmer. In het komende seizoen zullen rijke textuuruitingen nóg meer het thema zijn. Denk aan fluwelen bekleding, hennepgordijnen, kurkwanden en multiplex, rieten en jute voor onze meubels en afwerkingen, noem maar op. Mensen voegen deze natuurlijke elementen toe in hun interieur om op die manier meer bewust te zijn met de natuur.

Woontrends 2020 natuurlijke kleuren en materialen

Spiced Honey, een warme amberkleurige tint, geïnspireerd door de schoonheid van honing, is de Flexa kleur van 2019. De kleur van het jaar 2020 is nog niet bekend, maar we verwachten in ieder geval ook een mooie natuurlijke kleurtint, of in ieder geval een kleur die je heel mooi met natuurlijke kleuren kunt combineren.

Velvet is een trend die we vanaf 2018 bij ons dragen, en hij blijft sterk. Deze luxe ogende bekleding gaat prachtig samen met de afgeronde hoeken en langwerpige vormen, met het organische materialenpalet en met de schittering van metalen accenten. Velvet banken, stoelen, fauteuils, poefs en hoofdborden zullen dus super populair blijven.

Onderstaande meubelen zijn een selectie van Meubelcity.nl.

woontrends 2020 kleuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  c.kraan
  28 november 2020 at 13:58

  Geachte medewerker ik doe de opleiding interieur styliste en nu moet ik van 2 woontrends afbeeldingen die eigenlijk de zelfde kleurencode hebben, gebruiken en dan 6 kleurstalen hebben.

  Ik moet de 6 kleurstalen hebben die verwerkt zijn in de afbeeldingen
  daarvan moet ik een colorkey maken
  en ik moet de NCS-kleurcode hebben bij mij kleurkaart.

  Zou u mij kunnen helpen.

  Ik doe de opleiding van NHA

  Dus heb nog niet veel ervaring in de kleurcodes ect.

  met vriendelijke groet, Célinke Kraan

 • Leave a Reply