THESTYLEBOX

Badkamer inspiratie

Vinyl tegels en planken in de badkamer


Vinyl tegels en planken zijn erg populair voor in de badkamer, vanwege een aantal praktische voordelen. Overweeg jij ook om voor deze badkamervloer te kiezen? Op deze pagina kan je lezen wat de voordelen zijn van vinyl tegels en planken in de badkamer, maar we benoemen ook een aantal noemenswaardige nadelen. En natuurlijk laten we ook een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden zien van badkamers met vinyl tegels of planken op de vloer. Kijk snel verder!

vinyl tegels en planken in de badkamer

Als het gaat om de badkamervloer, dan heb je verschillende opties. Zo zijn keramische of porseleinen tegels erg populair, die verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende stijlen, kleuren en maten. Wil je een naadloze vloer, dan kan je ook kiezen voor een gietvloer of bijvoorbeeld betonstuc of microcement. Maar wat tegenwoordig ook erg populair is als vloer in de badkamer, zijn vinyl tegels en planken. Vergelijkbaar met hierboven genoemde badkamervloeren, zijn vinyl tegels en planken en stuk goedkoper. Zit je er ook aan te denken om vinyl tegels en planken als vloer te nemen in jouw badkamer? Lees hieronder wat de voordelen en nadelen zijn, en raak geïnspireerd van de mooie inspiratie voorbeelden van vinyl vloeren, die verkrijgbaar zijn bij FloorHouse.

Voordelen

Niet voor niets zijn vinyl tegels en planken erg populair voor in de badkamer. Naast dat ze simpelweg geschikt zijn als badkamervloer, zijn ze ook relatief goedkoop, onderhoudsvriendelijk, en voelen erg comfortabel aan de voeten.

Goedkoop

Vinyl tegels en planken zijn vrij goedkoop om te kopen en te installeren in de badkamer. Het is zelfs veel goedkoper dan luxe vloertegels, terwijl je wel een vergelijkbare mooie uitstraling krijgt. Als je op zoek bent naar een goedkope vloeroptie voor je badkamer, dan zijn vinyl tegels of planken een heel goed alternatief.

Mooie lichte badkamer met de IVC Primero Click Tiles limestone 46942

Mooie lichte badkamer met de IVC Primero Click Tiles limestone 46942

Makkelijk te onderhouden

Een ander belangrijk voordeel van vinyl tegels en planken is onderhoud – een vinylvloer is namelijk super onderhoudsvriendelijk. Niet alleen kan je het heel eenvoudig schoonmaken, je hoeft ook niet veel te doen om ze lang mooi te houden. Het materiaal heeft weinig onderhoud nodig en je hoeft het alleen maar regelmatig te vegen of te dweilen.

Waterafstotend

Vinyl tegels en planken bieden een verbazingwekkende waterbestendigheid, dankzij de nieuwste technologieën. Je kunt dus comfortabel douchen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van de vloer met water. Let wel op dat de randen goed afgekit worden met waterdichte kit. Alleen dan voorkom je dat water onder de vloer kan komen.

Mooie lichte klik vinyl in een stoere badkamer - IVC Ultimo Click Tiles glint cement 46127

Mooie lichte klik vinyl in een stoere badkamer – IVC Ultimo Click Tiles glint cement 46127

Comfortabel

Vergeleken met andere vloermaterialen voor de badkamer, voelen vinyl tegels en planken vrij zacht, warm en comfortabel aan onder je voeten. Vooral voor de badkamer is dit dus een heel fijn detail, omdat de vloer altijd koud en nat is door water en vocht. Vinyl tegels en planken zijn een betere isolator dan andere materialen en zijn dus comfortabeler om lang op te staan.

Groot aanbod

Vinyl tegels en planken zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen, kleuren en maten. Houd je van strak modern? Kies dan voor strakke egale tegels. Ben je fan van de industriële stijl? Ga dan voor stoere betonlook vinyl tegels. Houd je meer van luxe, klassiek of landelijk? Dan zou je het beste kunnen kiezen voor vinyl tegels met een mooie natuurstenen look of bijvoorbeeld warme houtlook vinyl planken. Van welke badkamerstijl je ook houdt, er is altijd wel een passende vinyl tegel of plank verkrijgbaar.

De collectie PURE Click Stone 612 vinyl tegels van Berry-Alloc is in tegenstelling tot echte natuursteen tegels heel gemakkelijk te plaatsen – dankzij het innovatieve pure clicksysteem.

De collectie PURE Click Stone 612 vinyl tegels van Berry-Alloc is in tegenstelling tot echte natuursteen tegels heel gemakkelijk te plaatsen – dankzij het innovatieve pure clicksysteem.

Nadelen

Naast de voordelen, heb je met heeft vinyl tegels en planken ook te maken met een aantal nadelen. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen voor je op een rijtje gezet.

Moeilijk te verwijderen

Het eerste grote probleem van vinyl tegels en planken is dat het vrij moeilijk te verwijderen is. Als je de beslissing neemt om het vast te lijmen, zullen je aannemers het heel moeilijk hebben om het te verwijderen. Dit kan behoorlijk overweldigend zijn, vooral wanneer je voor tijdelijke doeleinden een vinyl vloer in de badkamer installeert. Heb je hier geen zin in? Dan zou je kunnen kiezen voor klik vinyl.

De Tarkett Starfloor Click 30 Tile puzzle light blue 36001006 kenmerkt zich met een super leuk geometrisch patroon.

De Tarkett Starfloor Click 30 Tile puzzle light blue 36001006 kenmerkt zich met een super leuk geometrisch patroon.

Kwetsbaarder voor deuken en gaten

Hoewel vinyl plankenvloeren behoorlijk duurzaam zijn, is het vrij zacht vergeleken met andere materialen zoals tegels, hardhout en laminaat. Dit materiaal kan gemakkelijk worden doorboord met scherpe materialen zoals een mes. Een activiteit zoals het op de grond schuiven van een metalen stoel kan ook het vinyl beschadigen. Als je zware voorwerpen bovenop de vinylvloer hebt, kan deze bovendien tekenen van deuken vertonen.

Een niet-duurzame toplaag

Vinyl tegels en planken worden geleverd met een toplaag die niet erg duurzaam is. Het is niet UV-bestendig en kan in korte tijd tekenen van verkleuring en vervaging vertonen. Als je de beslissing neemt om vinyl in een sterk zonovergoten kamer te plaatsen, moet je overwegen manieren te vinden om de hoeveelheid licht te beperken, omdat dit de schade aan je vinylvloer helpt verminderen.

Het resultaat van de nieuwste click-vinyl technologie draagt de naam “Ultimo”. Elke plank is opgebouwd uit 8 verschillende lagen, om u een briljant houten of stenen decor te garanderen, een 100% vochtbestendigheid aan te bieden en met een geteste geluidsdemping te kunnen overtuigen.

Het resultaat van de nieuwste click-vinyl technologie draagt de naam “Ultimo”. Elke plank is opgebouwd uit 8 verschillende lagen, om u een briljant houten of stenen decor te garanderen, een 100% vochtbestendigheid aan te bieden en met een geteste geluidsdemping te kunnen overtuigen.

Niet-biologisch afbreekbaar

Vinyl tegels en planken zijn niet biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze niet kunnen worden gerecycled. Het kan dus het milieu op een negatieve manier beïnvloeden. Dit is geen goed nieuws voor die milieubewuste individuen.

Weinig tot geen effect op de waarde van uw huis

Vinyl tegels en planken zijn vrij goedkoop te installeren. Hiermee kan je misschien veel geld besparen, maar deze bijtelling heeft geen effect op de waarde van je woning. Daarom, als je van plan bent je huis binnenkort te verkopen, wil je misschien een ander materiaal zoals tegels op de badkamervloer gebruiken.

Nu je op de hoogte bent van wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn van vinyl tegels en planken, kan je een betere bepalen of een vinylvloer de juiste keuze is voor jouw badkamer. Heel veel succes met je keuze!

Mooie badkamer met stoere grijze pvc tegels - IVC Primero Click Tiles ocean slate 36975

Mooie badkamer met stoere grijze pvc tegels – IVC Primero Click Tiles ocean slate 36975

Bekijk ook:
5x PVC ideeën voor in de slaapkamer
Klik-PVC trends van 2020: Gerflor Senso Clic 30 & Virtuo Clic 30 met innovatief kliksysteem
Klik PVC vloer of te verlijmen PVC vloer kopen? – Waar moet je op letten bij aanschaf?
75x Badkamers voorbeelden
50x Badkamer ideeën voor elke stijl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply