THESTYLEBOX

Interieur ideeën Woonaccessoires

Mooie minimalistische DIY kerstboom


Sinterklaas is nog niet geweest, maar we willen jullie tóch alvast inspireren voor kerst! Sommigen gaan helemaal los als het gaat om kerstdecoratie en versieringen in huis, anderen houden het eenvoudig. Wij vinden in ieder dat je minimaal een kerstboom in huis moet hebben, om tóch een beetje in de kerstsfeer te komen. We hebben in de afgelopen jaren al wat kerstboom inspiratie gedeeld. Veel mensen gingen bijvoorbeeld voor een alternatieve kerstboom. Dit jaar willen we jullie laten zien hoe je een hele mooie minimalistische DIY kunt creëren!

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Dit inspirerende project hebben we gevonden op The Merrythought, een inspirerende blog van Caitlin en Manda uit New York, die vooral heel veel leuke en inspirerende DIY projecten delen. Zo hebben ze ook laten zien hoe je een hele mooie minimalistische DIY kerstboom kunt creëren. De kerstboom hebben ze natuurlijk gekocht, een echte kerstboom, maar alle decoratie en versieringen hebben ze zelf gemaakt.

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Wat heb heb je nodig?

Het is een minimalistische kerstboom, dus het fijne is dat je eigenlijk niet heel veel nodig hebt om deze kerstboom te creëren. Hieronder vind je een lijst van alle onderdelen:
– Echte kerstboom;
– Houten kralen slinger
– Hangers van klei

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Houten kralen slinger

Caitlin en Mandy hebben een houten kralen slinger gebruikt, die ze zelf hebben gemaakt. Houten kralen zijn overal te koop. Zij hebben houten kralen gebruikt van 1″, wat omgerekend ongeveer 2,54 cm groot is. De meeste houten kralen die hier in Nederland verkrijgbaar zijn, beginnen vaak vanaf 2 cm. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welk formaat jij het mooist vindt. In plaats van één lange slinger, hebben ze meerdere houten kralen slingers gemaakt. Het leuke is dat je de houten kralen slingers het gehele jaar door kunt gebruiken als decoratie in huis.

Hangers van klei

Als alternatief van kerstballen, hebben de dames hangers van klei gebruikt. Uiteraard hebben ze deze ook volledig zelf gemaakt. Met klei hebben ze ronde, vierkante en rechthoekige vormen gemaakt. Deze vormen hebben ze vervolgens bewerkt, door elementen erin te snijden en te graveren, zoals takjes, teksten en kerstbomen. Dit zou een super leuk project zijn om het samen met je kinderen te doen. Belangrijk is om er een gat in te maken, waar je een touwtje aan vast kunt maken. De hangers van klei hebben ze uiteindelijk in de oven gebakken.

De kerstboom hebben ze op een zachte schapenvacht kleed geplaatst op de vloer, omringd door mooi verpakte cadeautjes! Super leuk toch? Heel veel plezier alvast met het maken van je eigen mooie minimalistische DIY kerstboom!

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Mooie minimalistische DIY kerstboom

Bron: Themerrythought.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply