THESTYLEBOX

Wonen

10x Inbraakpreventie tips


Op zoek naar inbraakpreventie tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers? Wij hebben tien nuttige inbraakpreventie tips voor je op een rijtje gezet. Kijk snel verder!

inbraakpreventie tips

De kans is groot dat je verschillende verzekeringen hebt afgesloten tegen inbraak en diefstal, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoewel je veel vergoed kan krijgen, is het absoluut geen prettig idee dat inbrekers in jouw huis zijn geweest, dé plek waar jij je eigenlijk veilig zou moeten voelen. En er is natuurlijk ook kans dat ook jouw persoonlijke spullen worden gestolen, die een voor jou een emotionele waarde hebben. Geen enkele verzekering zal dat helemaal goedmaken voor jou. Daarnaast zit je ook niet te wachten op alle administratieve rompslomp die altijd komt kijken bij verzekeringswerk. Daarom is het belangrijk om na te denken over inbraakpreventie voor je woning – maatregelen die jij kunt treffen om inbrekers het zo moeilijk mogelijk te maken.

1. Deuren en ramen op slot

Hoewel dit misschien een beetje te voor de hand liggend klinkt, is het één van de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen als het gaat om het beveiligen van je huis of appartement. Controleer voordat je naar buiten gaat of alle deuren en ramen dicht en op slot zijn. Verlaat nooit je huis zonder de voordeur op slot te doen, hoe kort je reis ook is. Zelfs als het stromende regen is, vergeet dan niet om het extra moment te nemen om af te sluiten. Inbrekers nemen geen vrije dagen vanwege het weer. En vergeet de deur van de garage niet.

2. Sloten met SKG-Keurmerk

Onderschat goede sloten niet. Inbrekers weten als geen ander zwakke sloten te herkennen, en een huis met een zwak slot is een uitnodiging voor hen. Een gecertificeerde cilinderslot is dan ook een musthave als het gaat om goede inbraakpreventie. Deze sloten zijn te herkennen aan het Stichting Kwaliteit en Gevelbouw kenmerk, ook wel bekend als het SKG-keurmerk. Sloten met een SKG-keurmerk zijn verkrijgbaar met 1, 2 en 3 sterren. Een SKG logo met 1 Ster biedt 3 minuten bij inbraak met eenvoudig gereedschap als een breekijzer of schroevendraaier. Een SKG logo met 2 sterren biedt minimaal 5 minuten weerstand bieden bij inbraak met een uitgebreide gereedschapsset. En een SKG logo met 3 sterren biedt minimaal 10 minuten weerstand tegen een inbreker met zwaar gereedschap.

3. Geen sleutels onder de deurmat

Alleen in films laten ze nog een sleutel onder de deurmat liggen. Helaas is dit in het echte leven geen goed idee meer. Zorg ervoor dat je een extra set sleutels achterlaat bij familie of vrienden. Zo is er, indien nodig, altijd iemand die bij je binnen kan komen kijken.

4. Geen labels aan je sleutels

Als je grote sleutelbos hebt, is het handig als je de sleutels labelt, zodat je snel kunt zien welke sleutel je moet pakken bij het openen van een deur. Tóch is het niet verstandig om dit te doen. Als je sleutels zijn gelabeld en verloren of gestolen worden, kan je in grote problemen komen, vooral als je portemonnee met je ID en adres erbij is. Wil je het jezelf makkelijk maken? Label je sleutels dan met behulp van gekleurde sleutelhoesjes.

inbraakpreventie tips sleutelhoesjes

5. Tijdschakelaar

Hoewel het helaas weleens voorkomt dat inbrekers in je huis komen terwijl je gewoon thuis bent, is de kans een stuk kleiner dan wanneer je niet thuis bent. Je kunt natuurlijk niet altijd thuis blijven, maar is het wel een goed idee om het idee te wekken dat er iemand thuis bent. Dit kan je doen door een timer of een tijdschakelaar aan te sluiten op bepaalde lampen in huis. Op die manier kan je instellen dat bepaalde lampen op ingestelde tijdstippen automatisch aan en uit gaan. Tijdschakelaars zijn vooral aan te raden als je op vakantie gaat, en voor een langere periode niet thuis bent.

6. Maak geen reclame voor je vakantie

Het is leuk dat je aan iedereen laat zien dat je aan het genieten bent van je vakantie, door foto’s en video’s op social media zoals Facebook en Instagram te plaatsen. Maar je wilt natuurlijk niet dat dit ook terechtkomt bij kwaadwillenden. Daarom is het verstandig om je account te beveiligen door het op privé te zetten, zodat onbekende mensen niet via social media erachter kunnen komen dat je niet thuis bent.

7. Alarm

Een goede manier om je huis te beveiligen tegen inbrekers is met behulp van een inbraakalarmsysteem. Een zichtbaar alarm is sowieso een goede inbraakpreventie tip, omdat het inbrekers zal afschrikken. Als inbrekers moeten kiezen tussen een huis met en zonder alarm, dan kiezen ze natuurlijk voor het huis zonder alarm. Besluiten ze tóch bij jou in te breken, terwijl je een alarm hebt geïnstalleerd, dan zal het harde geluid van het alarm de inbrekers in ieder geval opjagen. Sommige alarmsystemen hebben bovendien de optie om automatisch hulpdiensten te alarmeren, zodat ze direct weten dat er bij jou ingebroken wordt. Een bijkomend voordeel van een dergelijk alarmsysteem met borg-gecertificeerde meldkamer, is dat je in aanmerking komt voor korting op de inboedelpremie.

8. Slimme deurbel met camera

Een eenvoudige manier om je huis te beveiligen tegen inbrekers en overvallers is door te identificeren wie er voor de deur staat voordat je de deur opent. Niet voor niets is een slimme deurbel met camera tegenwoordig super populair. Zie het als eerste verdedigingslinie waarmee je niet alleen de persoon buiten kunt zien en spreken, maar ook beelden opneemt van bezoekers die je deur naderen terwijl je weg bent of niet kunt antwoorden. Deze apparaten gebruiken doorgaans wifi om live video naar je telefoon te streamen en bieden een verscheidenheid aan functies, waaronder cloudvideo-opslag, bewegingsdetectie, sirenes en interoperabiliteit met slimme sloten en andere slimme apparaten in huis.

inbraakbeveiliging tips slimme deurbel met camera

9. Waardevolle spullen

Sowieso is het verstandig om zo min mogelijk waardevolle spullen in huis te bewaren. Heb je dat wel, zorg er dan in ieder geval voor dat je waardevolle spullen niet in het zicht zijn. Plaats daarom geen sieraden, laptops, horloges, telefoons, tablets, contant geld, noem maar op bij ramen en deuren. Ook hiermee nodig je inbrekers uit om ongewenst binnen te komen.

10. Buitenverlichting

Buitenverlichting is altijd een goed idee. Als je een tuin hebt, is het sowieso fijn om tuinverlichting te hebben, zowel praktisch als esthetisch gezien. Maar ook als je geen tuin hebt, is het verstandig om een buitenlamp te nemen, bijvoorbeeld bij je voordeur. Inbrekers willen niet opvallen, en met een eenvoudige wandlamp bij de voordeur, kan je ervoor zorgen dat ze beter zichtbaar zijn. Kies bijvoorkeur voor buitenverlichting met LED lampen en met sensor. De sensor zorgt ervoor dat de lamp automatisch aangaat als er beweging wordt gedetecteerd rondom je voordeur.

inbraakpreventie tips buitenverlichting

Meer lezen over inbraakpreventie en huisbeveiliging? Neem dan een kijkje op de website van Vereniging Eigen Huis.

Bekijk ook:
Buitenverlichting en de juiste IP-waarde

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Solar tuinverlichting - THESTYLEBOX
    12 september 2021 at 07:02

    […] ook: 10x Inbraakpreventie tips Voortuin ideeën Voortuin ideeën Buitenverlichting en de juiste […]

  • Leave a Reply