THESTYLEBOX

Tuin & balkon inspiratie

Opbergruimte in de tuin – van organizer tot opbergkast


Ben je op zoek naar leuke en praktische ideeën voor het creëren an opbergruimte in de tuin? Zoek niet verder – bekijk hier onze handige tips, leuke ideeën en mooie inspiratie voorbeelden!

opbergruimte tuin

Opbergruimte is super belangrijk. Niet alleen in huis, maar ook in de tuin of op het balkon. Sommige spullen wil je namelijk niet in huis opbergen. Denk aan fietsen en scooters, maar bijvoorbeeld ook de grasmaaier, de barbecue en tuingereedschap zoals de schop, de onkruidverwijderaar, de heggenschaar, noem maar op. En omdat je al deze spullen niet los in de tuin wilt hebben, is opbergruimte erg belangrijk. Heb je geen inspiratie? Geen probleem, bekijk onderstaande leuke en praktische ideeën.

1. Wandorganizer

Wandorganizers zijn handig voor binnen in huis, maar ze zijn ook een heel goed idee voor in de tuin. Hang het op in de tuin aan de muur of aan de schutting. Ze zijn ideaal voor het opbergen van kleine spullen zoals werkhandschoenen, scharen, kleine tuingereedschappen, verfkwasten, noem maar op. Het is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens erg leuk uit.

opbergruimte tuin wandorganizer

2. Opbergbox

Sommige spullen wil je het liefst afgesloten opbergen. Denk bijvoorbeeld kussens en dekens. Heb je geen schuur of heb je geen ruimte meer in de schuur? Dan zou een opbergbox de oplossing kunnen zijn. Opbergboxen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Je hebt kleine opbergboxen, maar ook hele grote opbergboxen met enorm veel opbergruimte. Sommige opbergboxen kunnen zelfs vacuum afgesloten worden en zijn 100% waterdicht.

opbergruimte tuin houten opbergbox

3. Bank met opbergruimte

In een tuin mag een bank natuurlijk niet ontbreken, waar je even op kunt zitten. Heb je een hele kleine tuin of een klein balkon? Dan kan je denken aan een bank met opbergruimte. Hoe groter de bank hoe meer opbergruimte je hebt, die vaak verborgen is onder een klep. Altijd handig om twee functies te combineren in een meubel! Onderstaande bank met opbergruimte is ontworpen en gemaakt door fervente DIY-er Kezzabeth. Klik hier voor de volledige handleiding

opbergruimte tuin bank met opbergruimte

4. Opbergkast

Heb je veel losse spullen die je op een nette en georganiseerde manier wilt opbergen in de tuin? Wat dacht je van een opbergkast? Een opbergkast in de tuin is in feite hetzelfde als een kast binnen in huis. Het grote verschil is vaak het materiaal. Onderstaande opbergkast is bijvoorbeeld gemaakt van meer dan 80% gerecycleerd plastic, waardoor het in principe waterbestendig is. Naast drie legplanken heeft de kast ook een verticaal compartiment om bezems of tuingereedschap in op te bergen.

opbergruimte tuin opbergkast

5. Overdekte garage voor speelgoed

Nooit meer struikelen over driewielers, speelgoedauto’s en skateboards verspreid over de tuin. Verzamel het speelgoed en de uitrusting van je kinderen in deze overdekte mini-parkeergarage voor kinderen. De doe-het-zelf-opslageenheid – gemaakt van PVC-buizen, een gegolfd plastic paneel en stof – verbergt vakkundig de buitenspullen van je kinderen, maar is nog steeds gemakkelijk genoeg om erbij te komen.

opbergruimte tuin overdekte garage speelgoed

6. Haardhout opslag

Heb je een open haard of kachel in huis of in de tuin? Dan heb je altijd te maken met haardhout – heel veel haardhout. Dit kan natuurlijk ook binnen in huis, maar het bewaren van haardhout in de tuin heeft het voordeel dat de wind de mogelijkheid heeft om erdoorheen te gaan, waardoor het constant goed gedroogd blijft. Onderstaande opberghok is daarom perfect!

opbergruimte tuin haardhout opslag

7. Opbergruimte kliko

Heb je te maken met kliko’s? Dan is de kans groot dat je ze het liefst helemaal uit het zicht wilt verbergen. Dat geldt voor de voortuin, maar vooral ook in de achtertuin. Een kliko-ombouw is de ideale oplossing. Meer opbergruimte nodig, bijvoorbeeld voor het stallen van de fiets? Dan kan je de kliko-ombouw zelfs uitbreiden met een fietsenhok. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld, waar twee kliko’s naast elkaar en meerdere fietsen kunt opbergen.

opbergruimte tuin kliko

8. Fietsen ophangen

Fietsen kan je ook op een andere manier een plekje geven in de tuin. We hebben weleens laten zien hoe stoer het kan zijn om de fietsen aan de muren op te hangen. Fietsen ophangen aan de muur kan ook in de tuin. In onderstaande tuin hebben ze een stevige ophangsysteem aan de witte muur ophangen, en dankzij het afdakje blijven de fietsen ook nog eens droog.

opbergruimte tuin fietsen ophangen

9. Wandkast

Is het raar om een wandkast in de tuin op te hangen? Helemaal niet? Integendeel zelfs, een wandkast ziet er niet alleen leuk leuk uit, maar het is ook nog eens erg handig. Onderstaande houten wandkast heeft een klep, die je in open toestand ook als een soort werkblad kan gebruiken. Als je het zo bekijkt, moet elke tuinier zo’n wandkast hebben in de tuin, toch?!

tuin opbergruimte wandkast

10. Gereedschap opbergen

Ben je een fervente tuinier? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook heel veel tuingereedschap. Om ervoor te zorgen dat je altijd alle gereedschap bij de hand hebt, is het fijn als je het op een nette manier kunt opbergen. Onderstaande stoere tuingereedschap opberger is gemaakt van houten paletten, en is aan de onderkant voorzien van wielen, zodat je het eenvoudig kunt verplaatsen. Lange gereedschappen zoals een bezem, een lange hark, verschillende schoppen, en nog veel meer kunnen allemaal netjes opgeborgen worden.

opbergruimte tuin gereedschap

11. Gereedschap aan de muur

Heb je weleens gezien hoe Japanse samurai warriors hun zwaarden opbergen? Is het geen super tof idee om je je lange tuingereedschap op dezelfde manier op te bergen in de tuin? Naast dat het er erg stoer en leuk uitziet, is het ook nog eens erg praktisch. Nice!

tuingereedschap opbergen aan muur

12. Tuinhuis

De meest populaire manier van het creëren van opbergruimte in de tuin is natuurlijk met een tuinhuis. Niet alleen in grote tuinen, ook in een kleine tuin kan een tuinhuis een goed idee zijn. Daniel bouwde onderstaande tuinhuis in zijn tuin in New York. Het tuinhuis is weliswaar niet heel groot, maar je kunt er heel veel spullen in opbergen. Gereedschappen kunnen aan de binnenkant worden opgehangen aan de deuren en er zijn wandplanken opgehangen voor het opbergen van alles en nog wat. Daarnaast heeft hij ook nog ruimte om zijn fiets in op te bergen. Ideaal, toch? Het tuinhuis ziet er ook nog eens erg stoer uit. Wil jij ook zo’n stoere tuinhuis bouwen in jouw tuin? Klik hier voor de volledige handleiding van Daniel.

Bekijk ook:
20x Tuin ideeën
10x Tuinhuis ideeën
35x Schutting ideeën
10x Verrijdbare plantenbak
20x Waterornamenten voor in de tuin

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

No Comments

Leave a Reply