THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Traplift passend bij het interieur


De montage van een traplift in huis is bepaald geen klus voor de doe-het-zelver. Installatie gebeurt altijd door een professional. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen keuze hebt: de moderne traplift kan voor een groot deel worden afgestemd op het interieur.

mooie traplift interieur

Wanneer de situatie vraagt om een traplift in huis, is het inschakelen van een gespecialiseerde trapliftleverancier noodzakelijk. Montage dient altijd te gebeuren door een professional: een traplift moet aan strenge wettelijke veiligheidseisen voldoen alvorens deze mag worden gebruikt. De monteur is verantwoordelijk voor montage op de voorgeschreven wijze. Hoe handig jij zelf ook bent: installatie van een traplift is dus geen DIY-project.

Compact design
Maar dat betekent niet dat jullie geen invloed hebben op wat er in huis wordt geplaatst. De traplift van nu kan namelijk in belangrijke mate worden afgestemd op het interieur in jullie woning. Bij elke interieurstijl is een passende traplift leverbaar. Vrijwel alle exemplaren hebben een compact design, zodat de ruimte die zij innemen minimaal is. Wanneer hij niet wordt gebruikt kan de traplift worden ingeklapt. Samen met de adviseur bepaal je op welke plek de traplift wordt geparkeerd op de momenten dat deze niet wordt gebruikt. De stoel gaat omhoog- en omlaag over een rail. Een enkele rail is tegenwoordig de norm. De dunste enkele rail op de markt is zes centimeter in doorsnede.

compacte traplift

Passende kleur
Voor de stoelbekleding is er keuze uit een tiental kleuren. Van rood naar blauw, en van grijs naar zandkleur. Samen met jullie wordt gekeken naar een traplift in een kleur die past bij de trap. De rail wordt standaard geleverd in crème wit, maar ook daarin zijn diverse andere keuzes te maken. Jullie wensen staan centraal. Een traplift op een wenteltrap in een villa of een krappe, steile trap in een knus stadsappartement: in principe is in elk huis een maatwerkoplossing realiseerbaar. Tijdens het bezoek thuis brengt de adviseur de situatie tot op de millimeter nauwkeurig in kaart. Met die gegevens wordt een ontwerp op maat gemaakt.

neutrale traplift kleur grijs

Bekijk ook:
8x Lift in huis
De beste materialen voor een traprenovatie
Open trap dichtmaken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply