THESTYLEBOX

Interieur ideeën

10x Fotomuur maken


Heb jij heel veel leuke persoonlijke foto’s die je op een leuke en bijzondere manier een plekje wilt geven in jouw woonkamer, slaapkamer, badkamer of hal? Een fotomuur maken is dé woontrend die voorlopig nog wel even blijft. Op deze pagina laten we zien hoe jij een mooie en persoonlijke muur vol met foto’s kunt creëren!

fotomuur maken

Hoewel tegenwoordig alles digitaal is, vooral ook als het gaat om het maken van leuke foto’s, kan het juist ook leuk zijn om foto’s te laten afdrukken. Je hebt dan niet alleen iets tastbaars, maar hoe raar het ook klinkt, je zult afgedrukte foto’s ook vaker bekijken. En daar gaat het toch ook een beetje om bij het maken van foto’s – jezelf eraan herinneringen wat voor fijne tijd het was. Een foto printen of afdrukken is tegenwoordig bovendien super makkelijk, goedkoop en snel. Daarom zijn fotolijsten erg populair, of je het nou op de kast zet, op een wandplank plaatst of als een schilderij aan de wand ophangt. Op deze pagina laten we zien hoe je een fotomuur kunt maken – een muur vol met leuke en persoonlijke foto’.

1. Fotomuur boven de bank

In de woonkamer van de ouders van Viv, één van de gezicht achter Vivandtimhome.com, hadden ze te maken met een kale muur boven de bank. Bij het brainstormen over het decoreren van die muur, kwamen er een paar opties naar boven. Ze twijfelden tussen een grote ronde spiegel, een fotoplank met daarop fotolijstjes, of een mooie fotomuur. Uiteindelijk kozen ze voor een asymmetrische fotomuur boven de bank. Daarnaast hebben ze ook verschillende lijsten gebruikt in verschillende kleuren en afmetingen, waardoor er een eclectische look is ontstaan. Klik hier om er alles over te lezen.

fotomuur maken boven bank

2. Fotoplank

Daar waar Viv had gekozen voor een asymmetrische fotomuur boven de bank, hebben ze in hun eigen woonkamer voor een ander soort fotomuur gekozen. Ze gingen voor een neutrale, moderne minimalistische sfeer in hun woonkamer, en kozen voor een brede fotoplank aan de muur. Hoewel ze wisten dat bij IKEA dergelijke fotoplanken verkrijgbaar zijn, hebben ze hun fotoplank zelf gemaakt. Op de fotoplank hadden ze verschillende zwarte en witte lijsten geplaatst met mooie persoonlijk foto’s in gedempte kleuren. Klik hier om meer foto’s te bekijken.

fotomuur maken fotoplank

3. Twee grote lijsten naast elkaar

Bij een fotomuur denk je wellicht aan het gebruik van veel kleine lijsten, maar het kan ook heel leuk zijn om minder, maar grote lijsten te gebruiken. Een dergelijke fotomuur vonden we bij Chris en Julia, van Chrislovesjulia.com. Zij wilden de foto’s van hun twee kinderen een prominente plek geven in hun woonkamer. Ze was bang dat het inlijsten van een aantal kleinere foto’s en het maken van een fotocollage aan de muur te druk zou zijn, n zou concurreren met de aangrenzende muur. Daarom kozen ze voor twee foto’s op poster formaat die ingelijst zijn met prachtige houten lijsten. Lees hier hier alles over.

fotomuur maken twee grote lijsten naast elkaar

4. Fotocollage op ander soort materiaal

Naast fotopapier, kan je foto’s tegenwoordig ook op andere mooie materialen af laten drukken. Hierdoor hoef je dus geen fotolijsten te gebruiken. Cewe biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf een fotocollage te maken met verschillende soorten materialen: premium poster, canvas, acrylglas, aluminium, galerijprint, Forex of posterpapier.

fotocollage op ander materiaal

5. Fotowand als één kunstwerk

Een fotowand kan super leuk zijn – het nadeel bij het ophangen van meerdere lijsten, is dat je meerdere gaten moet boren in je muur. En we kunnen ons heel goed voorstellen dat je dat zonde vindt, vooral als je muur net gestuukt is. Herken jij dit probleem en zoek je naar een alternatief? Je zou ook een fotowand maken als één kunstwerk. Zoek een grote lijst uit, en maak een fotocollage binnen die lijst. Op die manier hoef je maar één gat te boren! Onderstaand voorbeeld hebben we gevonden bij Cupofjo.com.

fotomuur maken als een kunstwerk

6. Fotomuur maken aan kurkwand

De kleine cellen in kurk bevatten suberine en ceroiden waardoor kurk ondoordringbaar is voor vocht en gas. Dit betekent dat kurk na verloop van tijd niet zal rotten of verslechteren, waardoor het onder andere een uitstekende optie is voor wandbekleding. Het ziet er niet alleen super mooi uit, een kurkwand is ook een hele mooie oplossing om een fotomuur te maken, zonder dat je hoeft te boren. Je hebt alleen want punaises nodig!

fotomuur maken kurkwand

7. Fotomuur maken met gaaspaneel

Een andere manier om een fotomuur te maken, waarbij je meerdere foto’s kunt ophangen zonder dat je net zoveel spijkers of schroeven hoeft te gebruiken, is het gebruik van een gaaspaneel. Voor het ophangen van een gaaspaneel, afhankelijk natuurlijk van hoe groot het is, heb je in principe maar twee haakjes of twee spijkers nodig, terwijl je heel veel verschillende kleine foto’s, kaarten en prints eraan kunt klemmen. Misschien minder geschikt voor de woonkamer of slaapkamer, maar wel super leuk als je een fotomuur wilt maken in de keuken of bij je werkplek.

fotomuur maken met gaas

8. Fotomuur hanger

Dit idee hebben we gevonden bij Thesweetestoccasion.com – een super leuke food en lifestyle blog van Cyd. Zo schrijft onder andere over eenvoudige recepten en leuke diy projectjes voor huis en tuin. Zo schreef ze ook over een hanger die ze had gemaakt, waarmee ze een fotomuur had gecreëerd. Het doet een beetje denken aan een gordijn met slierten van foto’s. Wil jij deze fotomuur hanger maken? Klik hier voor de volledige handleiding.

fotomuur maken hanger

9. Slingerverlichting

Over slingers gesproken – Wendy, het gezicht achter Wendyslookbook.com kwam op het idee om een hele leuke fotomuur te maken van slingerverlichting. Aan de kale witte muur boven de bank in haar woonkamer, hing ze meerdere slingerverlichtingen op. Dat alleen al zag er al heel leuk en gezellig uit, maar ze heeft er ook nog eens leuke persoonlijk foto’s aan vastgeklemd. Klik hier voor meer foto’s.

fotomuur maken slingerverlichting

10. Washi tape

Wat ook een super leuk idee is, is het gebruik van washi tape. Washi-tape is een multifunctioneel type maskeertape dat je kunt gebruiken voor van alles en nog wat. Zo zou je het kunnen gebruiken om cadeau’s mee in te pakken, in je agenda, of foto’s of posters ermee aan de muur te plakken. Je zou er zelfs een volledige fotomuur mee kunnen maken. Het handige van washi tape is dat je het heel eenvoudig kan verwijderen zonder dat je de muur beschadigt. En het leuke is dat je lekker creatief kunt zijn. Erica van Honestlywtf.com creëerde onderstaande super leuke collage boven het toilet in haar badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

fotomuur maken badkamer washi tape

Bekijk ook:
Jouw foto uitgeprint & ingelijst
5x manieren om persoonlijke foto’s op te hangen
Collage met lijsten maken aan de muur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply