THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires

10x Kersttak versieren


Kersttak versieren

Het is pas oktober, dus het duurt nog wel eventjes voordat het kerst is, maar dat weerhoudt ons natuurlijk niet om alvast na te denken over kerstversiering in huis. Naast een mooie kerstboom, zijn er namelijk nog veel meer andere leuke ideeën om die knusse en gezellige kerstsfeer te creëren. Met kersttakken bijvoorbeeld! De kersttak is super populair, omdat het mooi en natuurlijk is, maar ook vooral omdat je het heel leuk kunt versieren. Wij hebben daarom een aantal hele leuke ideeën en inspiratie voorbeelden op een rijtje gezet, waarmee je een kersttak kunt versieren!

1. Rode besjes

Kersttakken met rode besjes zijn heel erg gewild, vooral rond de kerst periode. Ilex verticilata Oosterwijk is de officiële naam van deze mooie takken. De rode besjes zijn zó mooi, dat je ze eigenlijk niet eens hoeft te versieren. Plaats een bosje takken gewoon in een mooie vaas op tafel of kast, of leg ze plat neer op een plank, vensterbank of op de schouw. Helaas zijn die niet altijd even makkelijk te verkrijgen. We raden je aan om eens op de markt te kijken, waar de kans groot is dat je ze daar kunt vinden. Lukt het je tóch niet om ze te vinden, dan kan je ook kunsttakken kopen met neppe rode besjes. Hoewel ze niet echt zijn, kan je ze bijna niet van echte kersttaken onderscheiden.

kersttak versieren rode besjes tafel

kersttak versieren rode besjes

Fotografie: Radostina.photography

kersttak versieren rode besjes kast

kersttak versieren rode besjes plank

2. Sterren

Sterren hebben super mooie vormen, en passen helemaal in de kerst periode. Er zijn dan ook hele leuke kersthangers verkrijgbaar, waarmee je de kersttak kunt versieren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en materialen. Zo heb je sterren van kunststof of van hout. Vind je het leuk om er een DIY project van te maken? Dan kan je ook sterren maken van papier of karton. Prik er een gaatje in, een touwtje erdoorheen, en versieren maar!

kersttak versieren met sterren

kersttak versieren met sterren

Fotografie: Radostina.photography

kersttak versieren met sterren

kersttak versieren sterren

3. Mix & Match

Een kerstboom wordt vaak versierd met een mix van verschillende decoraties. Denk aan kerstballen, cadeautjes, vogeltjes, sterren, hertjes, kransje, noem maar op. Een kersttak versieren kan natuurlijk ook met dezelfde mix en match van van verschillende decoraties!

Kersttak versieren mix & match

Kersttak versieren mix & match

Kersttak versieren mix & match

4. Verlichting

Kerstverlichting is altijd een goed idee. Het zijn donkere dagen rond de kerst periode, maar met kerstverlichting kan je het binnen super knus en sfeervol maken. Ook kersttakken kan je met verlichting versieren. Dit kan je gewoon doen met verlichting waarmee je een kerstboom versierd.

kersttak versieren met verlichting-2

kersttak versieren met verlichting-2

kersttak versieren met verlichting-2

5. Lantaarns

Lantaarns zijn natuurlijk ook een vorm van verlichting. Ze zijn leuk en zorgen voor heel veel sfeer. Bang dat de kersttakken gaan branden? Gebruik elektrische lantaarns!

kersttak versieren lantaarns-2

kersttak versieren lantaarns-2

6. Hangen

Kersttakken hoeven niet altijd ergens op geplaatst worden, zoals op tafel, op de kast of op de wandplank. Je kunt ze ook heel leuk ergens aan laten hangen. Dit kan het plafond zijn of bijvoorbeeld aan een hanglamp. Het is ook leuk om hier een dikkere kersttak voor te gebruiken. Wij vinden het vooral een super leuk idee om een grote versierde kersttak boven de eettafel te hangen.

kersttak hangen

kersttak hangen

kersttak boven eettafel hangen

kersttak boven eettafel hangen

7. Kransen

Kransen zijn ook een hele populaire vorm van kerstdecoratie in huis. En eigenlijk mogen ze niet ontbreken tijdens kerst. Vaak wordt een grote kans aan de muur of aan de voordeur opgehangen. Wij vonden onderstaande ideeën, waarbij er een mooie kersttak aan de muur is gehangen, waar meerdere verschillende kransen aan gehangen zijn. Een super leuk idee om je kersttak mee te versieren. Het is vooral leuk om de kransen op verschillende hoogtes te hangen. Als je deze foto’s ziet, dan wil je toch gelijk aan de slag?

kersttak versieren kransen

kersttak versieren kransen

kersttak versieren kransen

kersttak versieren kransen

8. Andere hangers

Naast kransen zijn er nog veel meer andere dingen die je aan een kersttak kunt hangen. Cadeautjes, slierten, sokken, kaarten, noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken!

kersttak aan muur hangen versieren-2

kersttak aan muur hangen versieren-2

kersttak aan muur hangen versieren-2

9. Advent kalender

Een advent kalender is een hele leuke traditionele manier, waarmee je in de maand december kunt aftellen naar kerst. Elke dag mag je een cadeautje open maken, die je kan vullen met kleinigheden. Deze kan je op heel veel verschillende manieren maken, zoals in de vorm van een kerstboom, een bord, een ladder, noem maar op. En je kunt dus ook met een kersttak hele leuke advent kalenders maken.

kersttak versieren advent kalender

kersttak versieren advent kalender

kersttak versieren advent kalender

10. Kerstboom alternatief

Heb je dit jaar geen zin in een echte kerstboom of een kunstboom? Geen probleem, want er zijn genoeg leuke kerstboom alternatieven, waarmee je tóch die gezellige kerstsfeer in huis kunt halen. Deze alternatieve kerstboom gemaakt van dikke kersttakken hebben we gevonden bij Collective Gen.

alternatieve kerstboom takken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply