THESTYLEBOX

Wonen

Rolluiken


Overweeg je om rolluiken te laten monteren voor jouw woning, maar twijfel je nog of dit de investering waard is? Om je te helpen bij deze beslissing, hebben we alle voordelen en nadelen van rolluiken voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en heel veel succes!

rolluiken

Hoewel het aantal inbraken de afgelopen jaren zijn afgenomen, is het belangrijk om inbrekers het niet makkelijk te maken. Laatst hadden we daarom een artikel gewijd met de beste inbraakpreventie tips. Hier zitten praktische tips tussen – van eenvoudige maatregelen die je kunt nemen zoals dat je deuren en ramen altijd op slot moet doen als je niet thuis bent, tot extra maatregelen zoals het kopen van een slimme deurbel met camera, sloten met SKG-Keurmerk en tuinverlichting. Vandaag gaan we het hebben over een investering waar steeds vaker voor wordt gekozen, namelijk rolluiken. Naast dat rolluiken extra beveiliging biedt tegen inbraken, biedt het nóg meer voordelen.

We kunnen ons echter heel goed voorstellen dat je twijfels hebt of ruilluiken de investering waard zijn voor je huis. Daarom hebben we alle voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je goed op de hoogte bent van wat je kunt verwachten. Voordat we de voordelen en nadelen benoemen, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat rolluiken kosten. Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van honderden tot duizenden euro’s. Bij Creon kan je heel eenvoudig zelf berekenen wat de kosten zijn van de rolluiken.

Voordelen

Met rolluiken voor je huis neem je een extra maatregel tegen inbrekers, en kies je voor isolatie, gebruiksvriendelijkheid, en bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Lees hieronder wat de voordelen van rolluiken zijn:

Inbraakpreventie

Laten we beginnen met het belangrijkste voordeel van rolluiken voor een huis. De belangrijkste reden waarom mensen ervoor kiezen om ruillaken te laten plaatsen, is om het huis te beveiligen tegen mogelijke inbraken. Rolluiken schrikken inbrekers af, waardoor ze jouw huis minder snel als doelwit zien. En mochten ze het tóch willen proberen, dan zijn ze sowieso langer bezig om binnen te kunnen komen.

Isolatie

Rolluiken zijn ook een vorm van isolatie. Met rolluiken zorg je er in de zomer voor dat het koel blijft in de zomer, omdat het natuurlijk zonlicht en warmte tegenhoudt van buitenaf. Voor een zo effectief mogelijk effect, is het aan te raden om de rolluiken te gebruiken op de heetste momenten van de dag. Aan de andere kant kunnen rolluiken er in de winter voor zorgen dat de warmte zo lang mogelijk binnen in huis wordt gehouden.

Naast warmteisolatie, hebben rolluiken ook en geluidsisolerende functie. Ze komen dus vooral goed van pas als je bijvoorbeeld bij een drukke weg woont waar veel auto’s langsrijden als je aan het slapen bent.

voordelen rolluiken isolatie

Gebruiksvriendelijk

Een ander voordeel van rolluiken is dat ze erg gebruiksvriendelijk zijn. Rolluiken zijn verkrijgbaar met gemotoriseerde of handmatige varianten. Handmatige rolluiken kunnen worden bediend met een koord of hendel. Wil je gemak? Kies dan voor elektrische rolluiken die bediend kunnen worden met behulp van een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs met je telefoon.

Bescherming tegen schade

Hoewel we in Nederland gelukkig niet heel vaak te maken hebben met tornado’s en orkanen, kunnen sommige Nederlandse stormen tóch heel veel schade aanrichten. Rondvliegende takken en stenen kunnen fataal zijn voor ramen en deuren. Met rolluiken kan je ramen en deuren beschermen tegen verschillende weersomstandigheden.

Veel keuze

Het uiterlijk van rolluiken worden vaak al nadeel gezien. Tegenwoordig zijn echter heel veel verschillende opties mogelijk, waardoor je rolluiken kunt laten monteren die mooi passen bij de stijl van je huis.

design rolluiken voordelen

Nadelen

Hoewel rolluiken genoeg voordelen biedt, heb je ook te maken met een aantal nadelen. Ook deze hebben we uiteraard voor je op een rijtje gezet:

Uiterlijk

Hoewel er tegenwoordig veel mogelijk is met rolluiken, waardoor je rolluiken kunt laten plaatsen die mooi passen bij de stijl van je huis, beschouwen veel mensen rolluiken nog steeds als ‘lelijk’.

Schoonmaken

Rolluiken kenmerken zich met parallelle lamellen, dus het schoonmaken ervan is complex en moeilijk. Soms is het voldoende om bij het schoonmaken een tuinslang te gebruiken. Dit is echter niet ideaal omdat het vuil niet helemaal wordt verwijderd. Voor een diepe reiniging heb je speciaal materiaal nodig en moet je door elke lamel apart behandelen.

zwarte rolluiken voordelen

Onderhoud

Zoals hierboven vermeld, zijn rolluiken verkrijgbaar in twee soorten; automatisch en handmatig. Het handmatige type is lastig te bedienen, vooral als je haast hebt. Elektrische rolluiken zijn veel gemakkelijker te bedienen, maar zijn natuurlijk ook een stuk duurder. Bovendien hebben ze ook een stroombron nodig. Daarnaast hebben elektrische rolluiken ook extra onderhoud nodig, wat wat ook extra kostenpost is.

Bekijk ook:
10x Inbraakpreventie tips
Dubbel glas repareren
De beste zonwering voor de zomer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply