THESTYLEBOX

Woonkamer inspiratie

Klik PVC vloer of te verlijmen PVC vloer kopen? – Waar moet je op letten bij aanschaf?


In de laatste jaren zijn er steeds meer fabrikanten op de snelgroeiende PVC laminaat markt verschenen. Dankzij de enorme concurrentie op de “PVC kliklaminaat” en “lijm PVC vloeren” markt is de prijs enorm omlaag gegaan. In het geval van prijsvechters en bouwmarkten is dit vooral te merken, zij bieden veelal producten aan die minder dan €20,00 per vierkante meter kosten, deze komen voornamelijk uit Azië en zijn instapmodellen.

Kies de juiste PVC vloer met slechts een aantal criteria

Hier zijn een aantal richtlijnen waar je als consument op moet letten bij aanschaf van een PVC vloer, zonder nare verassingen tegen te komen na het leggen. De richtlijnen zijn bedoeld voor beide de klik en de plak variant. De klik PVC variant is populairder onder de doe-het-zelvers, dit komt doordat het minder ervaring vereist dan de plak variant. In het ergste geval loop je het risico dat er een vloer in huis gehaald wordt die gevaarlijke ftalaten of weekmakers bevatten, deze vloeren zullen enorm uitzetten als ze blootgesteld worden aan zonlicht, en vervolgens permanent zullen vervormen of schade zullen oplopen.

Veelgemaakte fouten: een hogere gewicht staat niet gelijk aan hogere kwaliteit!

De gewone consument denkt vaak dat een hogere gewicht in een PVC vloer, gelijk staat aan een hogere kwaliteit vloer. Dit komt door het feit dat men denkt dat er meer materialen in verwerkt zijn, en dat dit leidt tot een stevigere vloer, maar het tegenovergestelde is waar: slechts een aantal eindconsumenten weten dat vooral bij goedkope producten, een hoger totaal gewicht klik PVC en plak PVC wordt geproduceerd met goedkope materialen, en vervolgens opvulmaterialen worden gebruikt om de vloer zwaarder te maken.

Elke PVC vloer is uiteindelijk gemaakt van een samenstelling van materialen, maar de eindgebruiker zal nooit de exacte samenstelling weten. Hoogwaardige producten worden gekenmerkt door fysiek betere eigenschappen, maar hebben absoluut geen correlatie met het totale gewicht van het product. Ervaring wijst uit dat de wijze waarop de vloer gebouwd is velenmalen belangrijker is dan de vulmaterialen die gebruikt zijn, dit heeft effect op de vormvastheid van de vloer, en hebben uiteindelijk een lagere gewicht. De zwaardere, en fysiek gezien, slechtere vloeren zijn over het algemeen goedkoper en aanzienlijk zwaarder.

De eeuwige discussie over weekmakers – wat je moet weten over weekmakers in PVC vloeren

Naast de klassieke vinyl of PVC, wordt er in elk PVC ontwerp, ongeacht of het om klik PVC of plak PVC gaat, weekmakers toegevoegd om het broze PVC materiaal elastisch te krijgen. Echter, moet er wel gezegd worden dat niet elke weekmaker automatisch gevaarlijk of schadelijk is voor de gezondheid, weekmakers zijn te vinden in alledaagse producten, bijvoorbeeld tandenborstels, speelgoed, of waterflessen.

Voordat je een PVC vloer aanschaft, is het verstandig om precies te weten welke weekmakers er in de vloerbedekking gebruikt zijn. Als je een product ziet die ftalaten bevat, koop deze dan vooral niet! Gelukkig zijn tegenwoordig ftalaat bevattende PVC vloeren nauwelijks meer te verkrijgen op de markt, vooral als er voor een bekende fabrikant gekozen wordt, die in Europa produceert. Dit komt namelijk door strenge regelgeving in Europa die het verbiedt om ftalaten te gebruiken.

De geur – een hoogwaardige PVC vloer herkennen met je neus

Een reukervaring die enigszins speciaal, maar ook lelijk is, is om voor een container te staan met klik of plak pvc vloeren vanuit Azië, wanneer – die direct uit de fabriek komt, en vervolgens voor het eerst wordt geopend op Europese bodem na een aantal weken op zee.

Interessant genoeg willen veel eind consumenten de geur van een nieuwe auto behouden, maar er zijn er maar weinig die zich zorgen maken over de impact van dat soort uitstoot. Let er daarom op dat een waarneembare geur bij een PVC vloer automatisch betekent dat er sprake is van een hogere verdamping, en dus ook een lagere kwaliteit product. Hoogwaardige klik en plak PVC hebben een lage uitstoot en zouden geen onaangename geuren moeten veroorzaken.

Een goedkope PVC vloer herkennen? Let op herhalende patronen in de planken

Klik PVC en plak PVC zijn beiden zo succesvol dankzij het feit dat ze authentieke natuurlijke beelden creëren, maar hebben beide prijs en praktische voordelen over écht hout of stenen vloeren. Het is daarom cruciaal, om een natuurlijke look na te bootsen, dat zoveel mogelijk verschillende PVC planken of tegels in dezelfde kamer liggen. Dezelfde knoesten om de paar meter ziet er saai uit, maar ook extreem nep en goedkoop.

