THESTYLEBOX

Meubels Tafels

10x Houten eettafels


Eettafels heb je in super veel verschillende soorten, maten en kleuren. Er is altijd wel een eettafel te vinden die in jouw interieur past. Heb je geen idee wat voor soort eettafel je wilt, dan is de houten eettafel een veilige keus. Een houten eettafel is namelijk altijd een goed idee, of je nou een modern interieur, een landelijk interieur of een industrieel interieur hebt. Het grote voordeel van hout, is dat het super veelzijdig is. Je kunt een houten eettafel heel goed combineren met andere kleuren en materialen. Naast een aantal hele mooie en leuke inspiratie voorbeelden van interieurs met een houten eettafel, hebben wij 10 verschillende mooie houten eettafels voor je op een rijtje gezet. Laat je ons weten welke jij het mooist vindt?

Tafel op maat

Bij het kopen van een eettafel moet je letten op een aantal belangrijke aspecten, namelijk het tafelblad, het onderstel of poten en de afmetingen. Je kunt ook een tafel op maat laten maken. Het grote voordeel daarvan is dat alle aspecten zelf kunt invullen. Voor veel van onderstaande eettafels kan je de volgende kenmerken helemaal zelf invullen: breedte tafelblad, tafelhoogte, behandeling, tafelblad stijl, grofheid tafelblad, afwerking tafelblad, afwerking zijkant, V-groef, type blad en blad overstek.

1. Eettafel Bailar

De Bailar eettafel bestaat uit een houten tafelblad, dat ondersteund wordt door stalen poten. Het blad is gemaakt van oud recycled hout en de stalen poten is volledig met de hand gesmeden. Omdat het hout afkomstig is uit de laadbakken van oude vrachtwagens in India, en jarenlang intensief zijn gebruikt, heeft het blad een stoere doorleefde uitstraling. Voor deze houten eettafel kan je kiezen uit vier lengtes, variërend van 180 – 240 centimeter.

Houten eettafel Bailar

2. Eettafel Pontedra

Eettafel Pontedra heeft een stoer tafelblad dat gemaakt is van eikenhout. Niet zomaar eikenhout, het is zorgvuldig geselecteerd uit duurzaam beheerde Duitse en Franse productiebossen. Alleen het mooiste en beste hout wordt geselecteerd om deze mooie eettafel te maken. Omdat je het op maat kunt laten maken, is de Pontedra verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, van netjes tot zwaar rustiek. In de afbeelding is de tafel afgebeeld met een stalen onderstel, maar je zou het ook met een houten onderstel kunnen combineren.

Eettafel eettafel Pontedra

3. Eettafel Salerno

Dit is eettafel Salerno, een stoere eettafel met een recycled teakhouten tafelblad een stalen X onderstel. Het blad is strak afgewerkt, maar dankzij het stalen onderstel is het tóch een hele stoere eettafel, die in verschillende interieurstijlen past. Het is verkrijgbaar in 210x100x75cm en 260x100x75cm.

Houten eettafel Salerno

4. Boomstamtafel Kai

Dit is boomstamtafel Kai, een prachtige eettafel gemaakt van het mooiste massief eikenhout. Dat geldt zowel voor het tafelblad als de poten. Standaard wordt de eettafel gemaakt, geschraapt en geborsteld, waardoor het hout enorm veel karakter uitstraalt. Je kunt ook kiezen voor een blad met grote knoesten en scheuren, waardoor de tafel nóg rustieker wordt. Daarnaast kan je eettafel Kai ook helemaal op maat laten maken.

Boomstamtafel Kai

5. Ronde houten eettafel Trappes

Op zoek naar een stoere ronde eettafel, dit is eettafel Trappes. Het tafelblad is gemaakt van mooi massief rustiek eikenhout, gecombineerd met een stoere stalen poot. Je kunt zelf bepalen of je een blad wilt zonder scheuren of juist veel scheuren. Geen fan van ronde eetafels? Deze stoere eettafel is ook verkrijgbaar in een vierkant model.

Ronde houten eettafel Trappes

6. Houten Kloostertafel Tressot

Zoals je kan zien, zijn houten eettafels ook verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en stijlen. Onderstaande eettafel heeft weer een totaal andere uitstraling dan alle bovenstaande eettafels. Dit is namelijk een kloostertafel van eiken hout, die prachtig staat in landelijke en rustieke interieurs. Het is gemaakt van eiken hout, en je kunt het volledig op maat laten maken.

Houten Kloostertafel Tressot

7. Ronde tafel Zamunda

Maak kennis met eettafel Zamunda, een stoere ronde eettafel gemaakt van oud recycled teakhout. Het bijzondere van deze tafel is dat het ronde tafelblad ondersteund wordt door een stalen frame onder het blad. Het staal maakt de tafel nog nét iets stoerder. De tafel is verkrijgbaar met een diameter van 130, 160 of 180 centimeter.

Ronde tafel Zamunda

8. Houten eettafel Skagen

Deze mooie eettafel heeft de naam Skagen gekregen. En dat is niet voor niets, het houten tafelblad is namelijk ondersteund door stoere stalen schragen tafelpoten. De kleinste variant heeft een lengte van 140 centimeter en de tafel is zelfs verkrijgbaar met een lengte van maar liefst 400 centimeter. Ideaal als je een groot gezin hebt of vaak gasten ontvangt!

Houten eettafel Skagen

9. Houten eettafel Ferro

Ben je liefhebber van stoere dikke tafelbladen, dan zal eettafel Ferro jou wellicht aanspreken. Een super stoere eettafel met een recycled teakhouten tafelblad en stalen poten. Het tafelblad heeft een dikte van maar liefst 9 centimeter. Dit komt nog beter tot z’n recht omdat de stalen poten in het blad is verwerkt. Eettafel Ferro is verkrijgbaar in de formaten 250x100x77cm en 300x100x77cm.

Houten eettafel Ferro

10. Houten eettafel Avezzano

In eerste instantie lijkt de eettafel Avezzano op eettafel Bailar. Het verschil is dat eettafel Avezzano gemaakt is van gerecycled teakhout. Daarnaast is het onderstel ook anders. Eettafel Bailer wordt ondersteund door twee losse stalen poten. Voor Avezzano is er gekozen voor een echt onderstel met zowel een frame net onder het tafelblad als een dwarsbalk onderaan het frame. De tafel is verkrijgbaar in verschillende lengtes variërend van 140 – 240 centimeter.

Houten eettafel Avezzano

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    4x onze favoriete eetkamertafel - THESTYLEBOX
    12 december 2016 at 11:02

    […] 1. Houten eetkamertafel […]

  • Leave a Reply