THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Interieur kleur teal in interieur


Interieur kleur teal in interieur

In 2014 werd teal door Flexa uitgeroepen tot kleur van het jaar. Een super mooie milde kleurtint, wat eigenlijk een combinatie is van groen en blauw. Velen halen het door de war met turquoise, maar het verschil is dat teal iets donkerdere is. Het is alweer een tijdje geleden natuurlijk, maar nog steeds zien we deze mooie diepe gedempte kleur regelmatig voorbij komen. Sterker zelfs, teal behoort volgens heel veel nationale en internationale interieurstylisten en ontwerpers tot één van de kleurentrends van dit jaar. Tijd om deze mooie kleur nog eens in de spotlight te zetten. We hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet van de kleur teal in het interieur.

Teal tinten

Teal is geen groen, maar ook geen blauw. Het is een mix van deze twee kleuren. En als je de RAL kleurenwaaier erbij pakt, dan zie je teal ook terugkomen in zowel de kaart van blauw als de kaart van groen. Bij blauw zijn dat RAL 5020 Oceaanblauw, RAL 5021 Waterblauw en RAL 5025 Parelmoer blauw, en bij groen zijn dat RAL 6026 Opaalgroen en RAL 6036 Parelmoer lichtgroen. Als je ze los van elkaar ziet, dan komen ze allemaal heel dicht bij teal, maar als je ze naast elkaar legt, dan zie je wel degelijk verschillen.

Ral teal tinten

Van links naar rechts: RAL 5020 Oceaanblauw, RAL 5021 Waterblauw, RAL 5025 Parelmoer blauw,
RAL 6026 Opaalgroen en RAL 6036 Parelmoer lichtgroen

Teal combineren

Teal is een hele opvallende frisse kleur. Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt het heel mooi met andere kleuren combineren. Sowieso staat teal heel mooi bij alle groene en blauwe tinten natuurlijk. Daarnaast kan je het mooi combineren met standaard kleuren zoals wit, grijs en zwart. Maar teal vormt ook een hele mooie combinatie met kleuren zoals bruin (houttinten), roze, messing (goud en koper), okergeel, noem maar op.

Teal combineren

Teal combineren met okergeel en grijs.

Teal combineren

Teal combineren met roze.

Teal muren

Zoals met alle kleuren, kan je ook met teal als muurkleur dé show stelen in een interieur. Het is een vrij gedurfde kleur, maar als liefhebber is het een geweldige kleur. In kleine ruimtes kan het zelfs een goed idee zijn om alle kleuren in teal te verven, maar in grote ruimtes is het wellicht een beter idee om in ieder geval met één muur te beginnen. Flexa heeft een eigen teal muurverf, deze vind je hier. Hieronder zien jullie een aantal mooie inspiratie voorbeelden van een teal muur in het interieur, van een toilet tot de eetkamer en slaapkamer.

teal muur visgraat vloer

De visgraat vloer staat prachtig bij de teal muur in deze mooie slaapkamer.

wit teal muur combinatie

Een strakke overgang van de teal muur en witte muur.

teal murer toilet

Alle muren zijn teal geverfd in dit leuke toilet.

teal muur eetkamer

De teal muur steelt de show in deze stoere eethoek!

teal muur slaapkamer

In deze slaapkamer kan je zien hoe mooi de teal muur gecombineerd is met een zwart hemelbed, en dekbed met zowel teal als roze tinten.

Teal meubels en decoratie accessoires

Muren zijn niet de enige manier om teal terug te laten komen in je interieur. Teal kan je namelijk ook heel mooi als accentkleur in je interieur gebruiken. Er zijn namelijk genoeg mooie teal meubels en decoratie accessoires. Je zou kunnen denken aan een mooie teal bank in de woonkamer, of een fauteuil. In de keuken kan je teal keukenkasten nemen, in de badkamer kan je bijvoorbeeld denken aan leuke teal tegels. Daarnaast kan je zelfs nóg kleiner denken zoals kussens, prints en schilderijen, een mooie vaas of een plantenpot, bedlinnen of een bedsprei, gordijnen, noem maar op. Kortom, genoeg mogelijkheden dus.

teal bank

Een super kleurrijke woonkamer met een teal bank, roze muur, okergele bijzettafel en een kleurrijk kunstwerk aan de muur!

teal bankje fluweel

Een blauwe slaapkamer met een teal muur, blauw dekbed en een fluwelen teal bankje aan het voeteneinde van het bed.

teal kast

Het teal kastje komt mooi naar voren dankzij de lichter achtergrond.

teal keuken

Wow, een teal keuken met een wit marmeren werkblad, mintgroene wandkasten en gouden details. Heb je ooit weleens zo’n mooie blauwgroene keuken gezien?

teal keuken wit werkblad

De teal keukenkasten staan geweldig goed bij de koperen wastafels.

teal kussen grijze bank

Deze grijze bank is een stuk vrolijker geworden met onder andere teal kussens!

teal loungebank

Deze teal bank ziet er niet alleen erg kleurrijk uit, maar zit ook super comfortabel!

teal vloerkleed

Een groot teal vloerkleed op een strakke grijze vloer. Nice!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply