THESTYLEBOX

Binnenkijker Interieur ideeën Keuken inspiratie Landelijk interieur Meubels Modern interieur Scandinavisch interieur Slaapkamer inspiratie Vintage interieur Woonkamer inspiratie

Blauw, blauwer, blauwst


slaapkamer blauw

Zo’n 10 jaar geleden kocht mijn broer een huis en álles was blauw. De muren, de plafonds, alle plinten, de deuren, de radiatoren. Geen streepje wit te vinden in dat huis. Gelukkig toverden we binnen no-time het huis om in een wit paleisje. Hoewel ik dus niet zoveel mooie herinneringen heb aan de kleur blauw, viel deze blauwe binnenkijker mij wel in de smaak.

Rust en eenheid

Alle muren zijn in een donkere grijsblauwe kleur geschilderd. Dit zorgt voor eenheid en rust in het 34 m2 tellende appartement. De meubels en accessoires hebben veelal een grijzige en natuurlijke kleur, waardoor er een robuuste look ontstaat.

De slaapkamer is direct mijn favoriete kamer van dit appartement. Het blauw wordt gecombineerd met grijs bedlinnen en achter het bed is een plankje opgehangen waar een mooi schilderij op staat. De bananenplanten zorgen ervoor dat er wel leven in de slaapkamer. Ook brengt dit groen de verschillende kleuren en materialen samen.

blauw huis

In het appartement zie je veel vintage elementen terugkomen, zoals bovenstaande koffers. Steekt goed af tegen de mooie muren!

blauwe deur

blauwe radiator

keuken blauw

Lichtblauwe keuken

In de keuken bracht de bewoner wat meer contrasten aan. De keuken is van IKEA en heeft een lichtblauwe kleur en leren handgreepjes. De witte tegels steken erg tegen de blauwe kleuren af. Ook de houten plankjes op de muur geven dat effect. Daarbij zorgt het raampje in de keuken ervoor dat er licht van de woonkamer in de keuken komt. Naast extra licht is dit ook een goede oplossing om van verschillende ruimtes één geheel te maken.

woonkamer blauwe muren

Meubels met een grijze ondertoon

Ook in de woonkamer is een mooie balans van kleuren en materialen aangebracht. In de woonkamer staat een ronde tafel met verschillende stoelen. De kleuren zijn licht en met een grijzige ondertoon. Daardoor vloeien de meubels mooi over in de blauwe muren. In het raamkozijn staan wederom planten en kleine houten accessoires.

Wat vind jij van deze blauwe binnenkijker?

Bron: residencemagazine.se

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    Kleur van het jaar 2020 - Chinese Porcelain - THESTYLEBOX
    7 september 2020 at 07:00

    […] ook: Blauw, blauwer, blauwst Trendkleur: diep blauw Interieur kleur teal in interieur 9x inspiratie voor […]

  • Leave a Reply