THESTYLEBOX

Interieur ideeën Keuken inspiratie Woonkamer inspiratie

10x Ronde eethoek


Wil jij graag een ronde eethoek inrichten in huis, maar je hebt nog geen idee hoe en wat? Naast de verschillende voordelen van een ronde eettafel, hebben we op deze pagina ook de mooiste inspiratie voorbeelden van mooie ronde eethoeken, leuke ideeën en handige tips voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder en ga direct aan de slag!

De eethoek is tegenwoordig meer dan alleen een plek om te eten, het is het sociale middelpunt in huis geworden. Het beste uit je eethoek halen, begint met het kiezen van de grootte en vorm die het beste bij de eethoek van je huis passen. Voor velen is het traditionele rechthoekige ontwerp bijna een automatische keuze, maar soms is een ronde eettafel ook een heel goed idee. Sterker zelfs, een ronde eettafel biedt verschillende voordelen ten op zichte van de rechthoekige of vierkante eettafels.

Voordelen ronde eethoek

  • Betere stroom en ruimte – Doordat er geen hoeken zijn aan een ronde eettafel, ontstaat er meer ruimte zodat mensen rond kunnen lopen en bij hun stoel kunnen komen. Een ronde tafel is zeer geschikt voor eetkamers in formele stijl, maar ook voor een meer open indeling waar het eetgedeelte aan de zijkant is in een grotere kamer.
  • Betere persoonlijke interactie – Een bekend probleem met een grote rechthoekige tafel is dat het wat lastig is om een gesprek te voeren tussen mensen die aan de ene kant van de tafel zitten en mensen die aan de andere kant van de tafel zitten, vooral als ze aan dezelfde kant van de tafel zitten. Met een ronde eettafel heb je dit probleem niet. Er is ook een gevoel van openheid dat je juist aanmoedigt om met anderen te praten.
  • Perfect voor een kleine eethoek – Een ronde eethoek is perfect als je bijvoorbeeld een kleine keuken of een kleine woonkamer hebt. Door het ontbreken van de werkelijke hoeken van de tafel, neemt een ronde eethoek minder ruimte in beslag, terwijl je er met net zoveel of meer mensen aan kunt zitten. Bovendien, omdat iedereen een beetje schuin staat ten opzichte van degenen naast hen, is er minder een druk gevoel dat je krijgt als je schouder aan schouder zit met degenen aan een rechthoekige tafel.

ronde eethoek

Is een ronde eethoek een goed idee?

Een ronde eethoek biedt dus verschillende voordelen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat vierkante of rechthoekige eettafels minder goed zijn. Welke vorm eettafel het beste is voor jouw eethoek, is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een aantal tips en tricks om daarachter te komen.

  • Meet je eethoek op – Naast de afmetingen van de ruimte, is het ook belangrijk om de mogelijke obstakels op te nemen, zoals deuren, ramen, kasten, andere meubels, noem maar op, zodat je weet waarmee je rekening moet houden. Van daaruit kan je een goede start maken bij het vinden van de juiste tafelmaat en -vorm.
  • Afplakken – Een handige tip om de vorm van de eettafel te bepalen is door verschillende vormen uit te proberen, door de vorm van de eettafel na te bootsen met tape. Het voordeel van het gebruik van masking tape, is dat je het makkelijk kunt plakken, en net zo makkelijk weer kunt verwijderen, zonder sporen achter te laten. Vergeet niet om ook de stoelen rondom je fictieve eettafel te zetten.

In onderstaande eethoek is de ronde eettafel op een groot rond vloerkleed geplaatst, waarmee de eethoek mooi gekaderd is. De mooie design eettafel van hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

ronde design eettafel hout

1. Ronde eethoek in klein eenkamerappartement

Hierboven hebben we het al gehad over dat een ronde eethoek een goed idee is als je niet zoveel ruimte hebt. Dit appartement is daar het perfecte voorbeeld van – een klein eenkamerappartement met slechts een woonoppervlakte van 31 vierkante meter. De ronde eethoek is ingericht tussen de open keuken en de kleine woonkamer. Daar vind je een mooie kleine ronde eettafel met daaromheen vier witte eetkamerstoelen.

ronde eethoek klein eenkamerappartement open keuken

ronde eethoek klein eenkamerappartement open keuken

2. Ronde eethoek in woonkamer

Dit appartement is een stuk groter dan bovenstaand appartement. Ze hebben in deze woonkamer dan ook een echte volwaardige ronde eethoek ingericht.  Er is gekozen voor een mooie Scandinavische ronde eettafel met een wit tafelblad en schuinlopende houten poten. De houten eetkamerstoelen met de gevlochten zittingen passen er perfect bij.

ronde eethoek woonkamer

ronde eethoek woonkamer

3. Grote ronde eethoek in keuken

Een ronde eethoek is niet alleen een goed idee als je weinig ruimte hebt, ook als je een grote eethoek wilt inrichten, kan een ronde eettafel prachtig staan. Dit laat onderstaande eethoek van een schitterend karakteristiek appartement zien. De eethoek is ingericht in de half open keuken, die gekenmerkt is door super mooie originele details, zoals de ornamenten aan het plafond, de hoge plinten en de deurkozijnen en deurposten. In het midden van de keuken is een groot vintage vloerkleed geplaatst met daarop een mooie grote ronde eettafel, met daaromheen zes eetkamerstoelen. Indien gewenst kunnen er zelfs meer eetkamerstoelen bij geplaatst worden. De hanglamp boven de ronde tafel past er ook geweldig bij.

grote ronde eethoek keuken

grote ronde eethoek keuken

4. Lichte moderne keuken met ronde eethoek

Deze lichte moderne keuken met ronde eethoek ziet er geweldig uit. De strakke grijze keuken vormt een heel bijzonder contrast ten op zichte van de klassiek visgraat vloer. De grote ramen zijn natuurlijk ook super fijn die voor en mooie lichtinval zorgen. Bij de ramen is dan ook de eethoek ingericht met een grote ronde witte eettafel, met daaromheen zes stijlvolle bruine leren eetkamerstoelen. De moderne kroonluchter boven de tafel maakt het helemaal af.

minimalistische moderne keuken ronde eethoek

minimalistische moderne keuken ronde eethoek

5. Ronde eethoek tegen de muur

Veel mensen denken vaak dat je een ronde eethoek altijd van de muur moet inrichten. Maar onderstaande ronde eethoek laat zien dat het ook heel mooi kan zijn om een ronde eettafel tegen de muur te plaatsen. Perfect om ruimte te besparen als je weinig ruimte hebt, maar het ziet er ook gewoon erg stijlvol uit. Heb je een keer gasten over de vloer die blijven eten, dan kan je heel eenvoudig de tafel van de muur plaatsen, zodat er een extra stoel bij kan.

ronde eethoek tegen muur

ronde eethoek tegen muur

6. Ronde eethoek in kleine keuken

Het interieur van dit kleine appartement met één slaapkamer in Moskou biedt de eigenaren een gevoel van volledige harmonie en rust dankzij het gekozen kleurenschema en het moderne ontwerp. Het is opmerkelijk dat de woning zich in het oude huis uit de jaren ’60 bevindt met lage plafonds van 2,65 m, maar de ontwerper slaagde erin alle tekortkomingen weg te werken en een echt comfortabele en gezellige ruimte te creëren. Dat geldt ook voor de ronde eethoek die ingericht is in de super leuke kleine keuken. De glazen wand met de daarin verwerkte dubbele glazen deuren zijn ook geniaal bedacht.

ronde eethoek kleine keuken

ronde eethoek kleine keuken

7. Ronde eethoek in met eetbank

Zou jij graag in jouw eethoek eetkamerstoelen willen combineren met een eetbank? Nice! Dit is niet alleen mogelijk bij een rechthoekige of vierkante tafel – ook bij een ronde eethoek kan een eetbank er geweldig leuk uitzien. Onderstaande ronde eethoek is ontworpen door de ontwerpers van Kira David Design, die een mooie witte klassieke eetbank hebben gecombineerd met twee houten eetkamerstoelen rond de witte eettafel.

ronde eethoek eetbank

8. L-vormige ronde eethoek

Vind je het fijn om aan een eetbank te zitten rond de eettafel, en zou je daarmee meer zitplekken willen creëren rondom een ronde eettafel? Dan zou je kunnen overwegen om een l-vormige vaste bank te maken. Deze mooie ronde eethoek hebben we gevonden bij Kym Maloney Design. Het is een super knusse eethoek geworden met een l-vormge zwevende houten bank, een ronde witte eettafel en twee zwarte eetkamerstoelen. In plaats van een hanglamp is hier gekozen voor twee stoere zwarte wandlampen.

l-vormige ronde eethoek

Bekijk ook:
10x Houten eettafels
Ronde tafeltjes
Ronde tafeltjes
Ronde eetkamertafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply