THESTYLEBOX

Interieur ideeën

8x Lift in huis


Lift in huis

De meeste mensen hebben een trap in een huis met meerdere verdiepingen, maar soms kan een lift in huis een heel goed idee zijn. Het is natuurlijk een luxe, maar als je een huis hebt met meer dan vier verdiepingen, dan is een lift zéker geen overbodige luxe. Voor sommigen is het zelfs een musthave, zoals voor ouderen of mensen mensen met een handicap. Een lift kost wat, maar tegelijkertijd maakt het je huis ook meer waard. Hoe tof is het als je kan zeggen dat je een lift in huis hebt. Vandaag willen we jullie inspireren met de mooiste, leukste en meest praktische inspiratie voorbeelden en ideeën voor een lift in huis!

1. Downtown Mexico

Is dit niet de meest stoere lift die je ooit hebt gezien? Ok, we geven toe, het is niet de lift van een huis. Het is namelijk de lift van een Downtown Mexico, een super stoer hotel gelegen in Mexico-stad. Downtown Mexico combineert koloniale 17e-eeuwse grandeur met een rauw industrieel randje en integreert de lokale inheemse cultuur in zijn concept terwijl het zijn locatie in de wijk Centro Histórico in Mexico-stad viert. De super stoer industriële trap behoort absoluut tot één van de geweldige blikvangers van het hotel!

Lift downtown mexico

2. Industriële loft uit New York

Dit is wel een echte woning. Niet zomaar één, maar een super stoere industriële loft uit New York. De loft is gelegen in Soho met uitzicht op de skyline van Lower Manhattan. Interieurontwerpster Becka Shea heeft het loft appartement ingericht, waarbij originele details, zoals de stoere houten balken gecombineerd zijn met een strakke afwerking en moderne gemakken. Zo is het appartement bereikbaar met een hele stoere lift, waar je direct in de geweldige luxe keuken uitkomt! Klik hier om meer foto’s van deze loft te zien!

Lift industriële loft New York

3. Modern herenhuis

Tel Aviv Townhouse 1 is een project van de in Israël gevestigde ontwerper Pitsou Kedem. De zes verdiepingen tellende woning beschikt over enorme panoramische ramen, waar je uitzicht hebt over de stad. Naast een indrukwekkende stoere zwarte stalen trap, vind je in het appartement ook een bijpassende stoere lift. Dat is wel zo makkelijk als je zes verdiepingen hebt. Klik hier voor de hele binnenkijker.

lift modern herenhuis

4. Traplift

Voor sommigen is een lift in huis een luxe, terwijl er ook mensen zijn die niet zonder trap kunnen. Ouderen bijvoorbeeld die niet zo mobiel zijn. Voor hen is het niet te doen om telkens de trap op en af te lopen. Hetzelfde geldt ook voor mensen met een handicap. In plaats van te verhuizen naar een woning op de begane grond, is het dus mogelijk om een trap in huis te nemen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Je hebt speciale huisliften, maar je hebt ook trapliften. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een traplift. Er zijn trapliften voor iedere trap. Of je nou een rechte trap hebt of een trap met een bocht. Er is heel veel mogelijk.

traplift

5. Lift achter een deur

In een project van Brandon Architects hebben wij onderstaande lift gevonden. Een prachtige woning die niet alleen erg stijlvol is ingericht, maar ook voorzien is van hele moderne voorzieningen. De luxe lift is daar een heel mooi voorbeeld van. Deze is verscholen achter een ‘normale’ deur’, waardoor je in eerste instantie niet ziet dat er een lift aanwezig is. Ook leuk! Klik hier om meer van het huis te zien.

Lift achter deur

6. Cilindervormige trap

Vierkante of rechthoekige liften zijn het meest gebruikelijk, maar er zijn ook andere vormen mogelijk. Hieronder zie je bijvoorbeeld een hele mooie cilindervormige trap. Hierdoor heeft de trap een futuristische uitstraling. Het lijkt zelfs een beetje op een time capsule!

cilindervormige lift

7. Glazen kolom

Hoe stoer is deze lift! Ook de ruimte speelt natuurlijk een belangrijke rol, met een betonvloer, originele stenen muren en een karakteristiek houten balkon met authentieke balken. Daar is een hele stoere lift bij gekozen met een zwarte stalen frame en vooral heel veel glas.

glazen kolom

8. Zwarte lift

Een lift kan je op verschillende plekken installeren in huis, maar de meest logische plek is natuurlijk bij de trap. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. De trap ziet er super mooi uit met het zwarte staal en de zwevende houten traptreden en balustrade. De stoere zwarte lift past daar perfect bij.

zwarte lift

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

2 Comments

 • Reply
  Senioren slaapkamer inrichten? 10x Tips! - THESTYLEBOX
  27 maart 2021 at 07:03

  […] ook: 8x Lift in huis 20x Slaapkamer […]

 • Reply
  Liesbeth Kuhne
  27 september 2022 at 18:18

  in 8x lift in huis zag ik een cilindervormige lift. Wie is de leverancier omdat ik deze lift erg mooi vind.
  Hoor graag van jullie

 • Leave a Reply