THESTYLEBOX

Binnenkijker Modern interieur

Twee appartement samenvoegen was dé oplossing voor dit groeiend gezin!


Wat doe je als als je appartement te klein wordt, bijvoorbeeld door de geboorte van je kinderen? De meeste mensen zullen ervoor kiezen om te verhuizen naar een grotere woning, zoals bijvoorbeeld een eengezinswoning. Maar wat als je directe buren hun appartement te koop aanbieden?

Een gezin uit Spanje kreeg met exact deze situatie te maken. In plaats van te verhuizen naar een grotere woning, besloten ze het appartement van hun buren te kopen, om het vervolgens samen te voegen aan hun eigen appartement. Met behulp van architectenbureau Guillem Carrera hebben ze er één groot appartement van gemaakt!

Twee appartement samenvoegen was dé oplossing voor dit groeiend gezin!

Dit is het Casa GLAG project van Guillem Carrera. Het gaat om het appartement van een groeiend gezin, die uit hun appartement groeide van 85m2 en drie kamers. In plaats van te verhuizen, besloten ze een tweede appartement toe te voegen met een woonoppervlakte van 60m2 en twee kamers. Dit klinkt als een flinke uitdaging, wat het natuurlijk ook is, en het is nog veel meer een uitdaging, omdat het gezin gewoon in het appartement moet blijven wonen tijdens de verbouwing.

modern interieur eethoek

moderne woonkamer open hal

Grotere leefruimte

De morfologische analyse van het oorspronkelijke appartement benadrukt dat de privéruimte een functionele verdeling vertoonde van drie slaapkamers en twee badkamers, met een minimale circulatieruimte en een geschikt formaat. Bovendien vertoonde de leefruimte met onder andere de woonkamer en de keuken een te grote versnippering en een kleinere omvang. Daarom is ervoor gekozen om de privéruimte te behouden en de leefruimte te verbouwen en te vergroten, met uitzondering van de keuken.

modern interieur eethoek witte eettafel

Het tweede appartement was verdeeld in verschillende kleine kamers en het had een indeling die niet paste bij het eerste appartement. Geconfronteerd met de radicale ruimtelijke verandering die wordt geschetst met de vergroting van de leefruimte, wordt het behouden van elk soort onderdeel afgewezen, waarbij het appartement wordt leeggemaakt als een voorbereidende stap voordat de nieuwe distributie wordt opgenomen. Het enige onderdeel dat behouden blijft om te worden vervangen, is de natuurlijke houten vloer.

modern interieur ruime woonkamer

Het programma dat werd gevraagd in de ruimte waar besloten werd te werken, bestond uit een grotere woon- en eetkamer, een studeerkamer, een multifunctionele wasruimte, de master bedroom met eigen badkamer en een opslagruimte.

Natuurlijke lichtinval

De vele grote raampartijen waren een groot voordeel van de appartementen. Deze zorgen ervoor dat het gehele appartement voorzien wordt van een enorme hoeveelheid natuurlijke lichtinval. Overdag is het dus een heerlijk licht huis. En middels moderne witte rolgordijnen op maat kan de lichtinval beperkt worden, zonder dat het helemaal verduisterd wordt. Deze gordijnen vind je door het gehele appartement, van de woonkamer tot de slaapkamers.

moderne woonkamer moderne open haard

Glazen schuifwanden

Besloten is om de horizontaliteit te benadrukken waarbij de woning verbinding maakt met de buitenkant door een ruime leefruimte en een studeerkamer te creëren, alleen gescheiden door glazen schuifwanden en gordijnen. Op die manier is het mogelijk maken om beide ruimtes visueel en akoestisch te verbinden of te verdelen wanneer dat nodig is. Daarmee wordt tevens een brede visuele waarnemingsruimte gecreëerd, die deze leefruimte transformeert in een neuralgisch, verlicht en breed gebied, dat gebruik maakt van de geometrie om aan alle vereisten te voldoen. Binnen deze leefruimte bevindt zich ook de multifunctionele wasruimte, afgesloten door doorschijnende ramen te verdelen, vast of bewegend, met een tweeledig doel: zijn eigen en de ruimte te veranderen naar een hele lichte ruimte nadat het gebruikt is.

modern interieur glazen wand

moderne eetkamer glazen schuifwanden

moderne woonkamer glazen scheidignswand eettafel

Master bedroom met badkamer ensuite

Helemaal aan het einde van het appartement, vind je de master bedroom met de bijbehorende badkamer ensuite. Deze master suite is middels grote op maat gemaakte kledingkasten gescheiden van de rest van het appartement. Scheidingswanden zijn gemaakt met behulp van glazen schuifwanden of kasten die strategisch zijn geplaatst, zodat het niet nodig is om een ​​opslagruimte te creëren en om de gekruiste luchtcirculatie mogelijk te maken. Dat komt doordat het laatste appartement een tweede gevel heeft met een ander aspect.

moderne slaapkamer inbouwkasten

moderne slaapkamer kast op maat achter bed

moderne witte slaapkamer inbouwkasten

moderne badkamer ensuite houten wandbekleding

moderne badkamer houten wandbekleding

De totale woning heeft nu een unieke leefruimte, een keuken, vier slaapkamers en drie badkamers, zo gesitueerd dat de leefruimte de belangrijkste ruimte scheidt van de rest. Qua materialiteit wordt de bestaande donkere houtenen vloer aangevuld met een neutraal kleurenschema, planten, een open haard en diverse meubel- en verlichtingselementen, zodat het zowel een gezellig huis als een brede ruimtebeleving creëert.

Bekijk ook:
Klein modern loft appartement van 65m2
Klein modern loft appartement van 65m2
Modern luxe familie penthouse appartement

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply