THESTYLEBOX

Amsterdam

10x Leukste woonwinkels van Alkmaar


Ga je interieurshoppen in Alkmaar? Wij hebben een lijst voor je gemaakt met de 10 leukste woonwinkels. Deze adresjes wil je zeker niet missen. Er zit van alles tussen: vintage, tweedehands, Scandinavisch, modern design of juist landelijk. Voor iedere interieurliefhebber wat wils in Alkmaar.

woonwinkels alkmaar

1. Mobi

Stijlvolle en eigentijdse meubels in alle prijsklassen? Dan moet je bij Mobi wezen. In deze winkel vind je zowel laag als hoog segment en zowel aanstormende talenten als grote bekende merken.

Ook qua stijlen verkopen ze bij Mobi van alles. Voor iedere stijl en budget kan je hier dus terecht! Er staan onder andere meubels en accessoires van Movani, Topform, Now!, Harvink en Benz.

Deze woonwinkel telt maar liefst drie verdiepingen dus je bent wel even zoet!

Hier moet je wezen: Huiswaarderplein 5a

woonwinkels alkmaar mobi

2. What is Hip

What is Hip is een woonwinkel waar je vrolijk van wordt. Leuke kleurtjes en speelse designs vind je hier in overvloed.

De winkel staat natuurlijk vol met hippe merken zoals Zuiver, Bold Monkey, Dutchbone, Woood en VanillaFly.

Tussen al dat hips staan ook mooie klassieke meubels. Dat is een bewuste keuze, omdat je met het combineren van hip en klassiek de mooiste interieurs krijgt. De stylisten van What is Hip helpen je graag om de ideale combinaties voor jou en jouw interieur te maken.

Ben je op zoek naar iets hips wat niet in de winkel staat? Dan bestellen ze het graag voor je.

Ook als je niet te diep in de buidel wilt tasten is What is Hip je winkel. Ze hebben namelijk regelmatige fijne kortingen!

Hier moet je wezen: Huigbrouwerstraat 16

woonwinkels alkmaar what is hip

3. Ojdå

Ojdå bewijst dat vintage niet suf is. Deze winkel straalt namelijk frisheid uit. Binnen staat een mooie mix van vintage, nieuw design en kunst op je te wachten. Naast meubels en woonaccessoires vind je er ook leuke boeken en sierraden. Én handgemaakte kussens en dekens.

Leuk om te weten: ojdå betekent oeps in het Zweeds. De winkel is zo genoemd omdat je hier “per ongeluk” allerlei leuks mee naar huis neemt.

De keuze voor een Zweedse vertaling was snel gemaakt, omdat de twee vrouwen die deze winkel runnen gek zijn op Zweden en Zweeds design. En nog leuker: die twee vrouwen zijn moeder en dochter!

Hier moet je wezen: Breedstraat 29

woonwinkels alkmaar ojda

4. Twin Arts

Twin Arts is een prachtige winkel in een prachtig gebouw. Deze woonwinkel zit namelijk in een monumentaal pand in het centrum van Alkmaar.

In dit pand vind je een heleboel meubels, lampen en woonaccessoires, vooral in landelijke en brocante stijl. Daarnaast koop je bij Twin Arts ook leuke tassen en kleding.

Hier moet je wezen: Fnidsen 89

woonwinkels alkmaar twin arts

5. Living Roots

Living Roots is niet alleen maar een woonwinkel. Het is ook een cadeauwinkel, lunchroom én biologische bakker. Ze verassen je telkens weer met een nieuwe lunchkaart. In de zomer kan je er ook nog eens heerlijk buiten zitten aan de gracht. Wat kan je nog meer wensen?

Je vindt bij Living Roots een ruim assortiment met onder andere meubels, woondeco, verlichting, keukenartikelen, kantoorspullen en lekkere geurproducten. Hier ben je dus wel even onder de pannen!

Hier moet je wezen: Mient 13

woonwinkels alkmaar living roots

6. Coos de Wit

Voor (modern) Scandinavisch design moet je in Alkmaar bij Coos de Wit wezen. Als je de winkel binnenstapt, valt je meteen op dat ze hier van eerlijke materialen houden.

Naast een hele ruime collectie aan meubels, tapijten, gordijnen en woonaccessoires, vind je bij Coos de Wit ook Scandinavische kleding en mooie keukenspullen.

Coos de Wit is een echt familiebedrijf. In 1922 begon Gerard de Wit een meubelwinkel en meubelstoffeerderij. In 1967 nam zijn zoon Coos de zaak over, samen met zijn vrouw. Na een flinke verbouwing opende Coos de Wit zijn deuren.

Ze wilden een interieurcollectie aanbieden die naast mooi vormgegeven ook functioneel was. En het liefst van eerlijke materialen. Zo viel de keuze al snel op Scandinavische ontwerpen.

Hier moet je wezen: Schoutenstraat 15-17-19

woonwinkels alkmaar coos de wit

7. Meuk

Laat de naam je niet afschrikken: deze winkel staat niet vol met rommel! Bij Meuk kan je terecht voor allerlei leuke tweedehands meubels en woonaccessoires. Ook hebben ze hier leuke kisten en servies.

Op zoek naar custom made “meuk”? Dan zit je ook goed bij deze winkel.

Zeker even een kijkje nemen als je in Alkmaar bent!

Hier moet je wezen: Zijdam 5

woonwinkels alkmaar meuk

8. Woon Alkmaar

Woon Alkmaar begon als een outlet waar fabrikanten hun uitlopende modellen konden verkopen. Leuk concept met mooie prijzen, maar na een tijdje wilden ze bij Woon meer dan dat. Ze wilden een eigen collectie. Dus die kwam er! En WoonOutlet veranderde in Woon Alkmaar. De prijzen zijn er gelukkig nog steeds erg fijn.

Bij Woon Alkmaar vind je met gemak je hele interieur: er staan meer dan 12.000 woonartikelen. Lekker veel keuze dus.

Even bijkomen van het meubels kijken? Of even rustig met je shopgenoot bespreken wat het gaat worden? Dan kan je gezellig plaatsnemen in het café in de woonwinkel.

Hier moet je wezen: Koedijkerstraat 22

woonwinkels alkmaar woon

9. Interieurhof Alkmaar

Interieurhof is zo’n winkel waar iedereen kan slagen. Ze bieden een grote collectie meubels aan in allerlei stijlen. Ook vind je bij Interieurhof veel verlichting, accessoires, kunst en karpetten in allerlei kleuren. Ben je op zoek naar een leuk wooncadeau? Dan ben je hier ook aan het goede adres.

Interieurhof Alkmaar werkt met zowel onbekende als bekende merken samen. Enkele bekende namen uit hun collectie zijn Design On Stock, Artifort, EYYE, Dutch Originals, Gipsen Today en Extendo.

In hun winkel in het hart van Alkmaar helpen ze je graag om de juiste keuze te maken uit dit ruime aanbod.

Hier moet je wezen: Hofplein 5

woonwinkels alkmaar interieurhof

10. Studio Gespuis

Hou je van vintage? Dan gaat je hart waarschijnlijk sneller kloppen als je bij Studio Gespuis binnenloopt.

Studio Gespuis verkoopt namelijk authentieke vintage. Er zit van alles tussen: antiek, industrieel, Scandinavisch en design. Naast meubels vind je er ook veel bijzondere woonaccessoires en objecten.

Er wordt zo min mogelijk opgeknapt bij Studio Gespuis. Ze laten de items zoals ze zijn, met hun karakteristieke gebruikerssporen.

Hier moet je wezen: Louis Pasteurstraat 2

woonwinkels alkmaar studio gespuis

Bekijk ook:
10x Deze woonwinkels in Den Haag wil je niet missen
10x Onze favoriete woonwinkels in Utrecht
10 Woonwinkels in Rotterdam die zeker een bezoekje waard zijn
Deze 10 woonwinkels in Amsterdam wil je gezien hebben

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply