THESTYLEBOX

Interieur ideeën

Boeken stylen in de woonkamer


Boeken stylen… Bij mij verdwijnen ze toch vaak achter een gesloten deur, tenzij ze voorzien zijn van een hele mooie kaft. Als ik boeken wil stylen in het interieur, ben ik nooit echt tevreden. Vaak heeft dit te maken met het formaat, maar ook echt met de drukke kaften. Gezien de ruimtes in ons huis niet heel kleurrijk gestyled zijn, zorgt dit voor een heel groot contrast. Tijd voor een oplossing vond ik! En ik kan me voorstellen dat ik hier niet alleen zo over denk.

Draai je boeken eens om

Boeken-in-de-woonkamer-omgedraaid
Je zult zien dat je boekenkast of plank hier een stuk rustiger van wordt. Over het algemeen hebben de bladzijdes van boeken namelijk allemaal dezelfde tint. Dat ze nu wat scheef staan, dat maakt niet uit. Doordat het geen bonte verzameling van kleuren is, maar een verloop van kleuren.

Selecteer boeken op kleur

Boeken-in-de-woonkamer-kaftindekleurvandekamer
Dat de kaft van een boek een kleurtje heeft, dat hoeft echt niet erg te zijn. De kleur van de kaft kan namelijk de styling in een kamer versterken. Probeer je boeken maar eens te selecteren op de kleur van bijvoorbeeld accessoires die je hebt gebruikt. Je zult zien dat er een eenheid ontstaat.

Boeken bundelen

Boeken-in-de-woonkamer-boekenbundelen
Wat dacht je er van om je mooiste boeken of tijdschriften te bundelen? Dan maken we er gewoon een leuke DIY van. Koop bijvoorbeeld eens een mooie elastische stof en maak van het stukje stof een band. Doe de band om een stapel boeken of tijdschriften. Op die manier kan je de boeken/tijdschriften ook eens op zichzelf laten staan in de ruimte en hoef je ze niet altijd neer te leggen, zodat ze ondersteuning hebben. En dat stukje stof mag best een leuk printje hebben!

Pronkwand

Boeken-in-de-woonkamer-pronkwand
Eerder schreef ik al dat je altijd boeken in je bezit hebt waar de kaft echt van gezien mag worden. Wat je dan kunt doen is een mooie pronkwand creëren. Dan ontstaat er meer de sfeer van een wand met posters of schilderijen, alleen zijn de boeken en tijdschriften wat gemakkelijker te verwisselen 🙂

Dus die boeken en tijdschriften hoef je echt niet altijd in de kast te verstoppen…

Liefs, Lotte

Bronnen | swagtrooper.tumblr.com | decoracionde-interiores.com | amerrymishapblog.com | instagram.com/simple.form |

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

1 Comment

  • Reply
    5x Kerstcadeau ideeën 2019 - THESTYLEBOX
    16 december 2019 at 11:00

    […] ook: Stapelen maar! Boeken in het interieur Boeken stylen in de woonkamer Boeken sorteren in het […]

  • Leave a Reply