THESTYLEBOX

Slaapkamer inspiratie

Leuke logeerkamer inrichten? 10 Ideeën!


Wil je een leuke logeerkamer inrichten, waar je gasten zich optimaal thuis kunnen voelen? Bekijk onze leuke ideeën, handige tips en de mooiste logeerkamer inspiratie!

Gasten stellen vaak niet zoveel eisen als het gaat om een slaapplek. Velen vinden het ookal prima om op de te slapen in de woonkamer. Maar als je ze een echte onvergetelijke bezoek wilt geven, dan is een aparte logeerkamer natuurlijk het best. Comfort is de sleutel – Zorg ervoor dat je gasten in een kamer kunnen slapen waar ze de voorzieningen hebben van een hotel, en tegelijkertijd ook thuis voelen. Geen idee hoe je moet beginnen? Om je de goede weg op te wijzen, hebben we een aantal leuke ideeën en handige tips voor je op een rijtje gezet. Dit doen we uiteraard aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden.

Tip: De logeerkamer is ook de perfecte plek om te experimenteren met leuke interieur ideeën, die je wellicht minder geshikt vindt voor de woonkamer of je eigen slaapkamer. Het is bijvoorbeeld de perfecte ruimte om een muurkleur uit te proberen, die je altijd zo mooi hebt gevonden.

1. Slaapbank of bed

Mensen die niet de ruimte hebben om een aparte kamer volledig in te richten als een logeerkamer, kunnen de ruimte combineren met bijvoorbeeld een werkplek. Dan kan het een goed idee om een slaapbank te nemen. Als het ingeklapt is, neemt het veel minder ruimte in beslag, terwijl je het heel eenvoudig kunt omtoveren tot een groot tweepersoonsbed. Is het een kleine logeerkamer? Dan hoef je niet altijd een tweepersoonbed te nemen. Een eenpersoonsbed is weliswaar minder groot, maar dit betekent dat het niet comfortabel kan zijn.

logeerkamer inrichten slaapbank

2. Beddengoed

Een bed is niet compleet zonder mooi en comfortabel beddengoed, zoals een dekbedovertrek, een bedsprei en leuke sierkussens die je daarboven kunt plaatsen. Extra lagen op het bed geven het bed extra textuur en zorgen voor een gezellige sfeer in de logeerkamer. Heb je een eenpersoonsbed, dan is een 1-persoons dekbedovertrek natuurlijk voldoende. Ze zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren en materialen. Omdat je zowel mannelijke als vrouwelijke gasten kunt ontvangen, raden we aan om een neutrale kleur te kiezen, zoals wit, grijs of taupe. Heb je een slaapbank? Zorg er dan voor dat het uitgeklapt en opgemaakt is, alvorens je gasten aankomen. Je zou zelfs de handdoeken al netjes klaar kunnen leggen op het bed.

logeerkamer inrichten bed opmaken

3. Nachtkastje

Een nachtkastje is altijd een goed idee. Dat geldt voor je eigen slaapkamer, maar ook voor de logeerkamer. Een plekje naast het bed waar gasten een glas water neer kunnen zetten, een leesbril en hun telefoon kunnen opladen. Het is ook de perfecte plek voor een nachtlampje. Geen plek om een nachtkastje naast het bed te plaatsen? Dan kan je ook denken aan een wandplank die je aan de muur achter het bed monteert. Dan kan het een leuk idee zijn om er een stoere klemlamp aan te klemmen.

logeerkamer nachtkastje achter bed

4. Zithoekje

Iets wat je gasten zullen waarderen, is een plek in de kamer waar ze even kunnen zitten. Een comfortabele fauteuil is altijd een goed idee, maar een lounge chair of zelfs een normale eetkamerstoel kan ook al voldoende zijn. Als je de ruimte hebt, is het ook fijn om er een tafeltje of een kastje neer te zetten met een lamp, een stapel boeken en/of tijdschriften.

logeerkamer inrichten zithoekje

5. Lekkere geur

Soms zijn het de kleine dingen waardoor een gast zich thuis voelt. Een klein bosje verse bloemen is een mooie aanvulling op elke kamer, omdat ze een rustgevende geur aan de ruimte toevoegen. Een geurkaars of aromadiffuser kan ook een goed idee zijn. Belangrijk is om het niet te overdrijven door het gebruik van een te sterke geur.

6. Kleding opbergen

Wat ook erg belangrijk is, ook in een logeerkamer, is een plek waar gasten hun kleding netjes kunnen opbergen. Een kledingkast is natuurlijk ideaal, maar je kunt ook denken aan een vrijstaande kledingrek die je op de vloer plaatst of aan het plafond hangt, een wandkapstok of leuke haken aan de muur.

logeerkamer inrichten kledingrek aan plafond

7. Kies voor een stijl

De logeerkamer is vaak een ruimte die niet ingericht is met duidelijke stijl. Dit is echter wel belangrijk, om te voorkomen dat het niet een plek wordt in huis waar van alles en nog wat wordt gedumpt. Het beste is om het te beschouwen als een soort tweede slaapkamer of tweede woonkamer, die je net zo leuk en mooi wilt hebben als de rest van het huis.

8. Voorzieningen

Iets wat ook absoluut gewaardeerd wordt in een logeerkamer, zijn amenities, oftewel kleine voorzieningen die ervoor zorgen dat je gasten comfortabel kunnen verblijven. Deze voorzieningen tref je vaak ook aan in luxe hotels, zoals tandenborstels en tandpasta, een föhn, een badjas, pantoffels, scheermesje met scheerschuim, shampoo en douchegel, noem maar op. Meestal hebben de gasten hun eigen spullen mee, maar amenities op de kamer geven je ongetwijfeld extra bonuspunten als gastheer of gastvrouw.

logeerkamer inrichten badjas ophangen

9. Spiegel

Een spiegel op de kamer is altijd fijn. Dit hoeft geen mega grote spiegel zijn – Een kleine wandspiegel is al voldoende. Maar naast dat het functioneel is, kan een grote spiegel er wel voor zorgen dat de logeerkamer optisch groter lijkt. Daarnaast kunnen spiegels natuurlijk ook decoratief mooi zijn, en zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende leuke vormen. Niet alleen in een vierkant en rechthoek, maar ook bijvoorbeeld rond, ovaal of een leuke organische vorm.

logeerkamer mooie spiegel organische vorm

10. Extra decoratie

Ontvang je logees tijdens speciale dagen, bijvoorbeeld rond de kerst-periode, dan is het natuurlijk leuk om de logeerkamer te versieren met bijpassende decoratie. Kerstverlichting, een kransje, een kersttak of misschien zelfs een kleine kerstboom. Dit hoeft geen uitgebreid versierde boom te zijn. Een minimalistische kerstboom of een een alternatieve kerstboom zijn ook erg leuk.

Er zijn dus vrij veel overeenkomsten tussen het inrichten van een logeerkamer en een slaapkamer. Bekijk daarom ook onze 20x Slaapkamer ideeën pagina.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply