THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Kleur van het jaar 2020 – Chinese Porcelain


Ben je een liefhebber van de kleur blauw? Dat komt goed uit, want dit jaar is Chinese Porcelain verkozen tot kleur van het jaar – een super mooie blauwe kleurtint, die je heel stijlvol terug kan laten komen in je interieur. Kijk snel verder!

Kleur speelt een hele belangrijke rol in je interieur. Veel mensen gaan voor veilig en kiezen vaak voor een neutrale lichte kleur, zoals wit, lichtgrijs of licht taupe. Maar veilig betekent natuurlijk niet altijd het mooiste resultaat. Soms kan het een goed idee zijn om voor een echte kleur te kiezen.

Dit jaar hadden de kleurexperts van Sigma verf vanuit de hele wereld de kleur Chinese Porcelain verkozen tot kleur van het jaar. Chinese Porcelain (PPG1160-6) is een mix van kobalt en humeurig, inktblauw dat kalmte en en rust biedt en tegelijkertijd de geest van hoop biedt – een zeldzaam goed in een rusteloze wereld.

Hoe sneller technologie beweegt en hoe meer gemak het biedt, hoe meer we zoeken naar activiteiten, ervaringen en levensstijlen die ons leven langzamer en realistischer maken. De behoefte aan eenvoud en de ontsnapping aan technologie is gedeeltelijk de reden dat consumenten verlangen naar blauwe tinten zoals Chinese Porcelain die ons dichter bij natuurlijke elementen zoals de zee en de lucht brengen – de horizonplek, die rust creëert in elke ruimte.

Mensen zijn moe van grimmige grijzen en zoeken naar kleuren die de zintuigen prikkelen. Blauw is de gemakkelijkst mogelijke ingang van de wereld van neutrale kleuren naar de wereld van kleur, en Chinese Porcelain levert de energie en helderheid van kobaltblauw en bevat ook de omhulling van een diepe, gedempte marinetint. De mooie blauwe kleur is een rijke en traditionele tint die de perfecte, aangename achtergrond biedt voor levendige kleuren. Het kan ook fungeren als een accentkleur in ruimte waar neutraal wit de hoofdrol speelt.

Om je een idee te geven hoe de kleur van het jaar 2020 Chinese Porcelain eruit kan komen te zien in huis, hebben we deze kleur toegepast in verschillende ruimtes – van de woonkamer tot de badkamer.

Deze stoere slaapkamer heeft een industrieel tintje, dankzij de industriële ramen en de wit geverfde bakstenen muur. De grote muur achter het bed is geverfd in een mooie Chinese Porcelain blauwe muur, die perfect matcht met de rest van de slaapkamer.

kleur van het jaar chinese porcelain slaapkamer

In onderstaande woonkamer is een strakke Chinese Porcelain blauwe muur gecombineerd met de witte houten lambrisering. De groene tinten van de bloemen en de houten accenten van de bijzettafels staan er prachtig bij.

kleur van het jaar 2020 chinese porcelain lambrisering

Ook in deze hal is er gekozen voor een moody blauwe muur. De perfecte kleur en perfect gecombineerd met de ronde spiegel met de gouden rand, de rustieke houten kapstok, de olijfboom en de stijlvolle lichte gordijnen. Love it!

kleur van het 2020 chinese porcelain hal

Super mooi om het verschil te zien tussen de grijsblauwe muur in de slaapkamer en de Chinese porcelain blauwe muur in de gang. Door de deurpost en de plint in dezelfde kleur te verven, is er een super mooi geheel ontstaan.

kleur van het jaar 2020 chinese porcelain gang

In dit prachtige appartement uit Oslo is er gekozen voor allemaal Chinese Porcelain blauwe muren. Deze foto laat de muren van zowel de muren van de woonkamer als de muren van de keuken zien. En ook de schitterende spiegeldeuren en deurpost hebben dezelfde kleur gekregen. Klik hier om binnen te kijken in het appartement van Alessandro D’Orazio en Jannicke Kråkvik — interieurontwerpers, stylisten, en eigenaren of Kollekted By.

kleur van het jaar 2020 chinese porcelain blauwe muren interieur

Naast blauwe muren, kan je natuurlijk ook meubels een mooi kleurtje geven. In dit karakteristieke appartement uit Parijs, zijn strakke maatkasten gebouwd in de kleur Chinese Porcelain blauw.

blauwe kasten

Hieronder zien jullie een modern penthouse appartement uit Milaan, ontworpen door Studio Wok. Op de vloer vind je een super mooie visgraat vloer, gecombineerd met geweldige blauwe muren en vaste inbouwkasten.

visgraat vloer blauwe muren

De mooie blauwe kleurtint vind je ook terug in andere kamers in het appartement. Hieronder zie je een foto van het toilet, waar niet allen de muren in blauw zijn geverfd, maar ook het plafond. Meer zien van het appartement? Klik hier.

blauwe muur toilet

Bekijk ook:
Blauw, blauwer, blauwst
Trendkleur: diep blauw
Interieur kleur teal in interieur
9x inspiratie voor muurkleuren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply