THESTYLEBOX

Keuken inspiratie

Mooie keukenwerkbladen


Op zoek naar een mooi keukenwerkblad? Lees hier wat de populaire soorten keukenwerkbladen en bijbehorende voordelen en nadelen zijn, en de mooiste inspiratie voorbeelden!

keukenwerkbladen

Een nieuwe keuken uitzoeken, daar komt heel wat bij kijken. De meest ideale indeling, de perfecte apparatuur, de kleur en materialen van de kasten, en natuurlijk het werkblad. Als je de keuken volledig op maat laat maken, moeten er een hoop keuzes gemaakt worden. In dit artikel vertellen we je alles over keukenwerkbladen. Die heb je in uiteenlopende materialen, kleuren, diktes, vormen en afwerkingen. Voor welk werkblad je kiest, is afhankelijk van je kookstijl en budget, maar zeker ook van je smaak, want het keukenwerkblad is allesbepalend voor de uitstraling van de ruimte!

Houten keukenwerkbladen

De meest traditionele keukenwerkbladen zijn toch wel van hout gemaakt. En nog steeds wordt hout veel gekozen vanwege de warme en natuurlijke uitstraling. Hoe je het precies wil hebben, kan je zelf bepalen door bewust voor een specifieke houtsoort te kiezen. Zo zijn eiken en essen vrij lichtgekleurd en hebben kersen- en mahoniehout juiste een donkere, bijna rode tint. Ook contrasterende combinaties behoren tot de mogelijkheden!

houten aanrecht

Dit prachtig gevlamde houten keukenblad van RestyleXL.nl vormt een mooi levendig contrast met de strakke, witte kastjes.

Eigenschappen

Het grootste nadeel van hout is dat het van nature niet kras-, hitte- of vochtbestendig is. Ook zet het uit of krimpt het onder invloed van temperatuur en vocht. Het materiaal vergt daarom relatief veel onderhoud. Harde houtsoorten, zoals eiken, beuken en mahonie zij het meest geschikt voor een keukenblad. Deze soorten hebben de grootste dichtheid, waardoor ze het meest vocht- en vlekbestendig zijn. Houten keukenwerkbladen krijgen sowieso altijd een beschermende toplaag als afwerking.

keukenwerkbladen hout

Heel chic, dit glanzend afgelakte, donkerbruine, houten keukenblad van Houtmerk.nl!

Onderhoud

Ter bescherming moet je op een houten werkblad altijd onderzetters gebruiken. Zo voorkom je permanente brandplekken. Laat de vaatwasser bovendien goed afkoelen voordat je de klep opent. Door de stoom van de vaatwasser kan het hout kromtrekken. Schoonmaken doe je het best met een beetje groene zeep en water. Sterk alkalische schoonmaakmiddelen, zoals chloor, bleekmiddel of gootsteenontstopper, veroorzaken verkleuringen. Onderhoud het blad door het minstens twee keer per jaar met een onderhoudsolie te behandelen. Zijn er toch beschadigingen of vlekken ontstaan? Dan kan je het blad eventueel opnieuw laten opschuren en afwerken.

keukenwerkbladen hout

Dat hout ook fantastisch tot zijn recht komt in een moderne keuken, bewijst dit houten keukenblad van Keuken-blad.be.

Prijs

Een groot voordeel van hout is de prijs. Eikenhout, een van de goedkoopste houtsoorten, kost je slechts €100 per strekkende meter.

Voor- en nadelen houten keukenwerkblad

 • + natuurlijk product
 • + warme en gezellige uitstraling
 • + keuze voor verschillende houtsoorten, kleuren en tekeningen
 • + aantrekkelijk geprijsd
 • – niet kras-, hitte- of vochtbestendig
 • – ‘werkt’ onder invloed van temperatuur en vocht
 • – onderhoudsgevoelig

Graniet keukenwerkbladen

Graniet is een van de verschillende soorten natuursteen die voor keukenwerkbladen gebruikt kunnen worden. Je kiest voor graniet als je voor een rustieke, maar toch luxe keuken gaat. Graniet is er in verschillende tinten, van grijs en zwart, tot rood- en groenachtig, en is altijd gespikkeld. Daarmee heeft het een hele robuuste, natuurlijke uitstraling.

keukenwerkbladen graniet

Dit keukeneiland met werkblad van graniet is de blikvanger van de ruimte. Het werkblad is afkomstig van Kamo.be.

Afwerkingsmogelijkheden

Je kunt graniet laten polieren, verzoeten of branden. Polieren gebeurt met verschillende slijpstenen en geeft het graniet een prachtige glans die het goed doet in combinatie met hoogglans lakwerk. Door deze afwerking krijg je wel sneller krassen. Verzoet graniet is met schuurstenen bewerkt en heeft daardoor een matte uitstraling gekregen. Dit is minder krasgevoelig, maar omdat de steen poreuzer blijft, is deze afwerking gevoeliger voor vlekken. Door graniet op hoge temperatuur te branden en snel af te koelen, ontstaan rustieke oneffenheden in de steen die het werkblad een unieke, landelijke uitstraling geven. Het oppervlak is echter behoorlijk poreus en daardoor lastiger schoon te maken. Graniet kan wel geïmpregneerd worden om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen.

gezoet graniet aanrecht

Heel lichtgekleurd graniet bestaat ook! Dit is een verzoet granieten keukenblad van UwKeukenblad.nl.

Eigenschappen

Graniet kan goed tegen hitte, en is afhankelijk van de gekozen afwerking kras- en vochtbestendig. Bij de matte varianten kun je er met een gerust hart direct eten op bereiden. Zonder snijplank!

Onderhoud

Bij plotselinge temperatuurwisselingen kan thermoshock voorkomen, waardoor scheuren in het graniet ontstaan. Gebruik om die reden voor de zekerheid toch maar onderzetters. Schoonmaken doe je met een neutrale zeep, want zuren als azijn kunnen de bovenste laag van het graniet aantasten. Ook schuursponsjes gebruik je liever niet. Verder heeft graniet geen onderhoud nodig!

keukenwerkbladen graniet

Graniet op z’n best: in een mooie, antracietgrijze tint en met geïntegreerde gootsteen. Dit keukenblad bestel je bij BeterGraniet.nl.

Prijs

Graniet is een stuk geschikter en praktischer materiaal voor jouw nieuwe keukenblad dan hout. Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Voor een keukenwerkblad van graniet ben je minstens €275 per strekkende meter kwijt. En dat kan rustig oplopen tot €500 per strekkende meter.

Voor- en nadelen granieten keukenwerkblad

 • + natuurlijk product
 • + robuuste, rustieke, luxe uitstraling
 • + keuze voor verschillende tinten en afwerkingen
 • + geschikt om voedsel op te bereiden
 • + niet onderhoudsgevoelig
 • + hittebestendig
 • +/- krasbestendig (verzoet en gebrand graniet wel, gepolierd graniet minder)
 • +/- vlekbestendig (gepolierd graniet wel, verzoet en gebrand graniet minder)
 • – risico op thermoshock
 • – snel oplopend prijskaartje

Marmer keukenwerkbladen

Marmer is volgens velen natuursteen op z’n mooist. Het materiaal bestaat grotendeels uit kalksteen en het kan allerlei kleuren en patronen hebben. De meest voorkomende kleuren zijn wit, grijs en zwart, maar marmer kan ook aardetinten hebben, of roze, rood of groen zijn. De kenmerkende ‘aderen’ in het marmer worden veroorzaakt door onzuiverheden in de kalksteen. Maar dat vinden wij helemaal niet erg, want dat maakt elk stuk marmer uniek! De luxueuze uitstraling van marmer maakt je keuken helemaal af.

keuken gouden kraan

Marmer laat zich goed combineren met goudkleurige kranen, zoals in deze keuken van Mandemakers.nl.

Afwerkingsmogelijkheden

Net als graniet kent marmer verschillende afwerkingsmogelijkheden. De hoogglanzende variant die je vaak ziet is gepolijst marmer. Dit is zeer glad en hygiënisch, en kan beter tegen vlekken, omdat de steen door het polijsten minder poreus wordt. Gezoet marmer is net als gezoet graniet en meer matte of zijdeglans variant. Volledig mat marmer met reliëf noemen we antiek marmer. Hierbij is de steen onder hoge temperaturen ruw opgeborsteld.

Eigenschappen

Marmer is ontzettend slijtvast en krast nauwelijks. Ook is het hittebestendig, al wordt je wel aangeraden onderzetters onder hete pannen te gebruiken. In vergelijking met graniet is marmer zachter en poreuzer, waardoor het gevoeliger is voor vocht en zuurvlekken. Je kunt het keukenwerkblad hier wel tegen impregneren. Tot slot is de steen erg zwaar en kun je de montage, om ongelukken te voorkomen, het best aan een professional overlaten.

keukenwerkbladen marmer

Marmeren keukenwerkbladen staat prachtig in zowel strakke en moderne keukens, als in meer klassiek ingerichte keukens zoals deze. Dit aanrechtblad van Natuursteen-Stunter.be is van het populaire carrara-marmer. Dit marmer komt uit de steengroeven van Carrara, een stad in Noord-Italië, die bekendstaan om smetteloos wit en prachtig lichtgrijs geaderd marmer.

Onderhoud

Om blijvende schade te voorkomen is het noodzakelijk goed voor je marmeren keukenwerkblad te zorgen. Zo is het belangrijk het oppervlak schoon en droog te houden. Schoonmaken doe je met een vochtige doek en eventueel wat milde zeep, maar niet met bijtende middelen, zoals ontstopper, bleek of ontkalker. De poreusheid van marmer kun je tegengaan met een speciaal impregneermiddel, die de poriën vult en het oppervlak vuilafstotend maakt. Geef je keukenwerkblad maandelijks een impregnerende onderhoudsbehandeling.

Prijs

Marmeren keukenwerkbladen beginnen qua prijs nog relatief betaalbaar met €250 per vierkante meter, maar de prijzen kunnen ook vele malen hoger uitvallen. Dit wordt niet alleen bepaald door de soort marmer, maar ook door de vorm van het werkblad, de dikte, eventuele schuine of afgeronde stukken, en uitsparingen. Hoe groter het oppervlak is dat uit één deel bestaat, hoe duurder het blad wordt.

keukenwerkbladen zwart marmer

Super chic, dit zwarte, marmeren aanrechtblad met hoogglanzende afwerking van Lion-Stone.nl. De zijkanten van dit meubel zijn ook met marmer bekleed, waarvoor de platen in verstek zijn gezaagd.

Voor- en nadelen marmeren keukenwerkblad

 • + Natuurlijk product
 • + Kenmerkende, luxe uitstraling
 • + Keuze voor verschillende kleuren, aderpatronen en afwerkingen
 • + Hittebestendig
 • + Krasbestendig
 • – Niet vlekbestendig (gepolijst marmer heeft de beste eigenschappen)
 • – Onderhoudsgevoelig
 • – Flink prijskaartje

Composiet keukenwerkbladen

Met composiet combineer je de voordelen van natuursteen met de voordelen van kunststof. De twee materialen worden met een kunsthars gebonden en creëren zo een ideaal materiaal voor keukenwerkbladen. Voor composiet worden kleine steentjes natuursteen gebruikt, bijvoorbeeld graniet, kwarts of marmer. De kwaliteit hangt af van de verhouding tussen de gebruikte materialen, maar we spreken pas van graniet-, kwarts- of marmercomposiet als het materiaal voor minstens 95% uit natuursteentjes bestaat.

Aanrecht composiet

Composiet koop je ook gewoon bij Ikea.nl! Dit blad is gemaakt van steentjes kwarts, maar heeft de uitstraling van marmer.

Eigenschappen

Composiet is uitermate geschikt voor de keuken. Omdat het materiaal een hoge dichtheid heeft, is het kras-, hitte- en vochtbestendig. Bovendien is het ijzersterk en hygiënisch. Ook composiet heb je in een hoogglanzende, matte en geborstelde afwerking. Op de hoogglanzende varianten zie je snellen vette vingers en krassen, maar op de matte en geborstelde versies kunnen door het poreuze oppervlak wat sneller vlekken ontstaan.

keukenwerkbladen composiet

Ook qua kleur kun je met composiet een hoop kanten op. Wat dacht je van een strak, wit keukenblad als deze van Kamo.be?

Onderhoud

Door het gebruik van kunststof, kunnen hete pannen wel verkleuringen in het composiet veroorzaken. Ook kan composiet, net als natuursteen, thermoshock vertonen. Gebruik daarom altijd onderzetters. Vlekken verwijder je met vloeibaar schuurmiddel. Alkalische schoonmaakproducten kunnen het pigment aantasten en de kleur van het composiet beschadigen. Maak het werkblad tot slot altijd goed droog.

Keukenwerkbladen composiet

Dit aanrechtblad van RestyleXL.nl ziet eruit als zwart graniet. Prachtig in combinatie met de warme, houten keukenkastjes.

Prijs

Ook composiet is geen budgetvriendelijk materiaal. Voor al die luxe en voordelige eigenschappen moet je wel in de buidel tasten. De prijzen beginnen bij €300 per strekkende meter, maar lopen op tot wel €700 per strekkende meter.

Voor- en nadelen composiet keukenwerkblad

 • + moderne, luxe uitstraling
 • + keuze voor verschillende natuurstenen, kleuren en afwerkingen
 • + ijzersterk
 • + hygiënisch
 • + niet onderhoudsgevoelig
 • + hittebestendig
 • +/- krasbestendig (mat en geborsteld composiet wel, hoogglanzend composiet minder)
 • +/- vlekbestendig (hoogglanzend composiet wel, mat en geborsteld composiet minder)
 • – risico op thermoshock en verkleuringen
 • – flink prijskaartje

keukenwerkbladen composiet

Ook in een lichter interieur doet donker composiet het goed. Dit mooie gespikkelde keukenblad is van AanrechtFabriek.nl.

Beton keukenwerkbladen

Je hebt er flink sterke keukenkastjes voor nodig, maar dan heb je ook wel een heel uniek keukenblad: eentje van beton! Net als bij de muren of vloeren van je huis wordt dit beton van zand, cement, water en pigment gemaakt. Het pigment kun je zelf kiezen, waardoor je voor grijze, bruine en blauwachtige tinten kunt gaan. Het mengsel wordt in een mal gegoten en uitgehard. Daarna wordt het eventueel gepolierd en krijgt het een coating. Het resultaat is een stoer, industrieel aanrechtblad, dat in een moderne keuken een ware blikvanger vormt.

keukenwerkbladen beton bruin

In combinatie met de donkerbruine keukenkastjes zorgt dit betonnen keukenblad met bruine ondertoon voor een rustig geheel. Dit is een keuken van Brugman.nl.

Eigenschappen

Beton is extreem hard, slijtvast en duurzaam. Het is daarmee hitte- en krasbestendig, maar blijft door het poreuze oppervlak wel gevoelig voor vocht en vlekken. Gepolierd en gecoat beton heeft een stuk betere vochtbestendige eigenschappen.

keukenwerkbladen beton

Stoer in combinatie met wit, maar niet te kil door de warme verlichting. Dit betonnen aanrechtblad van RestyleXL.nl is op een succesvolle manier in de keuken geïntegreerd.

Onderhoud

Alhoewel het beton zelf goed tegen hitte kan, zet je er liever geen hete pannen op. De beschermlaag kan namelijk wel scheuren. Gebruik dus altijd onderzetters. Voor het schoonmaken is groene zeep het beste. Synthetische of alkalische schoonmaakmiddelen of zuurhoudende stoffen, zoals citroensap en azijn, kunnen verkleuringen veroorzaken. Door het beton zo nu en dan van een laag was of oxaanolie te voorzien, verbeteren de vochtbestendige eigenschappen ervan.

keukenwerkbladen beton minimalistisch

Bij Betonal.be weten ze alles van betonnen aanrechtbladen. Hier is ook de zijkant van het keukeneiland met beton afgewerkt. 

Prijs

Je bent voor een betonnen keukenblad toch wel rond de €500 per strekkende meter kwijt.

Voor- en nadelen betonnen keukenwerkblad

 • + stoere, industriële en moderne uitstraling
 • + keuze voor verschillende kleuren en afwerkingen
 • + extreem hard en duurzaam
 • + krasbestendig
 • +/- hittebestendig (het beton wel, de eventuele coating niet)
 • – niet vocht- en vlekbestendig
 • – onderhoudsgevoelig
 • – vereist sterke keukenkastjes
 • – flink prijskaartje

betonnen aanrechtblad

Bij Betonal.be kun je ook terecht voor hele lichtgekleurde betonnen keukenbladen. Uniek en slim gekozen in deze keuken met donkere, natuurstenen vloer.

Dekton keukenwerkbladen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dat kan kloppen, want dekton is een relatief nieuw materiaal. Het bestaat uit verschillende grondstoffen en pigmenten die met een specifieke techniek worden samengeperst. Hierdoor ontstaat een soort kunstmatig gefabriceerde steen, die niet van echte natuursteen te onderscheiden is. Door verschillende pigmenten toe te voegen kunnen allerlei kleurstellingen en tekeningen gecreëerd worden. Dekton dat eruitziet als geaderd marmer behoort bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden.

dekton aanrechtblad

Je zou denken dat dit aanrechtblad van Kamo.be van marmer gemaakt is, maar niets is minder waar. Dit is dekton!

Eigenschappen

Dekton zou zomaar eens hét materiaal voor aanrechtbladen kunnen worden, want het heeft eigenlijk alleen maar voordelige eigenschappen. Door het onder hoge druk samenpersen van de grondstoffen is dekton een ‘ultracompact’ materiaal. Dit betekent dat het bijzonder hard en sterk is, maar ook volledig vloeistofdicht en compleet hitte-, kras- en vlekbestendig. Het kan niet beschadigen, scheuren of barsten. Omdat in het productieproces geen hars wordt gebruikt, verkleurt het bovendien niet door blootstelling aan uv-straling. Dekton onderscheidt zich hiermee van echte natuursteen of composiet. Je kunt direct op het keukenblad voedsel bereiden, alhoewel je messen daar wel sneller van slijten.

keukenwerkbladen dekton

Dekton kan in verschillende diktes geproduceerd worden. Dit is een relatief dun en daardoor chic en ruimtelijk ogend keukenblad van AanrechtFabriek.nl.

Onderhoud

Je kan het met dekton eigenlijk niet verkeerd doen, want het materiaal is onderhoudsvrij en kan met alle schoonmaakmiddelen gereinigd worden. Je hebt er verder geen omkijken naar en het gaat een leven lang mee.

Prijs

Je zou verwachten dat de prijs voor een innovatief materiaal als dekton de pan uit rijst, maar dat valt mee. Dekton behoort samen met natuursteen en composiet wel tot de duurste klasse keukenbladen. Je bent er per strekkende meter tussen de €400 en €500 aan kwijt.

keukenwerkbladen dekton

Nog een prachtig voorbeeld van de structuren en patronen die mogelijk zijn met Dekton. Dit aanrechtblad van ArteGroep.nl lijkt met alle schakeringen van bruin, grijs, wit en groen net echte natuursteen.

Voor- en nadelen dekton keukenwerkblad

 • + niet van natuursteen te onderscheiden
 • + keuze voor verschillende kleuren en tekeningen
 • + ultracompact: volledig vloeistofdicht
 • + bijzonder hard, sterk en slijtvast
 • + volledig hittebestendig: scheurt en breekt niet
 • + verkleurt niet
 • + duurzaam en onderhoudsvrij
 • – flink prijskaartje

Rvs of inox keukenwerkbladen

Roestvast staal (rvs), ook wel inox genoemd, kennen we maar al te goed van de vele industriële toepassingen. Rvs is daarom ook geliefd in industriële of minimalistische interieurs. Met rvs kun je alle kanten op. Je kunt er zowel rechte platen als rondingen mee maken en de gootsteen dus volledig in het werkblad integreren. Ook is rvs geschikt voor achterwandbekleding en zijwanden.

keukenwerkbladen rvs geïntegreerde gootsteen

Met rvs kan de gootsteen in het keukenblad geïntegreerd worden voor een extra strakke afwerking. In deze keuken van DovyKeukens.be voorkomt het opstaande randje bovendien waterschade aan de muur. Ook zorgt dit ervoor dat de randjes eenvoudig schoon te houden zijn.

Eigenschappen

Rvs is hitte- en vochtbestendig en voedsel laat er geen vlekken op achter. Dat maakt het een uitermate geschikt materiaal voor in de keuken. Het krast wel relatief snel, maar dat is nu juist ook wel weer de charme van het materiaal. Je ziet er wel gauw waterkringen en vette vingers op. Omdat je snel geneigd bent een doekje over het rvs te halen als er vlekken op zitten, is het een heel erg hygiënisch materiaal dat ook veel in restaurantkeukens wordt toegepast.

keukenwerkbladen rvs

Deze keuken heeft echter een hele andere uitstraling dan een restaurantkeuken. Het spiegelende rvs keukenblad van Keuken-Blad.be vormt een spannend contrast met de sterk gevlamde, houten keukenkasten.

Onderhoud

Water en zeep zijn voldoende om rvs te onderhouden. Hardnekkige vlekken of kalkaanslag verwijder je met speciale rvs-onderhoudsmiddelen.

Prijs

De prijzen voor rvs lopen behoorlijk uiteen, maar je hebt als een rvs keukenwerkblad vanaf €200 per strekkende meter. Je kunt het dus relatief goedkoop houden!

rvs aanrecht

Rvs komt misschien nog wel het best tot zijn recht in industriële interieurs. Dit is een stoere keuken van RestyleXL.nl.

Voor- en nadelen rvs keukenwerkblad

 • + typische, industriële uitstraling
 • + geïntegreerde gootsteen mogelijk
 • + zeer hygiënisch
 • + hitte- en vochtbestendig
 • + onderhoudsarm
 • + mogelijkheid tot aantrekkelijk prijskaartje
 • – niet krasbestendig
 • – weinig tot geen keuze in kleur of afwerking

Keramiek keukenwerkbladen

Keramiek bestaat natuurlijk al ontzettend lang, maar wordt pas sinds kort gebruikt voor keukenwerkbladen. Het wordt gemaakt van een mengsel met porselein en klei, wat onder hoge temperatuur wordt gebakken en samengeperst. Keramiek is in ontelbaar veel kleuren leverbaar en er kunnen zelfs patronen in worden aangebracht. Een keramisch keukenwerkblad staat strak en modern en past goed in een minimalistische keuken.

keukenwerkbladen keramiek geaderd

Ook met keramiek is een schitterend geaderd patroon mogelijk. Deze keuken van ArteGroep.nl heeft daardoor een wel heel luxe uitstraling gekregen.

Eigenschappen

Het grootste voordeel van keramiek is dat het volledig hitte-, kras- en vloeistofbestendig is. Je kunt er prima een loeihete pan op zetten en je kan er met je scherpste mes een citroen op snijden. Er dringt niks in het materiaal door, zelfs geen bacteriën en schimmels. Keramiek is dan ook heel hygiënisch. Een nadeel is dat keramiek niet goed tegen stoten kan. Laat je een hard voorwerp vallen of stoot je tegen een van de randen van het werkblad, dan loop je de kans dat het materiaal barst of splintert.

keukenwerkbladen keramisch

Dit keramische aanrechtblad van UwKeukenblad.nl loopt mooi aan de zijkant van het keukeneiland door. Dit kan heel strak gedaan worden door de keramische platen in verstek tegen elkaar aan te plaatsen. Zo ontstaat een netjes afgewerkt geheel.

Onderhoud

Je houdt keramiek heel eenvoudig schoon: een vochtige doek of een sopje is vaak al voldoende. Boenen met een schuursponsje mag bovendien gewoon. Verder onderhoud is niet nodig!

Prijs

De prijs van keramiek is sterk afhankelijk van je wensen, maar je kunt rekening houden met zo’n €300 tot €500 per strekkende meter

keramische aanrecht

Door de glans doet keramiek het uitermate goed in keukens met hoogglanzend lakwerk. Dit witte aanrechtblad van Keuken-Blad.be past dan ook perfect in deze shiny, minimalistische keuken.

Voor- en nadelen keramiek keukenwerkblad

 • + strakke, moderne uitstraling
 • + eindeloos veel keuze qua kleuren en patronen
 • + volledig hitte-, kras- en vloeistofbestendig
 • + zeer hygiënisch
 • + eenvoudig te reinigen
 • + onderhoudsvrij
 • – risico op stootschade
 • – flink prijskaartje

Om rekening mee te houden

Als je de keuken helemaal zelf samenstelt, wordt het keukenwerkblad ook helemaal op maat gemaakt. Meestal kun je kiezen voor verschillende diktes en dieptes, waarbij je met zwaardere materialen rekening moet houden met voldoende ondersteuning. Met de keukenkastjes bepaal je hoe hoog het werkblad gemonteerd wordt. Tussen de 90 en 95 centimeter is ideaal, maar je kunt dit ook laten afhangen van de persoon die veel kookt.

Een op maat gemaakt keukenblad levert een prachtig resultaat op, maar je moet er wel even geduld voor hebben. Het opmeten kan namelijk pas beginnen als alle keukenkasten zijn geplaatst. Zo weet je zeker dat het werkblad straks op de millimeter past. Heb je al een mooie keuken? Dan kun je het uiterlijk ervan eenvoudig een upgrade geven door alleen een nieuw keukenwerkblad aan te schaffen!

Bekijk ook:
IKEA keuken customizen
Een hippe bar in je keuken
Open keuken kastjes

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

 • Reply
  In zeven stappen je keuken renoveren - THESTYLEBOX
  19 juli 2021 at 07:01

  […] voor als je niet aan het koken bent, heel belangrijk. Zorg bijvoorbeeld voor spotjes boven je werkblad, zodat je niet in je eigen licht staat te […]

 • Leave a Reply