Om kosten laag te houden, maken fabrikanten van goedkope vloeren, hun vloeren met slechts enkele patronen, omdat het zou betekenen dat ze meer kosten kwijt zouden zijn aan het printen van meer patronen. Hoogwaardige PVC vloeren kunnen daarom herkent worden door het feit dat er geen repeterende patronen gevonden kunnen worden, zelfs in grote kamers.

Klik PVC: Hoogwaardige profielen laten een snelle, eenvoudige en veilige installatie toe

Als het gaat om klik PVC vloeren, dan moet men opletten op de kwaliteit van het klik systeem. Goedkoop geproduceerde PVC vloeren hebben vaak een slecht profiel, dit maakt niet alleen het leggen moeilijker, maar kan er ook voor zorgen dat de randen gemakkelijk afbreken. Dit komt vaak voor bij voordeelwinkels, als er dan naast de PVC vloer pallets kleine fragmenten op de vloer ziet liggen, dan is dit vaak een indicatie dat het om slechte producten gaat.

Een ander gevaar bij slechte profielen is dat planken eenvoudig uit het klik systeem glijden, dit is vooral te merken als er enigszins hitte bij komt kijken. Dit veroorzaakt frustraties en irritaties tijdens en na het leggen van de vloer.

Lijm- en klik PVC van kwaliteitsfabrikant Forbo – geproduceerd in Europa

Vloeren fabrikant Forbo, bekend uit Zwitserland, valt op dankzij zijn brede en aantrekkelijke productlijnen die milieuvriendelijk, natuurlijk linoleum, hoogwaardige PVC vloeren, antislip systemen, tapijt tegels, naaldvilt, en Flotex – een wasbare textielvloer. Forbo is wereldwijd actief en voorziet vele regio’s van vloerbedekkingen. Dankzij de globale aanwezigheid van het bedrijf, is het mogelijk voor hun om dicht bij dynamische markten te vestigen, hierdoor is Forbo de eerste keuze als lokale partner voor globale klanten.

Dankzij de kwaliteitseigenschappen en aantrekkelijke ontwerpen van de producten, worden Forbo vloerbedekkingen vaak gebruikt in gebouwen in de publieke en commerciële sector zoals, warenhuizen, ziekenhuizen, scholen, bibliotheken, kantoren, hotels, restaurants, maar ook in woonhuizen.

Forbo Allura – hét merk voor hoogwaardige PVC vloeren

De fabrikant Forbo combineert het assortiment van PVC vloeren in hun dochtermerk “Forbo Allura”. Binnen de wereld van hoogwaardige PVC vloeren, biedt Forbo niet alleen hoge kwaliteit klik PVC, maar ook lijm PVC en zelfs loose-lay PVC planken.

Forbo Allura toont flexibiliteit, niet alleen als het gaat om installatie mogelijkheden, maar ook als het gaat om de brede toepassingsmogelijkheden: Forbo PVC vloeren zijn beschikbaar in drie versies, met ieder een verschillende slijtlaag, zo is er een collectie met een slijtlaag van 0,30mm dik, deze is voornamelijk bedoeld voor residentieel gebruik, maar de producten met een slijtlaag van 0,55 mm, zijn bedoeld voor commercieel gebruik. Voor zeer intensief gebruikte gebieden, of industrieel gebruik is er zelfs een variant met een slijtlaag van 0,70 mm.

Een korte samenvatting: deze aspecten maken Forbo Allura een hoogwaardige PVC vloer

De Forbo PVC vloeren die geproduceerd zijn in Nederland zijn over het algemeen lichter qua gewicht ten opzicht van de Aziatische PVC vloeren, dit komt doordat de producten geen goedkope vulmaterialen bevatten. Hierdoor hebben de PVC vloeren een hogere vormvastheid en flexibiliteit. Om dit te kunnen garanderen in hun producten, gebruikt Forbo beide hoogwaardige glasvezel en PVC op de achterkant van hun PVC planken.

Hiernaast is soms de PVC die gebruikt wordt in hun productie gerecycled uit hun eigen productie. Met extra vormvastheid en flexibiliteit, hebben de klik PVC vloeren ook nog een hogere kwaliteit klik systeem, hierdoor wordt het leggen eenvoudiger en ontstaat er een mooier patroon ten opzichte van de slechtere goedkope producten.

Individueel ontwerp voor elke plank

Naast de uitstekende technische data, worden de Forbo Allura vloeren ook gekenmerkt door hun unieke ontwerp elementen. In het geval van Aziatische producten, zal de eindconsument dat na het leggen van de vloer, er herhalende patronen te vinden zijn in de decors van de individuele planken.

Met de plak PVC en klik PVC van Forbo, zal je niet snel replica planken vinden, dit komt doordat de verschillende decors zijn ontworpen door hun interne ontwerp afdeling. Een innovatief synchroon reliëf structuur zorgt ervoor dat elke plank uniek aanvoelt. Hiernaast hebben alle PVC planken een 4-zijdige v-voeg, dit creëert een aantrekkelijke en authentieke voeg ontwerp.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply