THESTYLEBOX

Do-it-yourself Interieur ideeën

Open trap dichtmaken


open-trap-dichtmaken-7

Een open trap dichtmaken: heb jij er al eens over nagedacht? Een open trap is natuurlijk heel ruimtelijk en lijkt minder groots en fors. Maar is het wel zo handig in de praktijk? En kan een open trap naderhand nog dichtgemaakt worden? Bij ons thuis staat ook een open trap. Mooi midden in de ruimte waardoor het niet zo’n groot element is maar juist een doorkijk. Hoe mooi ik het ook vind, het is eigenlijk niet zo handig. Zeker niet wanneer je jonge kinderen hebt. Ze kunnen al gauw tussen de tredes doorglijden waardoor het zelf trap leren lopen minder goed gaat.

Een open trap dichtmaken?

Dus de vraag is: zou je de trap dichtmaken? Als wij niet gehuurd zouden wonen dan had ik het zeker gedaan want het voelt veel veiliger. En daarnaast ontstaat er ook weer een ruimte onder de trap die je voor andere doeleinden kan gebruiken. Het maakt niet uit wat voor een trap je op dit moment hebt: ieder model en materiaal is dicht te maken. Dit kan door de trap in z’n geheel opnieuw te bekleden of door alleen een nieuw materiaal voor de stootborden te gebruiken. De volgende voorbeelden laten zien hoe je een trap dicht kan maken én wat je met de ruimte onder de trap zou kunnen doen.

open-trap-dichtmaken-1

open-trap-dichtmaken-2

open-trap-dichtmaken-3

open-trap-dichtmaken-4

open-trap-dichtmaken-6

Een dichte trap: veiligheid en opbergmogelijkheden

De opbergmogelijkheden onder een dichte trap zijn eindeloos. Van een kapstok, lades tot enorme kasten waar heel veel spullen in kunnen. Denk eens aan alle mutsen, wanten en sjaals? Sportspullen van de kinderen? Of al die schoenen? Mooi weggewerkt onder een dichte trap. Voorheen kon dat niet omdat je een open trap had. Ook de veiligheid is een stukje groter doordat er niks meer tussen de tredes kan vallen. Perfect om samen met je kindje trap te leren lopen.

Bronnen: glitterguide.com | notapaperhouse.com | dwell.com | design-milk.com | staircaserenovations.co.uk | evduzenleme.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Frederique Steenen
    29 maart 2019 at 11:23

    Zo heb ik er nog niet naar gekeken, bedankt voor je artikel! 🙂

  • Leave a Reply